Οίακας: Το Ναύπλιο σε μια διπλή πρόκληση!

Το Basketblog.gr εστιάζει στον Οίακα Ναυπλίου, την περιοχή και τον κόσμο της και μία νέα εποχή που ξεδιπλώνεται για το σωματείο.
Οίακας: Το Ναύπλιο σε μια διπλή πρόκληση!

Για το Ναύπλιο δε χρειάζεται να πούμε και πολλά. Η ιστορία μιλά από μόνη της καθώς από το 1828 ως το 1833 υπήρξε πρωτεύουσα της Ελλάδας. Για την ομορφιά του, επίσης τα λόγια είναι περιττά και γι αυτό άλλωστε «μιλούν» οι πολλοί επισκέπτες του, χρόνια τώρα. Σταθερή αξία, που λένε.

Εδώ και ένα μεγάλο διάστημα όμως το Ναύπλιο προσπαθεί να αποκτήσει σταθερή αξία και στο μπάσκετ. Και ο Οίακας συνδέει το όνομά του με την κοινωνία του Ναυπλίου αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Ως μια νέα πρόταση στον αθλητισμό, στην κοινωνία, στη νεολαία, στο μπάσκετ. Ως μια ομάδα που ενώνει τους πάντες υπό έναν κοινό σκοπό: Τη διαφήμιση της πόλης μέσα από τον αθλητισμό, την έξωθεν καλή μαρτυρία και την παραγωγή.

Η σεζόν 2020-2021 θα είναι ξεχωριστή για το Ναύπλιο και τον Οίακα καθώς τόσο η αντρική (από πέρυσι) όσο και η γυναικεία ομάδα (από φέτος) θα αγωνιστούν στην Α2 Κατηγορία! Πρόκληση κι ευθύνη, ταυτόχρονα. Με δεδομένη τη συνεργασία αλλά και τη συσπείρωση του κόσμου γύρω από την ομάδα, στον Οίακα δεν κρύβουν ότι θέλουν να προσφέρουν στους φιλάθλους αυτό που ψάχνουν: Υγεία, χαρά, ευχαρίστηση, απόλαυση.

Θέλουν να γίνει ο Οίακας… μέρος της καθημερινότητας του Ναυπλίου. Να γίνει η συνήθεια και η αγάπη του κόσμου, στα… υψηλά πατώματα του ελληνικού μπάσκετ. Η Α2 Κατηγορία είναι απαιτητική. Και δύσκολη κατηγορία.
Αλήθεια, πόσες ομάδες κατά το παρελθόν είχαν τόσο το τμήμα ανδρών όσο και γυναικών στην Α2 ταυτόχρονα; Μπορείτε να αντιληφθείτε λοιπόν το μέγεθος της επιτυχίας αλλά και της ευθύνης.

Κυρίως της ευθύνης καθώς η επιδίωξη των ανθρώπων του Οίακα είναι να εντάξουν την ομάδα, τις υποχρεώσεις, τη δραστηριότητά της στην κοινωνική ζωή της πόλης. Να την κάνουν αναπόσπαστο κομμάτι της. Να έχει μόνο φίλους.

Και γι’ αυτό θα δουλέψουν σκληρά, όχι μόνο σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων αλλά με παραγωγή και «χτίσιμο». Στο Ναύπλιο θα κάνουν παραγωγή. Κι ευελπιστούν ότι έτσι θα υπάρξει συνέχεια και μέλλον, με ένα σχέδιο μακράς πνοής. Με νοικοκυροσύνη, με σεβασμό, καλή συνεργασία και μακριά από… μεγάλα λόγια, νεοπλουτισμούς και ανέφικτους στόχους.

Η ιστορική κληρονομιά της πόλης, επιβάλλει σεβασμό στις αρχές και της αξίες τηςεργασίας και της συνεργασίας, συνηθίζουν να λένε οι άνθρωποι του Οίακα. Και τώρα έφτασε η στιγμή της εξέλιξης ενός πλάνου που εκπονήθηκε με σεβασμό στον κόσμο, στην πόλη και στην ιστορία της ομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο