Λιόλιος: Αυτούς πρότεινε ως προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ

Ο λόγος για τους Παναγιώτη Γιαννάκη και Κωστή Ζομπανάκη
Λιόλιος: Αυτούς πρότεινε ως προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ

Σε δηλώσεις αναφορικά με τις εκλογές της ΕΟΚ προχώρησε ο Βαγγέλης Λιόλιος, τονίζοντας πως όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ενωμένοι. Παράλληλα έκανε τις δικές του προτάσεις αναφορικά με την  προσωρινή διοίκηση.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Προτείνω δημοσίως σε όλους, και στους συνυποψηφίους μου! Όπως και όλα τα υποψήφια μέλη του Δ.Σ., να πάμε να συμφωνήσουμε σε πρόσωπο κοινής αποδοχής να πάμε στην επόμενη μέρα με μοναδικό στόχο, η προσωρινή διοίκηση να κάνει εκλογές! Ήταν εκεί παρών, πέραν από τον δικηγόρο μου και ο δικηγόρος του κυρίου Φασούλα, τον εμποδίσαμε! Πρέπει να πάμε μονιασμένοι, θα μιλήσω με τον κύριο Φασούλα και τον κύριο Παπανικολάου. Δεν πρέπει να είμαστε διχασμένοι».

Πρέπει να πάμε μονιασμένοι. Η επόμενη μέρα μας θέλει ενωμένους. Πρέπει να μπει ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής, να μας ενώσει… Εγώ προσωπικά, τα ονόματα που θα προτείνω, είναι ο κύριος Γιαννάκης και ο κύριος Ζομπανάκης! Θέλουμε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, να κάνουμε εκλογές. Είναι άτομα που θα είναι η… κόλλα μεταξύ μας. Θα μας κρατήσουν ενωμένους. Είμαστε εδώ για να τηρήσουμε τη νόμιμη διαδικασία. Να μιλήσουμε με όλα τα σωματεία, εντός κι εκτός μητρώου.

Εμείς προτείνουμε άμεσα εκλογές. στις 10 Απριλίου. Αλλιώς έχω προτείνει δύο ονόματα, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Κωστή Ζομπανάκη. Θα μιλήσω με τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Άγγελο Παπανικολάου. Όλα τα μέλη της ΕΟΚ πρέπει να μιλήσουν μεταξύ τους τηρώντας το νόμο, τις αποφάσεις του συμβουλίου, σεβόμενοι τους θεσμούς. Αυτό που λένε και τα σωματεία λέω».

Στη συνέχεια για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο είπε:

«Κανονικά αυτή την ημερομηνία θα έπρεπε να μιλάμε για μια νέα εποχή έχοντας κάνει εκλογές την Κυριακή, 28 Μαρτίου. Όλες οι Ομοσπονδίες προχωρούν στην επόμενη ημέρα. Εκτός από μία, δυστυχώς την ΕΟΚ.

Όσα έχουν γίνει δεν τιμούν το νούμερο ένα άθλημα στη χώρα που έχει βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.

 
Θα ειπωθούν οι αλήθειες.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2021 η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις εκλογές για τις 28 Μαρτίου. Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, το Δ.Σ της ΕΟΚ συνεδρίασε την Πέμπτη 18 Μαρτίου αλλά εξαιτίας ενός προβλήματος στο ιντερνετ δεν ολοκληρώθηκε. Το θέμα ήταν η έγκριση υποψηφίων.

Fυσικά μέχρι κι αυτή τη στιγμή όλα τα παραπάνω βρίσκονται στον κάδο των αχρήστων. Την Παρασκευή, 26 Μαρτίου στείλαμε ένα εξώδικο, ενημερώνοντας την Ομοσπονδία. Κι επειδή στα χέρια μας είχε έρθει η απόφαση του Πρωτοδικείου για τις 21 ομάδες που έλεγε ότι θα πρέπει να εγγραφούν για να ψηφίσουν, ο κύριος Βασιλακόπουλος- και οι συν αυτώ- αποφάσισε να μην ακούσει το νόμο του Κράτους αλλά και των 21 σωματείων κι ανέβαλε τις εκλογές.

Τα 21 σωματεία κέρδισαν να εγγραφούν στον κατάλογο και ο κύριος Βασιλακόπουλος αυθαιρετώντας ανέβαλε τις εκλογές. Μη σεβόμενος την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Στην πράξη; Έδωσε ελπίδες στα σωματεία και βρήκε ένα έωλο επιχείρημα για να αναβάλει τις εκλογές.

Το είχαμε αναφέρει στο εξώδικο που δε μοιρασε πουθενα στα μέλη του Δ.Σ ως όφειλε ότι υπάρχει απόφαση που αναφέρει ότι εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα δια ζώσης, μπορεί να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία που είναι αδιάβλητη.

Δε δέχθηκε τίποτα. Θεωρεί ότι είναι υπεράνω. Λυπάμαι πολύ. Ένας άνθρωπος που έφτασε ψηλά το μπάσκετ, που έγινε η αιτία να ασχοληθούμε με το μπάσκετ που τον σεβόμουν και τον σέβομαι, αποφάσισε να γράψει μια μαύρη σελίδα.

Αυτοί είναι οι νόμοι του Κράτους. Καλοί- κακοί, αυτοί είναι. Δεν άκουσε τις ομάδες, βρήκε αφορμή να μείνει παραπάνω στην καρέκλα, αφού τις χρησιμοποίησε.

Επιμένω ότι υπάρχει χρόνος. Έχει ακόμα 72 ώρες για να μπορέσει να προχωρήσει. Μπορεί να γίνει έκτακτο Δ.Σ και να προχωρήσουμε στις 10 Απριλιου σε εκλογές. Υπάρχουν 6 μέλη και χρειαζόμαστε άλλα τέσσερα. Κάνω έκκληση για να αποφύγει το μπάσκετ την διοίκηση Πρωτοδικείου.

Κάνω ένα λάθος… Νόμιζα πως είχαμε 72 ώρες αλλά έχουμε 24…

Μου έκανε φοβερή εντύπωση όταν άκουγα τον κύριο Βασιλακόπουλο και τους συν αυτώ να λέει ότι αν πάμε σε Πρωτοδικείο θα επέμβει η FIBA. Κι έλεγε έχουν γνώση οι φύλακες.

Τότε συνειδητοποίησα τι είναι αυτό. Το πρωί δηλαδή. Κάποια σωματεία προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, συνεπικουρούμενοι από τον δικηγόρο της ΕΟΚ για να ζητήσουν διοίκηση Πρωτοδικείου.

Γνώριζε ότι πήγαινε σε εκτροπή. Γνώριζε ότι πήγε να υποκλέψει τη διοίκηση πρωτοδικείου την επόμενη ημέρα. Ήθελε να προχωρήσει εν κρυπτώ.

Δεν ξέρω αν το γνώριζαν τα άλλα μέλη του Δ.Σ γιατί κάποιοι μου είπαν ότι δεν τον ήξεραν.

Αυτό αποφεύχθηκε. Ευτυχώς κάναμε παρέμβαση γιατί πάντα έχουμε ένα πλάνο στο μυαλό μας. Και πήγε για την Τρίτη (30/3) το πρωί. Δεν έχουμε χρόνο. Πρέπει σημερα κιόλας να συγκληθεί Δ.Σ και να πάμε σε εκλογές στις 10 Απριλίου.

Το γνώριζαν αυτό τα μέλη του ΔΣ; Μιλάμε για εκτροπή και για ντροπή! Πρέπει όλοι μας, όχι μόνο οι υποψήφιοι, να αντιδράσουμε. Πήγε να υποκλέψει και σταθήκαμε μπροστά του και τον σταματήσαμε μέχρι αύριο.

Όλο το Σαββατοκύριακο επικοινώνησα με τα σωματεία και δε θέλουν να πάμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου. Πρέπει να τα βοηθήσουμε όλα τα σωματεία. Η ΕΟΠΕ τα βοήθησε να μπουν στο μητρώο, ο κύριος Βασιλακόπουλος πόσα βοήθησε; Γι’ αυτή την παράνομη διοίκηση μιλάμε που θέλει να συνεχίσει να υπάρχει.

Ήδη ο κύριος Νικολόπουλος το έχει ζητήσει. Πιστεύω και οι άλλοι δύο που είναι με τον κύριο Φασούλα.

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Αν θέλουν να πάμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου, θα είμαστε εκεί για να πάμε ενωμένοι. Αυτή η διοίκηση θα έχει ένα σκοπό. Να πάμε σε εκλογές. Αν αύριο βγει διοίκηση Πρωτοδικείου στις 10 Απριλίου θα πάμε σε εκλογές.

Προτείνω στους δύο συνυποψηφίους μου και στα υποψήφια μέλη του Δ.Σ να συμφωνήσουμε σ ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για την επόμενη ημέρα. Και με μέλη τους υποψηφίους που έχουμε. Με μόνο στόχο στις 10 Απριλίου να γίνουν εκλογές.

Πρέπει να το σώσουμε… Το σώσαμε σήμερα

Πριν από μια ωρα επικοινώνησα με τον κύριο Φασούλα. Είπαμε να πάμε μονιασμένοι στην επόμενη ημέρα με τη διοίκηση Πρωτοδικείου. Μετά θα μιλήσω με τον κύριο Παπανικολάου.

Η επόμενη μέρα μας θέλει όλους στο μπάσκετ.

Πρέπει κάποιος να μας ενώσει και να φύγουμε από την εκτροπή.

Αν δε βγουν μπροστά αυτά τα μέλη του Δ.Σ τότε είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε πρόσωπο κοινής αποδοχής για να κάνουμε εκλογές.

Τα μέλη του Δ.Σ να είναι από τις τρεις παρατάξεις.

Θα επικοινωνήσω και με τον κύριο Παπανικολάου. Είμαι έτοιμος να ακούσω και τις δικές τους προτάσεις αρκεί να μην είναι κάποιος από το τωρινό Δ.Σ της ΕΟΚ.

Πρέπει να γίνουν εκλογές. Να πάμε στην επόμενη μέρα.

Στις 10 Απριλίου του 1970 η ΕΟΚ ενεγράφη στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων. Μετά από 51 χρόνια θέλω να πιστεύω ότι η 10η Απριλίου θα είναι και πάλι η ώρα της αναγέννησης του ελληνικού μπάσκετ»

 

 

.

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο