Ντολόπουλος στο Basketblog: «Η πολιτεία μπορεί να βοηθήσει καλύπτοντας οικονομικά»

Στο πλαίσιο της αναστολής των εθνικών πρωταθλημάτων στη χώρα μας εκτός της Basket League, ο προπονητής της ΜΕΝΤ Σάββας Ντολόπουλος μίλησε στο Basketblog.gr για το θέμα αυτό που ταλανίζει τον μπασκετικό χάρτη της χώρας, αλλά και για το οικονομικό κομμάτι, που επηρεάζει άμεσα τους πάντες στο άθλημα.
Ντολόπουλος στο Basketblog: «Η πολιτεία μπορεί να βοηθήσει καλύπτοντας οικονομικά»

Ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται και η χώρα μας βρίσκεται ξανά σε ένα "lockdown", ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός δέχεται "χτυπήματα" χωρίς να υπάρχει άμεση λύση στο προσκήνιο. Το Basketblog.gr μίλησε με προπονητές από την Β' Εθνική σχετικά με τα ζητήματα αυτά.

Αυτή τη φορά ο προπονητής της ΜΕΝΤ, ο coach Σάββας Ντολόπουλος παραχώρησε τις απόψεις του στο Basketblog.gr για τα θέματα που ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ στον καιρό της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός μίλησε σχετικά με το θέμα της διακοπής των πρωταθλημάτων, αλλά αναφέρθηκε και στο οικονομικό κομμάτι των προπονητών και των συλλόγων.

Δείτε τις δηλώσεις του Σάββα Ντολόπουλου:

-Αρχικά, συμφωνείτε με τη διακοπή του πρωταθλήματος; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας προπονητής στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους προπονητές αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν αναγκαία από τη στιγμή που δεν μπορούσε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος αλλά και η υγεία της πλειοψηφίας του αθλητικού συνόλου. Οι σύλλογοι στηρίζονται σε έναν μεγάλο βαθμό οικονομικά στις ακαδημίες τους. Άρα είναι απολύτως κατανοητό και λογικό ότι από τη στιγμή που αυτές δεν λειτουργούν να μην γίνονται και πληρωμές. Οι προπονητές θα πρέπει αυτές τις μέρες να επιμορφώνονται πάνω στο αντικείμενό τους αλλά και να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους παίκτες τους ώστε να τους στηρίζουν ψυχολογικά αλλά και να τους συμβουλεύουν σχετικά με την προπόνηση που πρέπει να ακολουθούν. Η πολιτεία μπορεί να βοηθήσει καλύπτοντας οικονομικά, κατά ένα μεγάλο μέρος, εβδομαδιαία τεστ για τις ομάδες ή έστω κάνοντας μια συμφωνία με κάποιες εταιρίες ώστε τα τεστ για τους συλλόγους να είναι σε χαμηλό κόστος».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο