Trace N Chase (top)

Παπανικολάου: Ανακοίνωση κατά Αυγενάκη

Με αφορμή τη χθεσινή ανάρτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού, κύριου Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με την οριοθέτηση της ημερομηνίας για τις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο υποψήφιος Πρόεδρός της, Άγγελος Παπανικολάου, εξέδωσε «εχθρική» ανακοίνωση κατά των όσων ανέφερε, προσθέτοντας πως «ούτως ή άλλως, η εκλογική διαδικασία ήταν ήδη προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα».
Παπανικολάου: Ανακοίνωση κατά Αυγενάκη

Με αφορμή τη χθεσινή ανάρτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού, κύριου Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με την οριοθέτηση της ημερομηνίας για τις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο υποψήφιος Πρόεδρός της, Άγγελος Παπανικολάου, εξέδωσε «εχθρική» ανακοίνωση κατά των όσων ανέφερε, προσθέτοντας πως «ούτως ή άλλως, η εκλογική διαδικασία ήταν ήδη προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα».

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΟΚ:

 

«Είναι άξιο απορίας και έντονου προβληματισμού ότι τη στιγμή την οποία ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, προχώρησε άμεσα στο άνοιγμα της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων αλλά και στην επαναλειτουργία δραστηριοτήτων καθώς και του τουρισμού, ο υφυπουργός Αθλητισμού εξακολουθεί να μην ανοίγει το λουκέτο με το οποίο είναι μήνες τώρα σφραγισμένες οι αθλητικές και δη, οι μπασκετικές δράσεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Οι Ακαδημίες έχουν σταματήσει να λειτουργούν από τον περασμένο Νοέμβριο, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (εθνικά και τοπικά) έχουν διακόψει την αγωνιστική δράση και τα πανελλήνια δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει. Το μόνο θέμα που φαίνεται να τον απασχολεί, είναι οι εκλογές της ΕΟΚ, οι οποίες είναι – ούτως ή άλλως - προγραμματισμένες για τις 30 Μαΐου του 2021, σύμφωνα με την προκήρυξη της Ομοσπονδίας.

Λες και έχει μετατραπεί όλους αυτούς τους μήνες από υφυπουργός Αθλητισμού σε υφυπουργό …εκλογικού Αθλητισμού. Χθες, λοιπόν, αντί να διαβάσουμε τη χαρμόσυνη είδηση της άμεσης επανεκκίνησης του Αθλητισμού από την προσεχή Δευτέρα, με την σημείωση ότι ήρθε ο καιρός που θα επανέλθει το Μπάσκετ στην κανονικότητα, ενημερωθήκαμε ότι εκπνέει η προθεσμία της Ε.Ο.Κ. να αιτηθεί εφορευτική επιτροπή από τον Δ.Σ.Α για αρχαιρεσίες με ψηφιακή κάλπη.

Ουσιαστικά με την εν λόγω δημοσίευση του υφυπουργού Αθλητισμού στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υποδεικνύει τον τρόπο με το οποίο επιθυμεί να διεξαχθούν οι εκλογές της Ομοσπονδίας, αν και η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΟΚ είναι συγκεκριμένη και αφορά τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων παραγόντων. Μήπως, αλήθεια, το επόμενο βήμα είναι η υπόδειξη του νέου προέδρου;

Παράλληλα, συνεχίζει να παραβλέπει και λόγω γραφειοκρατίας, όπως ισχυρίζεται, να μην προχωρεί στον άμεσο έλεγχο των αιτήσεων για την ένταξη στο αθλητικό μητρώο και εν τέλει στη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, σωματείων με ιστορία.

Ευελπιστούμε, ωστόσο, ότι θα επιτρέψει, επιτέλους, τη διεξαγωγή των εκλογών της Ε.Ο.Κ., που ο ίδιος έχει αναβάλλει ουκ ολίγες φορές και για τις οποίες άπαντες επιθυμούμε σφόδρα να πραγματοποιηθούν στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως και ευελπιστούμε, ότι θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες, που επιμένουν τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι εκλογές με υπαιτιότητα της Πολιτικής Προστασίας και υπό τις παροτρύνσεις της ΓΓΑ, θα διεξαχθούν αρκετές εβδομάδες αργότερα.

Κε. υφυπουργέ Αθλητισμού, καιρός είναι να επανέλθει το Μπάσκετ στην κανονικοτητα, γεγονός που θα συμβεί ΜΟΝΟ όταν βγουν τα λουκέτα από τα γήπεδα, ώστε να επιστρέψει η φυσιολογική αθλητική ζωή».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο