Με ηγέτη τον Παπαμακάριο στη νέα του εποχή ο Ήφαιστος Λήμνου!

Παρά το γεγονός πως ο Ήφαιστος Λήμνου δεν θα είναι τη νέα χρονιά στα «σαλόνια» της Basket League, θα συμμετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα της Λέσβου έχοντας τον Μανώλη Παπαμακάριο υπεύθυνο των ακαδημιών του.
Με ηγέτη τον Παπαμακάριο στη νέα του εποχή ο Ήφαιστος Λήμνου!

Ο Ήφαιστος Λήμνου μπορεί να μην βρεθεί τη νέα χρονιά ξανά στα "σαλόνια" της Basket League, ωστόσο δεν σταματάει την προσπάθειά του να αναδειχθεί και πάλι.

Σε αυτήν την προσπάθεια, θα στελεχώσει τα τμήματα των ακαδημιών όντας υπεύθυνός τους, ο Μανώλης Παπαμακάριος στηρίζοντας το έργο αυτό για την ομάδα από τη Λήμνο.

Ιδρυτικό μέλος του ΑΟ Ήφαιστου Λήμνου θα είναι και ιατρός Θωμάς Λουκάς. Οι δυο τους μαζί με την κα Πασχαλίνα Γρηγορίου και τον Μάρκο Κολώκα μίλησαν επί του θέματος αυτού.

Δείτε τη δήλωση του Μανώλη Παπαμακάριου:

"ΠPIN 2 XPONIA MOY EΓINE H ΠPOTAΣH NA ANAΛABΩ YΠEYΘYNOΣ AKAΔHMIΩN TOY HΦAIΣTOY ΛHMNOY AΠO THN OIKOΓENEIA MΠOYMΠOYPA .
META AΠO 2 XPONIA EIMAI AΠOΛYTA ΣIΓOYPOΣ OTI ΠHPA THN KAΛYTEPH AΠOΦAΣH TOTE .

ΘA HΘEΛA NA EYXAPIΣTHΣΩ TON coach MANΩΛOΠOYΛO ΠOY ME ΔEXTHKE ΣTO ΠPOΠONHTIKo team THΣ ANTPIKHΣ OMAΔAΣ KAI MOY EΔΩΣE BHMA NA ΞEKINHΣΩ THN ΠPOΠONHTIKH MOY KAPIEPA ΣTO YΨHΛOTEPO EΠIΠEΔO .
ΞEKINAME MIA NEA ΠPOΣΠAΘEIA ΠOY EXEI ΣANBAΣH AYTO TO YΠEPOXO ΓHΠEΔO KAI MIA BAΣH 250 ΠAIΔIΩN ΠOY EXOYME MEΛH ΣTHN AKAΔHMIA MAΣ .
ΘA ΣYMMETEXOYME ΣTO TOΠIKO ΠPΩTAΘΛHMA ME ANTPIKO KAI ΠAIΔIKO TMHMA .

ΣKOΠEYOYME NA ΠPAΓMATOΠOIHΣOYME ENA TOYPNOYA ME THN ΣYMMETOXH KOPYΦAIΩN OMAΔΩN THΣ EΛΛAΔAΣ AΛΛA KAI TOY EΞΩTEPIKOY .

ΓIA TA MH AΓΩNIΣTIKA TMHMATA ΣTOXOΣ MAΣ EINAI NA ΣYMMETEXOYME ΣE TOYPNOYA EKTOΣ ΛHMNOY .
H AKAΔHMIA MAΣ EINAI AKAΔHMIA OΛHΣ THΣ ΛHMNOY ΓIA AYTO ΘA ΠPAΓMATOΠOIHΘOYN ΠPOΠONHΣEIΣ ΣTO ΛIBAΔOXΩPI KONTOΠOYΛI MOYΔPO .
ΘA EPΘOYME ΣE EΠAΦH ME TON ΔHMO TOY AΓIOY EYΣTPATIOY ΩΣTE NA MΠOPEΣOYME NA ΣYMΠEPIΛABOYME OΛA TA ΠAIΔIA AYTA TOY AKPITIKOY NHΣIOY ΣTHN OIKOΓENEIA TOY HΦAIΣTOY ΛHMNOY .

OI ΠPOEΓPAΦEΣ THΣ AKAΔHMIAΣ ΘA ΞEKINHΣOYN ΣTIΣ 17 AYΓOYΣTOY KAI ΘA ΔIAPKEΣOYN MEXPI TIΣ 7 ΣEΠTEMBPH.
OI ΠPOΠONHΣEIΣ ΘA ΞEKINHΣOYN ΣTIΣ 14 ΣEΠTEMBPH ΓIA OΛA TA TMHMATA EKTOΣ AΠO TA AΓΩNIΣTIKA ΠOY ΘA ΞEKINHΣOYN 1 ΣEΠTEMBPH.

ΘEΛΩ NA EYXAPIΣTHΣΩ THN OIKOΓENEIA MΠOYMΠOYPA KAI OΛOYΣ TOYΣ ANΘPΩΠOYΣ ΠOY ΣYMBAΛΛOYN ΣE AYTHN THN ΠPOΣΠAΘEIA ΓIA THN EMΠIΣTOΣYNH TOYΣ ΣTO ΠPOΣΩΠO MOY OΣO KAI ΣE OΛOYΣ TOYΣ ΓONEIΣ KAI TA ΠAIΔIA ΓIA THN ΣYNEPΓAΣIA ΠOY EIXAME KAI EYEΛΠIΣTΩ NA EXOYME KAI THN EΠOMENH XPONIA .

TA KAΛYTEPA EPXONTAI!!"

Ο Θωμάς Λουκάς (ιδρυτικό μέλος του ΑΟ Ήφαιστος Λήμνου) δήλωσε επίσης:

"Διανύσαμε δύο πραγματικά υπέροχα χρόνια. Ο Ήφαιστος Λήμνου ήταν μία ομάδα που πέτυχε πολύ περισσότερα από όσα όριζαν οι αθλητικές δράσεις της.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κατάφερε να γνωρίσει το νησί μας το basket στην υψηλότερη έκφραση του σε εθνικό επίπεδο.
Δεν είναι επίσης το γεγονός ότι κατάφερε να επανασυστήσει το νησί της Λήμνου σε όλη την Ελλάδα και να κάνει τους χειμώνες καλοκαίρια.
Είναι κυρίως το γεγονός ότι, αφενός όλοι νιώσαμε πως κάθε 15 μέρες γινόμασταν μία γροθιά μέσα σε αυτό το γήπεδο, ανεξαρτήτου χρώματος, πεποιθήσεων και ιδεολογίας, αφετέρου μας έμαθε να ονειρευόμαστε πως δεν υπάρχει όριο όταν η δράση συναντάει τη θέληση.
Η ομάδα μας, ο Ήφαιστος Λήμνου, ολοκλήρωσε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Πριν το ολοκληρώσει όμως φύτεψε για τα καλά μέσα μας το σπόρο της επιθυμίας.
Της επιθυμίας να σταθούμε κυρίως κοντά στα παιδιά μας, ώστε να συνεχίσουν το δικό τους όμορφο ταξίδι. Αυτό που ξεκινάει από τα άσημα γήπεδα της περιφέρειας, αλλά μπορεί να τα οδηγήσει στις μεγαλύτερες σάλες του κόσμου.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να γεννηθεί κάτι νέο. Ένα νέο όμως που θα παίρνει δύναμη από το παρελθόν του. Ήρθε η ώρα να γεννηθεί ένας νέος Ήφαιστος Λήμνου.
Ξεκινάμε μία χούφτα ανθρώπων που μας ενώνει η κοινή αγάπη για τον αθλητισμό και τα παιδιά. Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε όλο το απαραίτητο πρόσφορο έδαφος, ώστε να ανθίσουν τα ιδεώδη του αθλητισμού με τα οποία θα γαλουχηθούν τα παιδιά μας.
Κρατάμε από το παρελθόν την εμπειρία που αποκτήσαμε και το ευχαριστώ που αποδίδουμε στην οικογένεια Μπούμπουρα, χωρίς την συνδρομή της οποίας δεν θα ήμασταν σήμερα όλοι εμείς εδώ να συζητάμε για το αύριο του basket στην Λήμνο.
Κάποιοι μπορεί να πιστέψουν ότι είμαστε Δον Κιχώτες και κυνηγάμε ανεμόμυλους.
Η απάντηση έρχεται από μόνη της. Δεν νομίζουμε ότι υπήρχε καταλληλότερη στιγμή για τη Λήμνο, για να αναπτύξουμε το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, από αυτήν τη συγκεκριμένη στιγμή.
Πότε άλλοτε θα είχαμε την ευκαιρία να αντλούμε διδάγματα από μία τέτοια συσσωρευμένη εμπειρία, και τα λάθη κάποιες φορές βέβαια που έγιναν, των τελευταίων 2 ετών; Πώς αλλιώς θα ήταν δυνατόν να σχεδιάζουμε το μέλλον σε ένα γήπεδο, στο οποίο ακόμα ακούγονται τα βήματα το μεγάλων παικτών που γνωρίσαμε; Πότε επίσης άλλοτε θα μας δινόταν η ευκαιρία να εμπιστευτούμε την αθλητική ανάπτυξη των παιδιών μας σε έναν άνθρωπο που έχει ιδρώσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας μας και έχει προπονήσει ομάδες στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα το νεαρό της ηλικίας του του επιτρέπει να είναι το ίδιο ονειροπόλος και απαιτητικός με εμάς, και αυτός να είναι ο Μανώλης Παπαμακάριος;
Αυτοί είναι λίγοι από τους λόγους για τους οποίους εμείς που ξεκινάμε αυτό το καινούργιο εγχείρημα, όχι απλώς δεν καταλαμβανόμαστε από την αφέλεια ενός Δον Κιχώτη αλλά νιώθουμε βαριά την ευθύνη πως ποτέ άλλοτε δεν θα υπάρχουν τόσο ευνοϊκές συνθήκες για να πετύχουμε.
Κλείνοντας αυτό το σύντομο πρόλογο για τη νέα μας προσπάθεια και κοιτάζοντας απέναντί μας τη μορφή του Νίκου Σαμαρά, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι νιώθουμε πολύ φτωχοί αναλογιζόμενοι όλα αυτά πού θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει αν είχαμε σήμερα δίπλα μας τον Νίκο. Ως ένδειξη διαρκούς τιμής σε αυτό τον άνθρωπο, το πρώτο άνοιγμα που κάνει ο νέος Ήφαιστος Λήμνου, είναι να εντάξει στους κόλπους του και τμήμα πετοσφαίρισης. Θέλοντας να πιάσουμε το νήμα από κει που το άφησε ο Νίκος και να το πάμε ακόμα παραπέρα, εμπιστευόμαστε το τμήμα της πετοσφαίρισης στην κυρία Πασχαλίνα Γρηγορίου και πέραν της υπόσχεσης ότι θα είμαστε στο πλευρό της σε αυτό το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, την προτρέπουμε να ακολουθήσει τα βήματα του αετού μας, του Νίκου Σαμαρά.
Ο νέος Ήφαιστος Λήμνου επιδιώκει να αποδείξει ότι θα είναι η ομάδα όλων μας. Άμεσα θα ξεκινήσουμε την εγγραφή νέων μελών που θα έρθουν να πλαισιώσουν τα ιδρυτικά μέλη. Η νέα ομάδα έχει ανοικτές της πόρτες της για όλους όσους θέλουν από οποιοδήποτε πόστο να συνεισφέρουν ή να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Η ομάδα επίσης, θα ακολουθήσει έναν τέτοιο τόπο οργάνωσης και διαχείρισης ώστε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και να επιδιώκει στόχους μέχρι εκεί που το επιτρέπουν κάθε φορά οι δυνάμεις της. Είμαστε θιασώτες του αργά και σταθερά, παρά να κυνηγήσουμε χίμαιρες που θα δώσουν άδοξο τέλος στην προσπάθειά μας.
Σας ευχαριστούμε".

Το ΔΣ του Αθλητικού Ομίλου Ήφαιστος Λήμνου.

Η δήλωση της κα. Γρηγορίου Πασχαλίνας (Βόλεϊ):

"Είμαι πολύ χαρούμενη που από την νέα χρόνια θα ανήκω στην οικογένεια του Ηφαίστου. Γίνεται μια πολύ όμορφη προσπάθεια από την μεριά του συμβουλίου και είμαι πολύ χαρούμενη που θα αποτελώ και εγώ με την σειρά μου κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη του και για την ευκαιρία που μου δίνει. Θα προσπαθήσω και εγώ από την μεριά μου να κάνω το καλύτερο που μπορώ ώστε να ξανά δημιουργήσουμε και αγωνιστικα τμήματα στο νησί μας και να συνεχίσουμε την μεγάλη προσπάθεια και το έργο του Νίκου Σαμαρά, γιατί το Βόλεϊ είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα και είναι κρίμα να λείπει από το νησί μας.

Γρηγοριου Πασχαλίνα".

Ο Μάρκος Κολωκας προπονητής και ιδρυτικό μέλος είπε:

"Καλησπέρα και από εμένα. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να επισημάνω ότι δε γινότανε να μην συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια στο νησί από την οικογένεια Μπούμπουρα. Και εξηγούμαι: Μετά την παύση της ΚΑΕ είχα τον ενδοιασμό για το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος εδώ στο νησί και κατ’ επέκταση πόσο θα συνεχιστεί αυτή η μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών στο κάλεσμα των ακαδημιών. Πώς θα αντιδράσει μάλιστα μετά από μία μεγάλη παύση όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τον φόβο που προκάλεσε και προκαλεί η πανδημία. Η μεγάλη συμμετοχή όμως των παιδιών στις καλοκαιρινές προπονήσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου, ήρθε να διαψεύσει μονομιάς τις αρνητικές αυτές μου σκέψεις. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι ο αθλητισμός είναι ένα μέσο, μία δίοδος για τον άνθρωπο να ξεπερνάει κάποια μεγάλα εμπόδια και λειτουργεί ενωτικά για έναν κοινό σκοπό: Να προχωρήσει παρακάτω… Και εγώ, μαζί με τον συνεργάτη μου τον Μάνο είμαστε εδώ για αυτόν τον σκοπό: Να προχωρήσουμε με την ομάδα παρακάτω… Και σε αυτήν την προσπάθεια, όπως φαίνεται, δεν είμαστε μόνοι. Με χαρά διαπιστώνω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι αφανείς, αλλά και επιφανείς, έδειξαν μεγάλο ζήλο και όρεξη για να ενισχύσουν τις προσπάθειές μας. Είναι σίγουρο λοιπόν, ότι όλο αυτό το εγχείρημα θα έχει επιτυχία".

 Πηγή πληροφοριών: «athlitikometopostoaigaio.wordpress.com» (Κωνσταντίνος Σουφλιάς)

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο