Με αντιρατσιστικά μηνύματα στη φανέλα τους οι παίκτες του NBA

Το NBA έχει αποφασίσει να επιτρέψει στους αθλητές του να έχουν στη φανέλα τους πάνω αντιρατσιστικά μηνύματα στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος.
Με αντιρατσιστικά μηνύματα στη φανέλα τους οι παίκτες του NBA

Σύμφωνα με πηγές του ESPN, το ΝΒΑ έχει εγκρίνει το γεγονός να έχουν πάνω στη φανέλα τους οι αθλητές του αντιρατσιστικά μηνύματα. Σίγουρα τα προβλήματα και κυρίως τα εξωαγωνιστικά συνεχίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ωστόσο, με αφορμή και το θάνατο του George Floyd απο αστυνομικό στην Minneapolis των ΗΠΑ, πολλοί αθλητές του "μαγικού" κόσμου του ΝΒΑ βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το ρατσισμό που επικρατεί ακόμα εν έτει 2020 στην Αμερική

Πολλοί από αυτούς κατέβηκαν σε πορείες και σίγουρα πέρασαν ηχηρά μηνύματα στον κόσμο. Μέχρι και πρότινος πολλοί αθλητές, όπως είναι και ο Kyrie Irving των Brookly Nets που πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με αρκετούς παίκτες του ΝΒΑ, υποστήριζαν πως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του ρατσισμού στην Αμερική πρέπει να απασχολούν περισσότερο το λαό της χώρας παρά ένα πρωτάθλημα μπάσκετ.

Το ΝΒΑ βρίσκεται κοντά στο "restart" του στη μετά κορονοϊού εποχή, αλλά σίγουρα δεν ξεχνάει τα κοινωνικά ζητήματα. Για αυτό το λόγο, υπάρχει και η έγκριση οι αθλητές να έχουν τα εξής αντιρατσιστικά μηνύματα στη φανέλα τους:

Black Lives Matter, Say Their Names, Vote, I Can’t Breathe, Justice, Peace, Equality, Freedom, Enough, Power to the People, Justice Now, Say Her Name, Sí Se Puede (Yes We Can), Liberation, See Us, Hear Us, Respect Us, Love Us, Listen, Listen to Us, Stand Up, Ally, Anti-Racist, I Am A Man, Speak Up, How Many More, Group Economics, Education Reform, και Mentor.

Βέβαια, οι παίκτες έχουν αυτή την επιλογη, κανείς τους δεν είναι αναγκασμένος να φοράει φανέλα με αυτά τα μηνύματα. Αυτοί που θα το επιλέξουν έχουν τη δυνατότητα για τις πρώτες τέσσερις μέρες να το διατηρήσουν στη φανέλα τους. Στη συνέχεια μπορούν και πάλι να το έχουν πάνω τους, αλλά μαζί με τα ονόματά τους. 

Αυτό που δεν είναι επιτρεπτό είναι να έχουν τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν απεβιώσει από αυτά τα συμβάντα με τους αστυνομικούς, διότι έτσι προσβάλλει τις οικογένειές τους, σύμφωνα με το "The Undefeated". Οι παίκτες θα συνεδριάσουν για το γεγονός αυτό και αναμένεται να δούμε την τελική τους απόφαση. 

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο