Λυκογιάννης στο Basketblog: «Να κερδίσουμε μπασκετικό σεβασμό»

Για το φετινό Χολαργό, το χτίσιμο του από το μηδέν, τους στόχους του για φέτος αλλά και μακροπρόθεσμα και όχι μόνο μίλησε με αποκλειστική του συνέντευξη στο Basketblog.gr ο Άρης Λυκογιάννης.
Λυκογιάννης στο Basketblog: «Να κερδίσουμε μπασκετικό σεβασμό»

Ο Χολαργός έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μετρώντας δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες, εκ των οποίων μία νίκη ήρθε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι νεοφώτιστοι ήρθαν το καλοκαίρι από την Α2 με σκοπό να δημιουργήσουν μία καινούρια ομάδα με όραμα τη διατήρηση τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Για το σκοπό αυτό έδωσαν τα «κλειδιά» της ομάδας στον Άρη Λυκογιάννη. Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε να δομήσει από την αρχή το ρόστερ του συλλόγου, στηριζόμενος σε νεαρά παιδιά με όρεξη να αγωνιστούν και να διακριθούν, ενώ δεν έλειψαν και οι «ηχηρές» μετεγγραφές, όπως αυτή του Τόρλιν Φιτζπάτρικ, αλλά κυρίως του Βλάντο Γιάνκοβιτς λίγο πριν την έναρξη της σεζόν.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Basketblog.gr στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη του ως προπονητής του Χολαργού και αναφέρθηκε στον τρόπο που ανέλαβε την ομάδα, το σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι, τους μακροπρόθεσμους στόχους αλλά και το δικό του μέλλον.

«Είχε κλείσει ο κύκλος μου»

Η συζήτηση με τον κόουτς Λυκογιάννη ξεκίνησε από την αποχώρηση του από τον Κολοσσό. Ευχαριστημένος από τη θητεία του στους Ροδίτες πήρε την απόφαση το καλοκαίρι να αποχωρήσει από την ομάδα, μιας και όπως δηλώνει ο ίδιος, είχε φτάσει την ομάδα στο επιθυμητό επίπεδο και πλέον ήθελε κάτι καινούριο.

·        Πώς είναι οι πρώτοι μήνες της επιστροφής σας στην Αθήνα μετά από τέσσερα χρόνια μακριά όντας στη Ρόδο;

«Η αλήθεια είναι ότι μετά από τέσσερα χρόνια στην επαρχία ήθελα να έρθω στην Αθήνα κυρίως για οικογενειακούς λόγους. Ήθελα να είμαι κοντά στην οικογένεια μου και γι’ αυτό θέλησα να βρω μία δουλειά στην Αθήνα, αν γινόταν. Από αυτή την πλευρά σίγουρα είμαι καλά γιατί έχω δύο παιδιά και υπήρχε θέμα, υπήρχε δυσκολία».

·        Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος της αποχώρησης σας από τον Κολοσσό;

«Ήταν και αυτός ένας λόγος που έπαιξε το ρόλο του στην οριστική μου απόφαση. Αλλά όχι δεν ήταν ο βασικός λόγος που αποφάσισα να αποχωρήσω. Θεωρώ πως στον Κολοσσό έκλεισε ένας κύκλος. Δεν θεώρησα ότι η ομάδα είχε τη διάθεση να κάνει κάτι περαιτέρω και πιστεύω ότι ο κύκλος μου είχε ολοκληρωθεί. Δεν νομίζω ότι μπορούσα να πετύχω κάτι διαφορετικό. Από τη στιγμή που ήμουν πολλά χρόνια και είχα πολύ καλή σχέση με τους ανθρώπους, θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή ώστε να τελειώσουμε αυτή τη συνεργασία τώρα που τα πράγματα ήταν στο καλύτερο δυνατό σημείο, ώστε να παραμείνουν οι σχέσεις μας στο καλύτερο δυνατό σημείο».

«Δίψα και κίνητρο στο Χολαργό»

·        Έρχεται το καλοκαίρι, αποφασίζετε να αποχωρήσετε από τον Κολοσσό και βρίσκεστε σε αναζήτηση ομάδας. Τι ήταν αυτό που σας κέντρισε στον Χολαργό και είπατε μέσα σας ότι θα συνεχίσετε εκεί;

«Για να πω την αλήθεια μου άρεσε από την πρώτη συνάντηση η κουβέντα που έκανα. Είδα μια δίψα και ένα κίνητρο στο να γίνουν πράγματα και μου άρεσε η ιδέα να πάω σε μια ομάδα που θα ήταν στα χέρια τα δικά μου να σχεδιάσω σχεδόν τα πάντα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι σίγουρα αλλά και στο οργανωτικό κομμάτι σε κάποια σημεία. Ο Χολαργός είναι μια ομάδα που δεν είχε εικόνα για την επαγγελματική λίγκα σχεδόν καθόλου, οπότε αυτό ήταν μια καλή ευκαιρία για έναν προπονητή να περάσει πράγματα. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι οι άνθρωποι της ομάδας είχαν τη διάθεση να οργανωθούν σε όλα τα σημεία, αρχής γενομένης από το γήπεδο, στο οποίο έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές».

·        Πιθανολογώ ότι στις συζητήσεις με τον Χολαργό είχατε στο μυαλό σας ένα αντίστοιχο στόχο με τον Κολοσσό, να φτάσετε την ομάδα μέχρι το υψηλότερο επίπεδο που μπορεί. Στη συζήτηση που είχατε πριν συμφωνήσετε, είδατε ότι συμβαδίζουν οι στόχοι σας σαν ομάδα και σαν προπονητής, με δεδομένο ότι ο Χολαργός είναι μια νέα ομάδα, αλλά και εσείς παρά την εμπειρία σας θεωρείστε από τους νέους προπονητές της ελληνικής σχολής;

«Το πιο σημαντικό είναι να μπορείς εκεί που μπαίνεις σε μια συζήτηση, να καταλαβαίνεις ότι τουλάχιστον όσον το αγωνιστικό και το οργανωτικό κομμάτι, μπορείς να έχεις τον έλεγχο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Δεν είμαι και ο πιο εύκολος άνθρωπος, είναι γνωστό αυτό, οπότε είναι αρκετά σημαντικό για μένα να μπορώ να βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον όπου έχω την απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικές μου επιλογές και αρχές και νομίζω ότι αυτό φάνηκε από την αρχή και με κέρδισε. Και μέχρι στιγμής είμαστε σε μια διαδικασία που εγώ την κινώ όπως τη θέλω στο αγωνιστικό τμήμα».

·        Συμφωνείτε με τον Χολαργό και ξεκινάει ο σχεδιασμός της ομάδας. Αν συγκρίνετε αυτό που είχατε τότε στο μυαλό σας, με την εικόνα της ομάδας στη σημερινή της εκδοχή, είστε ικανοποιημένος από το ρόστερ που έχετε δομήσει;

«Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα, αν είχαμε και λίγη τύχη, πολλά πράγματα όμως θα μπορούσαν να είχαν πάει και χειρότερα. Όταν είσαι σε μια καινούρια ομάδα που έρχεται από την Α2, δεν είναι εύκολο να προσεγγίσεις παίκτες γιατί δεν έχει το brand name. Θεωρώ ότι η παρουσία μου βοήθησε ώστε να έρθουν κάποιοι παίκτες, έπαιξε ρόλο σε κάποιες περιπτώσεις παικτών οι σχέσεις που είχαν εγώ, όπως για παράδειγμα του Φιτζπάτρικ και του Γιάνκοβιτς. Νομίζω ότι κινηθήκαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε».

«Ότι και να συμβεί με το Βλάντο καλό θα είναι»

·        Αναφερθήκατε στον Γιάνκοβιτς, η μετεγγραφή του οποίου έκανε «κρότο» στο πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι είναι ένας παίκτης που έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο, όμως είχε πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια και έρχεται για να κάνει το restart. Πιστεύετε ότι μπορείτε να τον βοηθήσετε σε αυτό το κομμάτι και αν ναι, είναι ένας παίκτης που θέλετε να τον κρατήσετε στην ομάδα ή θέλετε να του δώσετε την ώθηση για να επανέλθει εκεί που βρισκόταν;

«Σίγουρα η ποιότητα του Βλάντο είναι πάνω από το επίπεδο της ομάδας. Αυτό είναι δεδομένο και το ξέρουμε. Από την άλλη, όταν ένας παίκτης δεν έχει βρει ακόμα συμβόλαιο στα μέσα του Σεπτέμβρη, σίγουρα κάποιες καταστάσεις δεν έχουν πάει έτσι όπως θα έπρεπε. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο πιο βασικός λόγος που εκμεταλλευτήκαμε αυτό το γεγονός και συνδυαστικά με την γνωριμία και την επαφή που διατηρώ με τον Βλάντο, προχωρήσαμε σε αυτή τη μετεγγραφή. Κάθε προπονητής θέλει τους καλύτερους παίκτες μέχρι το τέλος της χρονιάς. Από κει και πέρα υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι όροι στη συμφωνία με το Βλάντο, οι οποίοι ορίζουν ότι αν φέρει κάποια πρόταση μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να φύγει. Ότι και να συμβεί καλό θα είναι. Δηλαδή, νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να είναι ευτυχισμένες και οι δύο πλευρές. Όταν αυτό συμβαίνει, αυτές είναι οι επιλογές, από κει και πέρα θα φανεί στο μέλλον τι θα συμβεί και πώς θα πορευτούμε.

·        Ξεκίνημα ιδανικό θα έλεγε κανείς για το Χολαργό, μιας και σε τέσσερις αγώνες μετράτε δύο νίκες και η μία ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εσείς είστε ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας;

«Νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα από αυτό που παίζουμε μέχρι στιγμής. Η αλήθεια είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν αυτό είχαμε υψηλό ρυθμό για αρκετά μεγάλο διάστημα. Στα φιλικά θεωρώ πως είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα. Η επιστροφή του Ντόρσεϊ κάπου μας μπέρδεψε στην πορεία σε συνδυασμό με την προσθήκη του Βλάντο, με αποτέλεσμα να διαταρχθούν οι ρόλοι. Θεωρώ πως χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με το Περιστέρι. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε εκείνη την ημέρα γιατί το Περιστέρι δεν ήταν σε καλή κατάσταση εκείνη την ημέρα, αλλά και εμείς δεν ήμασταν καλοί. Από κει και πέρα το πρόγραμμα μας ήταν αρκετά δύσκολο, με δύο νίκες και δύο ήττες. Πήραμε το ματς που έπρεπε να πάρουμε, αυτό με τον Κολοσσό, και κάναμε μια μικρή υπέρβαση, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα βέβαια είναι ακόμα στην αρχή, είναι μακρύ και αρκετά δύσκολο για όλους. Θεωρώ ότι θα αλλάξει η εικόνα αρκετών ομάδων, θα δούμε πολλές μετεγγραφές και είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε ομάδες. Θα δούμε ομάδες που είναι πολύ καλές αυτή τη στιγμή να χαμηλώνουν τον πήχη και άλλες που τώρα δεν είναι καλά, να πηγαίνουν πολύ καλύτερα, έτσι γίνεται κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα. Είμαστε ακόμα στην αρχή και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του».

·        Με βάση το παρελθόν σας στον Κολοσσό, είστε ένας προπονητής που δεν συνηθίζει να κάνει μετεγγραφής κατά τη διάρκεια της σεζόν, ακόμα και όταν χάνετε κομβικούς παίκτες. Υπάρχει περίπτωση να δούμε να συμβαίνει αυτό στον Κολοσσό;

«Όχι, γενικά δεν μου αρέσουν οι αλλαγές. Πρέπει να συμβαίνουν εξαιρετικά πράγματα για να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να αποτύχω τελείως στην περίπτωση ενός παίκτη για να μπω σε μία τέτοια λογική και πρέπει να υπάρχουν πειθαρχικά προβλήματα για να γίνουν αλλαγές. Οι χαρακτήρες των παιδιών που έχουν επιλεγεί είναι στο σωστό δρόμο, είναι πολύ καλά παιδιά, οπότε δεν υπάρχει καμία σκέψη για κάποια αλλαγή».

«Να χτίσουμε το δικό μας όνομα»

·        Δύο νίκες, δύο ήττες σε ένα δύσκολο πρόγραμμα και έχετε μπροστά σας άλλους 22 αγώνες. Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος του Χολαργού για τη φετινή σεζόν;

«Είναι κάτι που το έχω πει πολλές φορές φέτος. Ο στόχος του Χολαργού είναι να κερδίσει τον σεβασμό, είναι μια καινούρια ομάδα, μεταμόρφωσε ένα γήπεδο κάνοντας το πιο όμορφο και λειτουργικό. Έχει βελτιωθεί οργανωτικά σε κομβικά θέματα, όπως τη λειτουργία της ομάδας, τη διατροφή των παικτών, τη διαμονή αλλά και τη μετακίνηση τους, κάνοντας πολλά βήματα μπροστά. Θέλουμε να κερδίσουμε το σεβασμό, να παίξουμε όμορφο μπάσκετ, να φέρουμε νίκες. Θέλουμε να χτίσουμε ένα όνομα που την επόμενη σεζόν θα μπορούμε να προσελκύσουμε πιο εύκολα παίκτες και θα είμαστε μία ομάδα που στο μυαλό των μπασκετικών θα είμαστε από τα «καλά μαγαζιά». Αγωνιστικά είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε, το είπαμε και νωρίτερα, είναι μακρύς ο δρόμος».

·        Χτίσατε ένα ρόστερ όπου ο κορμός των Ελλήνων παικτών προέρχεται από τις μικρές Εθνικές ομάδες και έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας. Ήταν στην άκρη του μυαλού σας να δομήσετε ένα κορμό παικτών με βάση το μέλλον;

«Βασικά αυτό ήταν μονόδρομος. Θα έλεγα ότι έγινε περισσότερο από ανάγκη και λιγότερο από επιλογή. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του Βλάντο που αναλύσαμε πιο πριν, το καλοκαίρι δεν μπορούσαμε να προσεγγίσουμε κάποιον έμπειρο Έλληνα παίκτη. Είτε υπήρχαν άλλες ομάδες που βρίσκονταν πιο μπροστά από εμάς, είτε έπαιζαν στην Ευρώπη, είτε πρόσφεραν καλύτερες οικονομικές απολαβές από εμάς, εμείς δεν ήμασταν στις πρώτες επιλογές τους, δεν ήμασταν ελκυστικό όνομα. Αναγκαστικά λοιπόν επειδή υπάρχει έλλειμμα Ελλήνων παικτών, προσπαθήσαμε να κλείσουμε γρήγορα κάποιους παίκτες που είχαν μικρή εμπειρία και είναι μικρότεροι, άρα με μεγαλύτερο κίνητρο για να γεμίσουμε το ρόστερ. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που οι πρώτοι πέντε παίκτες έκλεισαν γρήγορα σε εμάς».

·        Τους βλέπετε και σαν πατέρας με δεδομένη την ηλικία τους και το γεγονός ότι ακόμα μαθαίνουν για το μπάσκετ;

«Κοίταξε το σημαντικό είναι ότι μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που αντιδρούν. Το κλειδί είναι η πολύ δουλειά και η διεκδίκηση πραγμάτων. Όσο πιο ξεκάθαρο είναι αυτό στο μυαλό τόσο το καλύτερο για αυτούς, πιο εύκολα θα πάρει πράγματα, παρά να σκέφτεται ότι θα πάρει ευκαιρίες επειδή έχει ταλέντο.  Η λέξη κλειδί είναι η διεκδίκηση. Να προσπαθήσει δηλαδή ο κάθε παίκτης να διεκδικήσει πράγματα στην προπόνηση, μία φάση, ένα ριμπάουντ, μία μπάλα και να μετατρέψει αυτή τη δουλειά σε λεπτά. Οι παίκτες που είναι πιο κοντά σε αυτή τη λογική, είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν ένα ρόλο σε κάποια ρόστερ ομάδων της Α1, γιατί η αλήθεια είναι ότι το μεγάλο ταλέντο εκλείπει ή βρίσκεται στις μεγάλες ομάδες με τα γνωστά θέματα».

·        Έχετε σχηματίσει μια γενικότερη εικόνα για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League;

«Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια μπορώ να πω πως υπάρχει υγεία στις ομάδες. Μειώνεται ο αριθμός των ομάδων που είχαν οικονομικά προβλήματα και έμεναν πιο πίσω. Δεν υπάρχουν φαινόμενα όπως το περσινό με τα Τρίκαλα. Από κει και πέρα όσον αφορά το ανταγωνιστικό κομμάτι, είναι ένα πρωτάθλημα όπως όλα τα χρόνια. Ένα πρωτάθλημα σταθερά τριών ταχυτήτων που όσο περνάνε οι αγωνιστικές θα γίνεται και τεσσάρων ταχυτήτων».

·        Ο κόσμος γενικά έχει μία πολύ θετική γνώμη ως προς το πρόσωπο σας και τη δουλειά σας. Η μεγάλη απορία που δημιουργείται είναι πώς και δεν σας έχουμε δει σε κάποια «μεγάλη» ομάδα του πρωταθλήματος. Είχατε ποτέ πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα;

«Όχι. Πρόταση επίσημη δεν είχα, ενδιαφέρον όμως υπήρχε και κάποιες συζητήσεις. Αυτή την απάντηση βέβαια δεν μπορώ να τη δώσω εγώ. Καταρχήν η επιλογή να πας σε μια μεγαλύτερη ομάδα δεν εξαρτάται από σένα, αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι παράγοντες των μεγαλύτερων ομάδων. Και δεύτερον δεν είναι απαραίτητο ότι αν έρθει πρόταση από μεγάλη ομάδα θα πας σε αυτή. Πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις, όπως το να κάνεις κάποιες επιλογές μόνος σου αποκλειστικά, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό. Πρέπει να υπάρχουν οικονομικές προϋποθέσεις, γενικά πρέπει να υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις».

·        Είναι όμως στην άκρη του μυαλού σας μελλοντικά να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας;

«Σαφέστατα. Όλοι οι προπονητές θέλουν να πάνε σε μεγάλους συλλόγους που θα παίζουν διπλά παιχνίδια, να μπει σε μια διαφορετική διαδικασία, σε κάτι που δεν έχεις κάνει πιο πριν. Δεν είναι όμως κάτι που με αγχώνει. Προσπαθώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου εκεί που είμαι και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πας εκεί που σε θέλουν, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

·        Αναφερθήκαμε στην απορία του κόσμου αναφορικά με εσάς. Υπάρχει και μία διαπίστωση που, έχοντας δόση χιούμορ, σας βλέπουμε να είστε πιο διαχυτικός κατά τη διάρκεια των αγώνων. Έχει επηρεάσει ποτέ συνεργασίες και φιλίες αυτή η διαχυτικότητα;

«Θα έλεγα όχι στο βαθμό που κάποιος το έχει στο μυαλό του. Καταρχήν, μόνο και μόνο το γεγονός ότι είμαι τόσα χρόνια στο χώρο και δεν έχω αλλάξει πολλές ομάδες, δείχνει ότι οι συνεργασίες που είχα ήταν καλές. Όπου κι αν πήγα έκατσα πολλά χρόνια. Γενικά οι συνεργασίες στο χώρο του μπάσκετ και οι σχέσεις που διατηρώ είναι στο 80% καλές. Σίγουρα υπάρχει και ένα 20% που δεν είναι καλές οι σχέσεις μου, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν θεωρώ ότι έχω αδικήσει κάποιον στην πορεία μου. Θεωρώ ότι στις συνεργασίες μου ήμουν δίκαιος. Σαφέστατα έχω κάνει λάθος επιλογές, έχω κάνει και γω λάθη, δεν είναι κακό αυτό, κοιτώντας όμως τον απολογισμό που έχω κάνει στις σχέσεις μου με τους άλλους, εγώ είμαι εντάξει».

·        Έχετε ξεχωρίσει ποτέ στο μυαλό σας κάποια ιδιαίτερη αγάπη για μια ομάδα που έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν;

«Είναι γνωστό νομίζω ότι είμαι Σπόρτιγκ μέχρι το κόκαλο, δεν είναι κρυφό αυτό. Από όπου και να πάω, από όποιες ομάδες και να περάσω, στο Σπόρτιγκ έχω τη μισή μου μπασκετική ζωή, είμαι και Πατησιώτης γέννημα θρέμμα, οπότε είναι λογικό. Όπου και αν πήγα είχα καλά περάσματα και καλές συνεργασίες. Έχω ιδιαίτερο δέσιμο με όλες τις ομάδες, και στον Κολοσσό και με τον Ίκαρο, και στο Παγκράτι που είναι παραδοσιακή ομάδα, και με τον Αστέρα Ζωοδόχου πηγής παρότι ήμουν πολύ νεότερος τότε».

·        Η διαφορά της περσινής εικόνας του Χολαργού σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή είναι η παρουσία του κόσμου που φέτος στηρίζει την ομάδα, σε σχέση με τις αρχές της περασμένης σεζόν που δεν ήταν στο γήπεδο. Είστε ικανοποιημένος εσείς από την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο;

«Γενικά νομίζω ότι είναι αρκετά πράγματα, τα οποία μια ομάδα πρέπει να ξεπεράσει για να φέρει κόσμο στο γήπεδο. Δεν είμαστε μια χώρα εξάλλου με μπασκετικό χαρακτήρα, όπως στην Ισπανία και την Ιταλία, όπου σε δεύτερες κατηγορίες τα γήπεδα είναι γεμάτα. Με τον Κολοσσό είχαμε κόσμο, με τον ΠΑΟΚ είχαμε περισσότερο κόσμο, αλλά είναι κάτι που πρέπει να χτίσεις. Πρέπει να βγεις στην κοινωνία, να έρθεις σε επαφή με τον κόσμο για να έρθει και αυτός στο γήπεδο. Θεωρώ ότι είναι πρόβλημα και η ώρα. Η ώρα είναι αντιεμπορική για να έρθει κάποιος στο γήπεδο και να παρακολουθήσει την ομάδα, αλλά πιστεύω ότι με μερικά θετικά αποτελέσματα ακόμα, ο κόσμος της περιοχής θα αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται».

·        Σε αυτό τον κόσμο του Χολαργού που στηρίζει την ομάδα και «ψήνεται» σιγά σιγά, τι θα θέλατε να του πείτε ενόψει της συνέχειας της ομάδας;

«Γενικότερα είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο της περιοχής να αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται. Έχουν περάσει 20 χρόνια από την τελευταία φορά ομάδα της περιοχής βρισκόταν στην Α1, από την εποχή του Παπάγου. Νομίζω είναι ευκαιρία για τον κόσμο να έρθει να δει παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες, παιχνίδια με ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κόσμος να έρθει να δώσει δύναμη τόσο στα παιδιά που κάνουν αυτή την προσπάθεια, όσο και στους ανθρώπους που προσπαθούν να περάσουν από το ερασιτεχνικό στο επαγγελματικό επίπεδο».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο