Μεταγραφή από παλιά που ανεβάζει τον πήχη

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την επιστροφή Σλούκα στον Ολυμπιακό.
Μεταγραφή από παλιά που ανεβάζει τον πήχη

Ο Ολυμπιακός τελικά πέτυχε τον μεγάλο στόχο του καλοκαιριου και εν μέσω πανδημίας κατάφερε και ανέβασε και το μπάτζετ και έκανε και την μεγάλη μεταγραφή που ονειρεύοταν ο κόσμος του για να ζεσταθεί μετά από καιρό και αυτός. Οι ερυθρόλευκοι είχαν χρόνια να κάνουν μια ακριβή μεταγραφή ,μια μεταγραφή από πρώτο ράφι όπως λέμε και η επιστροφή Σλούκα μετά από 5 χρόνια σηματοδοτεί ίσως και μια νέα εποχή στο λιμάνι και πάνω απ όλα βάζει γερά θεμέλια.

Πάνω απ όλα δείχνει ζωή για τους ερυθρόλευκους που είχαν βρεθεί και με την οικιοθελή αποχώρηση από την Α1 σε μια στενωπό. Και με τα προβλήματα ρευστότητας και όχι μόνο για ένα διάστημα,ο κόσμος θεώρησε ότι έκλεισε οριστικά ο κύκλος της ομάδας με το μεγάλωμα ηλικιακά Σπανούλη-Πρίντεζη και χωρίς αντικατάσταση και με τα θέματα Αγγελόπουλων. Τελικά οι πρόεδροι βρήκαν λύσεις και απέκτησαν πάλι σε ένα αρκετά καλό βαθμό την ρευστοτητά τους όπως φαίνεται σε μια δύσκολη μάλιστα εποχή και η αποχώρηση από την άλλη πλευρά του Γιαννακόπουλου,έφερε πάλι χαμόγελα στους φίλους της ομάδας που είδαν τον Ολυμπιακό να περνά σε μπάτζετ φέτος τους πράσινους και μαζί σε όνειρα και φιλοδοξίες.

Η απόκτηση του Σλούκα ήταν το κερασάκι στην τούρτα που κάνει και την διαφορά στην άτυπη και επικοινωνιακή κόντρα των δύο ομάδων. Καθώς η μια έχασε τον ηγέτη της Καλάθη και η άλλη έφερε αυτόν που ήθελε όλη η Ευρώπη για να έχει την μπαγκέτα της.

Συνεπώς από αυτό ξεκινάμε. Ο Ολυμπιακός μετά από καιρό φωνάζει παρών και πάλι και δείχνει ζωντανός και με όραμα. Αν και η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε η έλλευση Μπαρτζώκα στο μέσο της έφερε χαμόγελα και πλάνο. Η επιστροφη Σλούκα φέρνει και τον ηγέτη που τα λέει καλά με τον Μπαρτζώκα. Σημαντικό αυτό ,να τα λένε καλά κόουτς και ηγέτης σε μια ομάδα. Τι σημαίνει το κεφάλαιο Σλούκας για τον Ολυμπιακό όμως. Πολλά και τίποτα βέβαια προς το παρόν. Πολλά επικοινωνιακά καθώς ο Σλούκας ήταν περίζητητος.

Ο Ολυμπιακός του έδωσε σχεδόν 2 μύρια το χρόνο καθώς είχε την άνεση αυτή αφού δεν έχει ακριβούς ξένους και δεν έχει τα συμβόλαια πια Σπανούλη-Πρίντεζη σε κόστος. Συνεπώς και με την μείωση της εφορίας στην χώρα μας στο τομέα αυτό,ήταν εφικτή η επιστροφή. Ασφαλώς η απόφαση Σλούκα ήταν καθαρά προσωπική. Ο Σλούκας 5 χρόνια στην Φενέρ υπό τις οδηγίες Ομπράντοβιτς εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία γκαρντ της Ευρώπης. Τον ήθελαν όλοι και μπορούσε να πάρει και 500χιλ παραπάνω αλλά και διεκδικήσει τίτλους.

Στον Ολυμπιακό θα είναι ο ηγέτης όμως και θα έχει την ευκαιρία να είναι στην πατρίδα του και πλέον χωρίς την ψυχοφθόρα πίεση περασμένων ετών για πρωταθλητισμό και νίκες με τον ΠΑΟ. Πολλοί έλεγαν ότι στις προσπάθειες κατά καιρούς και πέρσι ακόμα για την επιστροφή του ότι έπαιζε ρόλο η μη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α1. Γέλαγα και αποδείχθηκε. Πως ήρθε φέτος; Απλά πράματα. Ο Σλούκας με τα προβλήματα στην Τουρκία και την αποχώρηση Ζοτς είδε ότι έκλεισε ο κύκλος του.

Είναι και ένας παίκτης που θέλει λίγο ησυχία που απόκτησαν πια οι ελληνικές ομάδες με την φυγή της τοξικότητας στο κομμάτι αυτό σε μεγάλο βαθμό ,τα λεφτά είναι καλά πάνω κάτω και ο ίδιος προτίμησε να είναι εδώ παρά να διεκδικεί τίτλους.Ξέρει καλά άλλωστε ότι παρά και την παρουσία του ο νέος Ολυμπιακός θα παλέψει να μπει στα πλέι οφ και ότι βγει. Συνεπώς η μεταγραφή έγινε απλά. Ο Ολυμπιακός τον ήθελε από πέρσι,φέτος έμεινε ελεύθερος και προτίμησε να γυρίσει. Οταν άλλωστε προ 5ετίας είχε φύγει είχε πει στο επανιδείν αν και είχε κατηγορηθεί από κομμάτι του κόσμου ότι έφυγε για λεφτά.

Εφυγε γιατί ήθελε να έχει σοβαρό χρόνο και ήθελε και έπρεπε να είναι από τότε το πρότεκτ του νέου ηγέτη. Ομως ο Ολυμπιακός προτίμησε να μην πάει σε ανανέωση και να έχει το Σπανούλη σαν απόλυτο ηγέτη στα 33 προς 34 τότε. Αυτό επηρρέασε και την απόφαση Σλούκα τότε που τελικά εκτόξευσε την καριέρα του καθώς τελειοποιήθηκε σε ένα σούπερ γκαρντ υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς.

Ο Σλούκας ταιριάζει και μπασκετικά με τον Μπαρτζώκα καθώς είναι μετρ στο πικ εν ρολ και στον Ολυμπιακό θα δώσει άνετα 15π και 6-7ας και θα είναι ο ηγέτης στα δύσκολα. Σαν ένας μικρός Σπανούλης στο τομέα αυτό θα αξιοποιήσει τους όχι και ιδιαίτερα ταλαντούχους αλλά αθλητικούς σέντερ. Ο Σλούκας δεν είναι κακός αμυντικός,έχει το σκορ στο αίμα του αλλά είναι και εξαιρετικός πασέρ ιδιαίτερα στις γωνίες και ξέρει τι να κάνει. Ειδικά με τα αριστερά του ντράιβ και φυσικά είναι εξαιρετικός εκτελεστής από τα 5-6μ στην κορφή ,ευχέρεια που έχουν λίγοι σήμερα. Κοινώς είναι ολοκληρωμένος παίκτης που τα κάνει όλα και συμφέρει....

Στον Ολυμπιακό θα είναι πια ο απόλυτος ηγέτης και το θέμα πια για τους ερυθρόλευκους είναι να βρουν την κατάλληλη χημεία.Μαζι με τον Παπανικολάου και τις παλιές καραβάνες Σπανούλη-Πρίντεζη θα είναι ο κορμός της ομάδας σε επίπεδο και αποδυτηρίων που θα συσπειρώσει και τον κόσμο. Κατα τα άλλα ασφαλώς οι λίγοι οπαδοί που είχαν κράξει τον Σλούκα όταν ερχόταν με την Φενέρ στο ΣΕΦ έχουν ακόμα και αυτοί αλλάξει γνώμη. Ο Σλούκας δεν είχε φύγει γιατί ήθελε από τον Ολυμπιακό πριν 5 χρόνια αλλά γιατί δεν πίστεψε τότε ότι θα ήταν καλό για την καριέρα του να συνεχίσει στο λιμάνι. Και δικαιώθηκε.

Πλέον στα 30 του είναι στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας του. Θα μπορούσε να πάρει εν κατακλειδι σε μια 3ετία σχεδόν 1εκ παραπάνω αλλά δεν έχει δείξει ότι βάζει πρώτιστα τα χρήματα. Θα μπορούσε να πάει στην Ισπανία για να διεκδικήσει τίτλους. Αλλά στην Ελλάδα θα είναι αρχηγός και ηγέτης και χωρίς πίεση πια στην ομάδα που ανδρώθηκε. Και θα κάνει αυτό που ήθελε και προ 5ετίας. Προφανώς ήθελε να γυρίσει και έχει τη ασφάλεια του Μπαρτζώκα στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός κάνει ένα είδος restart και ανεβάζει τον πήχη καθώς στόχος είναι τα πλέι οφ. Ασφαλώς δεν αρκεί ο Σλούκας για να πας Φ4 καθώς η ψαλίδα με τους άλλους μεγάλους είναι μεγάλη οικονομικά. Ομως αποκτά ζωή και πάλι το μπασκετ του Ολυμπιακού και στόχος είναι να μπει στην οκτάδα και ότι βγει.

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο