ΝΒΑ Μπήκε μέσα 1,4 δις δολάρια, πάει για -4 δις του χρόνου!

To NBA μπήκε φέτος 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά αν δεν είχε γίνει η επανεκκίνηση θα είχε χάσει άλλα τόσα, ενώ κοντά στα 4 δισεκατομμύρια προβλέπονται οι απώλειες της νέας σεζόν, αν δεν κοπάσει η λαίλαπα του κορονοϊού
ΝΒΑ Μπήκε μέσα 1,4 δις  δολάρια, πάει για -4 δις  του χρόνου!

Το ΝΒΑ μπήκε για τα καλά μέσα φέτος, και η ζημιά έφτασε στο 1,4 δις δολλάρια, αλλά λέει πάλι καλά. Το θέμα είναι όμως, ότι αν η επέλαση το κορονοϊού δεν κοπάσει η σεζόν 2020-21 προβλέπεται να βάλει με τα… μπούνια μέσα τα ταμεία της μεγαλύτερης βιομηχανίας μπασκετικού θεάματος του πλανήτη και οι απώλειες μπορεί να φτάσουν και στα 4 δις δολλάρια!

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Adrian Wojnarowski το ΝΒΑ είχε φέτος απώλειες που έφτασαν τα 1,4 δις δολάρια. Η ζημιά όμως, θα μπορούσε να ήταν μυθική αν δεν είχε γίνει η επανεκκίνηση της σεζόν στη φούσκα του Ορλάντο. Αν το αμερικανό πρωτάθλημα δεν είχε ξεκινήσει και πάλι μετά την διακοπή από την λαίλαπα του Covid-19, τότε θα είχε μπει μέσα άλλα 1,5 δις δολάρια, δηλαδή η ζημιά θα έφτανε στα 3,9 δις δολάρια!

Η φούσκα πάντως, κόστισε στο ΝΒΑ σχεδόν 190 εκατ. δολάρια και το κόστος ήταν 10 εκατ. πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Οι φετινές απώλειες προήλθαν από 3 βασικές αιτίες. Τα 800 εκατομμύρια δολάρια χάθηκαν από τα εισιτήρια, που αποτελούν μια από τις πιο κύριες πηγές χρημάτων για τις ομάδες. Τα 400 εκατ. δολάρια ήταν από τις χαμένες χορηγίες, τα προϊόντα των ομάδων που έμειναν στα ράφια κλπ. Μέσα σε όλα το ΝΒΑ έπαθε και ζημιά της τάξης των 200 εκατ. από την κόντρα του ΝΒΑ με την Κίνα.

Το θέμα όμως, δεν είναι αυτό. Είναι ότι αν ο κορονοϊός δεν ησυχάσει, τότε το ΝΒΑ θα έχει στη νέα σεζόν και πάλι τεράστιες απώλειες, που δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και στα 4 δις δολάρια!

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο