Λιόνας: «Ήρθε η ώρα για αποφάσεις» (pics)

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Θανάσης Λιόνας αναζητά λύσεις για την αγωνιστική αδράνεια που υπάρχει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το κάνει μάλιστα δημόσια.
Λιόνας: «Ήρθε η ώρα για αποφάσεις» (pics)

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός εξακολουθεί να βρίσκεται σε παύση όσον αφορά το μπάσκετ και όλοι οι άνθρωποι του χώρου αναζητούν λύσεις σε αυτό το κομμάτι.

Ένας από αυτούς είναι και ο coach της Παναχαϊκής, Θανάσης Λιόνας που πήρε θέση στα social media με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Δείτε την ανάρτηση coach Λιόνα:

«Ήρθε η ώρα για αποφάσεις».
«Πλέον οι επιπτώσεις από το κλείσιμο του μπάσκετ των χαμηλότερων κατηγοριών, του αιμοδότη των επαγγελματικών, αρχίζουν να γίνονται σημαντικές για την ισορροπία της κοινωνικής ζωής και της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων αλλά και μεγαλύτερων οι οποίοι βιοποριζονται μέσα από τον αθλητισμό. Μην ξεχνάμε ότι οι χαμηλές κατηγορίες είναι ημιεπαγγελματικες, και ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας ζουν από την δραστηριοτητα αυτή. Oι μικροι αθλητές των Ακαδημιών έχουν αρκετό χρόνο μακριά από τα γήπεδα και έχουν στραφεί σε άλλες μορφές διασκέδασης.. έχουν κλειστεί στο σπίτι μπροστά σε μια οθόνη είτε Η/Υ είτε κινητού , σερφαροντας ώρες ατέλειωτες σε αμφιβόλου, ποιότητας sites. Αν αυτό συνεχίστει πολλά παιδιά θα απομακρυνθούν από τον αθλητισμό, με κακές συνέπειες για την σωστή ανάπτυξη τους. Για αυτό λοιπόν πρέπει με κάποιο τρόπο να οργανωθούν οι πιέσεις που ασκούνται από τις πλευρές, των παικτών, των προπονητων, των σωματείων, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Δωρεάν τέστ γίνονται παντού, άλλωστε και οι αθλητές στον πληθυσμό ανήκουν, και θα μπορούσαν να αποτελούν δείγμα προς ανάλυση μιας συγκεκριμένης ομάδας ατόμων . Επίσης
προσφέρουν δωρεάν τεστ και ο ΠΣΑΚ και ο ΣΕΠΚ.Το μπάσκετ δεν θα καταστραφεί αν το ξεκίνημά του πάει λίγο ποιο πίσω, όμως στα άτομα που συνθέτουν το οικοδόμημα του μπάσκετ θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα , οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά που θα αργήσουν να ξεπεραστούν.
Οι πολιτεία πρέπει να βοηθήσει και αυτή την κοινωνική ομάδα όπως πράττει και με τις άλλες, πολύ σωστά. Και εμείς οι άνθρωποι του μπάσκετ, πρέπει με κάποιο τρόπο να οργανώσουμε τις πρωτοβουλίες για να πατήσουμε πάλι παρκέ. Η ομοσπονδία, μαζί με τα σωματεία πού εκπροσωπεί, θα ήταν ο κατάλληλος φορέας να κάνει αυτές τις κινήσεις.Χρειάζεται σίγουρα μεγάλη, δυναμική προσπάθεια, όμως θα βοηθήσουν και πολλοί άλλοι. Ήρθε η ώρα να μείνει πίσω η διστακτικότητα, τα εμπόδια, για να ξεκινήσει και πάλι το αγαπημένο μας άθλημα. Καλή δύναμη σε όλους μας».ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο