Ολυμπιακός: Έχασε «τσάμπα» τον Milutinov, αλλά ήταν θέμα τιμής (vid)

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πουλήσει πέρσι το καλοκαίρι τον Nikola Milutinov στην CSKA, αλλά προτίμησε να τον κρατήσει, έστω κι αν ήξερε ότι θα τον έχανε τώρα χωρίς να πάρει ούτε μισό ευρώ
Ολυμπιακός: Έχασε «τσάμπα» τον Milutinov, αλλά ήταν θέμα τιμής (vid)

Τα λεφτά δεν ήταν το παν. Υπάρχουν και κάποια πράγματα πάνω απ’ αυτά. Ακόμα και στον χώρο του μπάσκετ ισχύει αυτό, όπου οι ομάδες είναι αναγκασμένες να ζουν διαρκώς με τους ισολογισμούς και να προσπαθούν να μην μπουν μέσα κατά πολύ (κανείς δεν βγάζει λεφτά ειδικά στην Euroleague και οι ομάδες μπαίνουν μέσα αυτό δεν σηκώνει αμφισβήτηση). Θέλετε παράδειγμα; Ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον Nikola Milutinov, ο οποίος αναχώρησε για την Ρωσία και την CSKA. Ο Ολυμπιακός έχασε τον Σέρβο σέντερ χωρίς να πάρει ούτε μισό ευρώ, καθώς το συμβόλαιό του έληξε.

Η διπλή χυλόπιτα στην CSKA

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία πέρσι το καλοκαίρι να βγάλουν λεφτά από τον Milutinov. Η CSKA τους προσέγγισε για τον παίκτη. Οι Ρώσοι πρόσφεραν αρχικά 500.000, αλλά η απάντηση ήταν «όχι». Η CSKA δεν πτοήθηκε. Επανήλθε. Έκανε νέα προσφορά που έφτανε το 1 εκατ. Ο Ολυμπιακός δεν «λύγισε». Έριξε και δεύτερη χυλόπιτα στους Ρώσους.

Η ομάδα ήξερε τότε ότι το καλοκαίρι του 2020 το συμβόλαιο του παίκτη λήγει. Ήξερε επίσης ότι η CSKA θα κάνει κίνηση για να τον αποκτήσει. Και τότε η ομάδα δεν θα έπαιρνε ούτε μισό ευρώ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να δελεαστούν τότε από το 1 εκατ. των Μοσχοβιτών. Δεν το έκαναν. Βέβαια, αν η CSKA είχε ξαναγυρίσει τότε στο τραπέζι και έκανε καλύτερη προσφορά (κοντά στο 1,5 εκατ.) ίσως να το σκέφτονταν… Αυτό δεν το ξέρουμε.

Ξέρουμε όμως, ότι ο Ολυμπιακός δεν πούλησε τον παίκτη τότε, παρά το ότι γνώριζε ότι θα τον χάσει τσάμπα. Ηταν θέμα τιμής για τον Ολυμπιακό και η τιμή αυτή δεν είχε… χρηματική τιμή.

Τελικά ο παίκτης έφυγε και ο Ολυμπιακός τον έχασε τσάμπα… Παρόλα αυτά όμως, η ομάδα έδειξε ότι το λεφτά δεν είναι το «Α» και το «Ω» και δεν είναι πάνω απ΄ όλους και όλα...

 

O NIKOLA MILUTINOV ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο