Μάκης Αγγελόπουλος: «Επανεκκίνηση σε μπάσκετ και ζωή»

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, μίλησε για την απόφαση του BCL για την συνέχιση της διοργάνωσης μέσω Final-8 τον Σεπτέμβριο, αλλά και τις δύσκολες μέρες που περνάμε λόγω της λαίλαπας του Covid-19
Μάκης Αγγελόπουλος: «Επανεκκίνηση σε μπάσκετ και ζωή»

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, πήρε θέση μέσω επίσημης δήλωσης για την απόφαση της FIBA να συνεχιστεί κανονικά το Basketball Champions League  BCL μέσω Final-8 το φθινόπωρο (30/9- 4/10) τον Σεπτέμβριο.

Ο ιδιοκτήτης της Ένωσης συμφώνησε με την απόφαση που πάρθηκε μετά από πρόταση της ΑΕΚ. Δεν ευλόγησε τα γένια της ομάδας όμως. Τόνισε ότι ήταν σωστή απόφαση, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Έκανε αναφορά και στις δύσκολες μέρες που περνάμε λόγω της λαίλαπας του Covid-19. 

Αναλυτικά η δήλωση του Μάκη Αγγελόπουλου:

«H ανθρωπότητα βιώνει δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας. Πρωτεύον για όλους μας πρέπει να είναι η υγεία όλων όσοι εμπλέκονται με το μπάσκετ και κατ’ επέκταση όλης της κοινωνίας. Μ’ αυτό το διακύβευμα έγινε προ ημερών η τηλεσύσκεψη του BCL. Δόθηκε σήμερα η πιο αισιόδοξη, η πιο ρεαλιστική, η πιο βιώσιμη λύση.

Οι άξονες, που κινηθήκαμε ήταν-είναι κατά σειρά η υγεία, η αξιοπιστία και η επανεκκίνηση. Επανεκκίνηση στο μπάσκετ. Επανεκκίνηση στη ζωή μας. Σκεφτήκαμε το καλύτερο για τον αθλητή, για τον προπονητή, για τους συνεργάτες μας και βεβαίως για τον φίλαθλο.

Δεν έχει σημασία ποιος πρότεινε και τι. Τα εύσημα ανήκουν στο BCL. Λάβαμε όλοι οι παράγοντες υπόψιν τα δεδομένα, ανταλλάξαμε απόψεις και οι διοικούντες τη Λίγκα δείχνοντας πρωτοφανή αντανακλαστικά έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία δημιουργεί προοπτική, δημιουργεί ευφορία, δημιουργεί ελπίδα, και αποτελεί πυξίδα για το σύνολο του ευρωπαϊκού αθλητισμού. Μέσα από το σκοτεινό τούνελ δείξαμε, ότι κάπου υπάρχει φως. Πρέπει ν’ αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης 2020. Σε μία πραγματική γιορτή για το άθλημα, με οπαδούς όλων των ομάδων στις εξέδρες, στο ξεκίνημα της νέας περιόδου, και όχι σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Για την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα της διοργάνωσης. Αρκεί βεβαίως όλα να κυλίσουν ομαλά με την καταπολέμηση του ιού, και να επιστρέψει η κανονικότητα.

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει την υγεία του. Να έχει κουράγιο. Να μείνει σπίτι. Όλοι μαζί θα χαρούμε τα καλύτερα στο μέλλον».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο