Μπότης στο Basketblog.gr: «Πρέπει να ανοίξουν οι ακαδημίες, ευκαιρία για restart και να είμαστε... έτοιμοι»

Το Basketblog.gr απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε προπονητές να εκφράσουν την άποψη τους για την επαναλειτουργία των ακαδημιών! Ο κόουτς των τμημάτων υποδομής του BAC και απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, Αντώνης Μπότης καταθέτει τις σκέψεις του.
Μπότης στο Basketblog.gr: «Πρέπει να ανοίξουν οι ακαδημίες, ευκαιρία για restart και να είμαστε... έτοιμοι»

Αναλυτικά η άποψη του κόουτς της BAC αναφορικά με την επανεκκίνηση των προπονήσεων (και όχι μόνο):

«Κλείνοντας μια εβδομάδα από την άρση των περιοριστικών μέτρων βλέπουμε ότι γίνεται μια αξιέπαινη προσπάθεια και από το κράτος αλλά και τις επιχειρήσεις να επανέλθουμε σιγά σιγά στην πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις δουλειές τους, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των ειδικών με ότι αυτό συνεπάγεται, ώστε να έχουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Χτυπήθηκαν πολλοί κλάδοι και ένας από αυτούς είναι του αθλητισμού. Βλέπουμε, σε ότι αφορά τις top level διοργανώσεις ότι οι αθλητές έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις σε γκρουπ ώστε να επανέλθουν πιο γρήγορα γιατί στόχος όλων να τελειώσουν όλα τα πρωταθλήματα.

Όταν μιλάμε για αθλητισμό ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ο αριθμός των αθλητών (μικρών-μεγάλων) που βρίσκονται σε αυτό που ονομάζουμε ακαδημίες. Εκεί που σκοπός του προπονητή είναι να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα, να προσπαθήσουν τα παιδιά να ξεχαστούν από όλη αυτήν την πίεση που δυστυχώς περνάνε στις μέρες μας.

Άποψη μου είναι ότι πρέπει να ανοίξουν οι ακαδημίες, πάντα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σε ανοιχτούς χώρους, που όπως έχουν πει οι ειδικοί ο κίνδυνος είναι παρά πολύ μικρός. Δεν ξέρω αν τα γκρουπ πρέπει να έχουν 4,5 ή 6 άτομα, αυτό θα μας το πουν οι γιατροί, ξέρω όμως ότι αυτή τη στιγμή οι πιο πολλοί προπονητές έχουν ήδη σχεδιάσει προπονήσεις ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος επαφών κλπ. Αν αναλογιστούμε ότι ανοίγουν τα σχολεία, με περισσότερα παιδιά, άρα μεγαλύτερο συνωστισμό, δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει και το επόμενο βήμα στον αθλητισμό. Διάβασα κάπου, ότι σύμφωνα με το κράτος,δεν θα λειτουργήσουν φέτος το καλοκαίρι κατασκηνώσεις, εύλογα καταλαβαίνουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός παιδιών θα στραφεί προς τον αθλητισμό. Θα πρέπει να να είμαστε έτοιμοι λοιπόν να υποδεχτούμε και έναν μεγάλο αριθμό από αυτά τα παιδιά.

Για μένα είναι μια τεράστια ευκαιρία για restart στο μπάσκετ, να δοθεί βάσει σε πράγματα όπως η βασική τεχνική του παίχτη,που βλέπουμε ότι απουσιάζει από τους πιο πολλούς, να δουλέψουν ατομικά οι παίχτες γιατί μέσα από την ατομική βελτίωση έρχεται και η ομαδική. Δεν είναι τυχαίο που στο ΝΒΑ όταν τελειώνει το πρωτάθλημα όλοι οι παίχτες δουλεύουν ατομικά με στόχο τη βελτίωση τους.

Στόχος όλων είναι η σωστή πορεία για την επιστροφή στην κανονικότητα, με αρχές και με τις οδηγίες των ειδικών, δεν χρειάζεται βιασύνη σίγουρα αλλά όχι και αδράνεια. Πιστεύω ότι το κράτος θα μεριμνήσει για την βάση του αθλητισμού που λέγεται ακαδημίες και πως θα έχουμε σύντομα τις σχετικές ανακοινώσεις.»

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο