ΠΑΟΚ: «Ημέρα πένθους και επιβίωσης της ιστορικής μνήμης»

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε το δικό της μήνυμα για την συμπλήρωση 101 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων και τόνισε ότι είναι ημέρα πένθους, αλλά και επιβίωσης της μνήμης σε ένα κοινό αγώνα για την παγκόσμια αναγνώριση εκείνης της μαύρης και αιματοβαμμένης μέρας
ΠΑΟΚ: «Ημέρα πένθους και επιβίωσης της ιστορικής μνήμης»

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα με αφορμή την σημερινή «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο». Ο «Δικέφαλος» τόνισε ότι η 19η Μαΐου είναι μία ημέρα πένθους,  εθνικής μνήμης,  ημέρα περισυλλογής, που μας δίνει ακόμα μία αφορμή να αναλογιστούμε τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που έχασαν τη ζωής τους, αλλά και όλους εκείνους που έχασαν τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους, τη γη και την πατρίδα τους.

Ο ΠΑΟΚ τόνισε επίσης ότι είναι και μια μέρα επιβίωσης της μνήμης σε ένα κοινό αγώνα για την παγκόσμια αναγνώριση εκείνης της μαύρης και αιματοβαμμένης μέρας.

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την συμπλήρωση 101 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων:

«Η 19η Μαΐου είναι μία ημέρα πένθους και εθνικής μνήμης. Είναι και μία ημέρα περισυλλογής, που μας δίνει ακόμα μία αφορμή να αναλογιστούμε τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που έχασαν τη ζωής τους, αλλά και όλους εκείνους που έχασαν τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους, τη γη και την πατρίδα τους.

Είναι όμως και μία ημέρα υπόσχεσης, την οποία πρέπει όλοι να δώσουμε, πως θα συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα για την επιβίωση της ιστορικής μνήμης και την παγκόσμια αναγνώρισή της».

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΟΚ

 

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο