Οι προπονητές της Β' Εθνικής αντιδρούν στη διακοπή του πρωταθλήματος! (Pt. 4)

Το Basketblog.gr μίλησε με προπονητές της Β' Εθνικής σχετικά με τη διακοπή των πρωταθλημάτων, τα οικονομικά ζητήματα που τους απασχολούν και άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις τους για τη συνέχεια (Μέρος 4ο).
Οι προπονητές της Β' Εθνικής αντιδρούν στη διακοπή του πρωταθλήματος! (Pt. 4)

Ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται και η χώρα μας βρίσκεται ξανά σε ένα "lockdown", ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός δέχεται "χτυπήματα" χωρίς να υπάρχει άμεση λύση στο προσκήνιο. Το Basketblog.gr μίλησε με προπονητές από την Β' Εθνική σχετικά με τα ζητήματα αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένοι προπονητές από την εν λόγω κατηγορία, είπαν την άποψή τους σχετικά με τη διακοπή των πρωταθλημάτων, μίλησαν για το οικονομικό ζήτημα που τους ταλανίζει και στο τέλος πρότειναν ο καθένας από τη δική του πλευρά λύσεις στο δύσκολο καιρό που βιώνουμε, ο οποίος επηρεάζει άμεσα και το χώρο του μπάσκετ.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο μέρος και ΕΔΩ το δεύτερο μέρος των αντιδράσεων των παικτών της Α2 Ανδρών.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο μέρος και ΕΔΩ το δεύτερο μέρος των αντιδράσεων των προπονητών της Α2 Ανδρών.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο μέρος, ΕΔΩ το δεύτερο μέρος, ΕΔΩ το τρίτο μέρος, ΕΔΩ το τέταρτο μέρος και ΕΔΩ το πέμπτο μέρος των αντιδράσεων των παικτών της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο μέρος, ΕΔΩ το δεύτερο μέρος και ΕΔΩ το τρίτο μέρος των αντιδράσεων των προπονητών της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Γιάννης Χατζούλης (Μαχητές Πειραματικού Πεύκων)

-Αρχικά, συμφωνείτε με τη διακοπή του πρωταθλήματος; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας προπονητής στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους προπονητές αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Θεωρώ ότι η διακοπή ήταν επιβεβλημένη από την στιγμή που άρχισαν να υπάρχουν κρούσματα στις ομάδες και η επιλογή δικαιώνεται με την εξέλιξη της πανδημίας. Το οικονομικό ζήτημα που δημιουργείται από την διακοπή είναι ένα πολύ δύσκολο και ευαίσθητο θέμα και ακολουθεί νομίζω την οικονομική ζωή όλης της χωρας. Δεν βλέπω δυστυχώς εφικτές λύσεις. Ζώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις προσπαθούμε να βρούμε λύσεις ώστε να κρατηθούν οι αθλητές σε καλή κατάσταση με προγράμματα απο τους γυμναστές και η "ατομική ευθύνη" του καθενός είναι σημαντική ώστε σε ενδεχόμενη επιστροφή στα γήπεδα να είμαστε σε καλή κατάσταση. Όσο η πανδημία είναι σε έξαρση δεν νομίζω ότι είναι στιγμή για αποφάσεις. Υπομονή, η εξέλιξη των πραγμάτων θα κρίνει πιστεύω και την στιγμή που θα ξαναμπεί στο τραπέζι η επανέναρξη».


Αλέκος Δάγλας (ΚΑΟ Μελίσσια)

-Αρχικά, συμφωνείτε με τη διακοπή του πρωταθλήματος; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας προπονητής στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους προπονητές αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Ανέκαθεν ήμουν της άποψης να ακούμε και να σεβόμαστε την άποψη των ειδικών. Ειδικά τώρα που αφορά και ένα θέμα υγείας. Είναι σοβαρό θέμα και εφόσον η επιστημονική κοινότητα αποφάσισε ότι αυτό είναι που πρέπει να γίνει, τότε πρέπει όλοι να συμβιβαστούμε και να αποδεχτούμε την κατάσταση. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία κανενός, άρα πρέπει να σεβαστούμε πλήρως τις αποφάσεις της επιστημονικής κοινότητας. Αρχικά θεωρώ ότι οι ομάδες θα πρέπει να πληρώσουν όλα τα δεδουλευμένα των παιδιών. Από εδώ και πέρα, όμως, δεν γίνεται χωρίς βοήθεια γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα. Η πρόταση μου είναι ότι χρειάζεται η συμβολή της πολιτείας. Τα σωματεία χρειάζονται οικονομική συνδρομή για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας τη χρονιά. Ειδικά από τη στιγμή που δεν λειτουργούν κι οι ακαδημίες, οι οποίες για τους περισσότερους συλλόγους αποτελούν ένα σημαντικό έσοδο. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος η πολιτεία να στηρίξει τις ομάδες και μέσα από αυτά τα χρήματα να στηριχτούν παίκτες και προπονητές».

«Νομίζω ότι οι προπονητές θα πρέπει να κινηθούν σε δύο βασικούς άξονες. Θα πρέπει να στηρίξουν ψυχολογικά τους παίκτες τους γιατί τα παιδιά δέχονται μεγάλη πίεση και δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστούν κάποιες φορές. Το δεύτερο σκέλος αφορά τη σωματική κατάσταση των παικτών και γι' αυτό ο προπονητής θα πρέπει να δίνει κατευθύνσεις για να τους βοηθήσει να διατηρηθούν σε μία καλή κατάσταση. Προσωπικά με τους παίκτες μου, έχω έναν μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής του zoom με στόχο να μένουμε κοντά και να τους στηρίζω σε αυτές τις δύσκολες και περίεργες εποχές. Φέτος υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορούμε να βαδίσουμε. Αν τα πρωταθλήματα ξεκινήσουν, τότε θα πρέπει να τελειώσουν ακόμα κι αν χρειαστεί να τραβήξει περισσότερο το πρόγραμμα. Επιβάλλεται αν ξεκινήσουμε πάλι, να ολοκληρωθούν βάσει των προκηρύξεων όλες οι κατηγορίες. Αν, όμως, επιδημιολογικά δεν πάνε καλά τα πράγματα τότε θεωρώ ότι ξεκάθαρα δεν θα πρέπει να κάνουμε ότι και πέρσι που δεν ξέραμε ποιος μένει και ποιος πέφτει. Θα πρέπει να μείνουν ως έχουν οι κατηγορίες χωρίς να ανέβει ή να πέφτει κάποιος. Θα πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενη η αγωνιστική χρονιά. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι το σενάριο που θέλω να πιστεύω ότι θα υλοποιηθεί είναι να γίνουν τα πρωταθλήματα μέχρι τέλους, ακόμα κι αν χρειαστεί να τραβήξουν λίγο περισσότερο».

Γιάννης Παπαδόπουλος (IBC-Ιωαννίνων)

-Αρχικά, συμφωνείτε με τη διακοπή του πρωταθλήματος; Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας; Πώς θα κινηθεί ένας προπονητής στον καιρό της πανδημίας; Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους προπονητές αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Φαντάζομαι ότι κανένας προπονητής ή παίκτης δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει με τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ελπίζω τα πρωταθλήματα να επανεκκινήσουν και να τελειώσουν κάποια στιγμή, έτσι ώστε να τηρηθούν και να πληρωθούν οι συμφωνίες του καλοκαιριού από τις διοικήσεις των ομάδων. Δυστυχώς η θέση του προπονητή είναι πάρα πολύ δύσκολη, ειδικά όταν έχει παίκτες και από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να παροτρύνει θετικά τους παίκτες του να προσέξουν τους εαυτούς τους και να προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά την ψυχολογία τους και το κίνητρό τους. Πιστεύω ότι η κατάλληλη λύση θα ήταν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, τηρώντας οι ομάδες τα αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάνοντας εβδομαδιαία τεστ στους αθλητές τους. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ένα έξτρα κόστος, το οποίο θα πρέπει να χρηματοδοτήσει η Ομοσπονδία ή το κράτος γιατί τα σωματεία βρίσκονται πλέον σε δυσχερέστατη θέση. Εύχομαι σε όλους υγεία και υπομονή και οι αρμόδιοι να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το καλό όλων μας!»

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο