Ολυμπιακός: Είχε ζητήσει άδεια για να ξεκινήσει προπονήσεις

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει με επιστολή του από την περασμένη εβδομάδα να ξεκινήσει σταδιακά προπονήσεις
Ολυμπιακός: Είχε ζητήσει άδεια για να ξεκινήσει προπονήσεις

Ο Ολυμπιακός ήθελε να ξεκινήσει σιγά, σιγά… η επαναδραστηριοποίηση των παικτών του και ζήτησε με επιστολή του από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να του δοθεί άδεια για να αρχίσουν σε ομάδες οι ερυθρόλευκοι μπασκετμπολίστες τις ατομικές προπονήσεις σε ανοικτούς χώρους.

Οι παίκτες της ομάδας, βέβαια, δεν είχαν μείνει… άπραγοι 100% στο διάστημα της καραντίνας, καθώς το τεχνικό τιμ τους είχε δώσει ολόκληρο πρόγραμμα με ασκήσεις στο σπίτι.

Άλλο όμως, οι προπονήσεις στο σπίτι και άλλο οι ατομικές, που θα βοηθούσαν τους παίκτες να αρχίσουν σιγά, σιγά να μπαίνουν σε έναν ρυθμό έτσι ώστε αν αρχίσει η Euroleague ξανά να έχουν κάνει τα πρώτα σημαντικά βήματα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν μπορούσε να δώσει ειδική άδεια, καθώς χρειαζόταν την σύμφωνη γνώμη όλων των αρμόδιων κρατικών και υγειονομικών φορέων και των αντίστοιχων επιτροπών.

Τελικά από την ΓΓΑ ανακοινώθηκε σήμερα ότι από αύριο (12/5) οι παίκτες του μπάσκετ μπορούν να ξεκινήσουν ατομικές προπονήσεις. Σε ανοιχτούς χώρους, βέβαια, μέχρι 5 άτομα και χωρίς επαφές ή την χρήση μπάλας.

Μετά τις 18/5 όμως, οι αρμόδιες επιτροπές της Κυβέρνησης και το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα έχουν μια εικόνα για την εξάπλωση του κορονοϊού και έτσι θα αρχίσει να χαλαρώνουν ακόμα περισσότερο τα μέτρα και να δώσουν άδεις να ξεκινήσουν προπονήσεις και οι ομάδες πια και όχι μόνοι τους οι παίκτες.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο