Πρόεδρος Partizan: «Ανήκουμε στην Euroleague, πήραμε την απόφαση με γνώμονα το μπάσκετ και όχι τα οικονομικά»

Ο πρόεδρος της Partizan, Ostoja Mijailović τόνισε πως η Σερβική ομάδα βρίσκεται πολλά επίπεδα πάνω από το Eurocup αλλά συνεχίζει στην διοργάνωση λόγω της Turkish Airlines Euroleague. Μίλησε και για την φημολογία μετακόμισης στο Basketball Champions League και διευκρίνισε ότι η απόφαση πάρθηκε με μπασκετικά και όχι οικονομικά κριτήρια.
Πρόεδρος Partizan: «Ανήκουμε στην Euroleague, πήραμε την απόφαση με γνώμονα το μπάσκετ και όχι τα οικονομικά»

Αναλυτικά τα βασικότερα από όσα είπε ο πρόεδρος της Σερβικής ομάδας στην σημερινή συνέντευξη Τύπου:

«Όταν η Euroleague πήρε αυτή την απόφαση, οι μεγαλύτεροι χαμένοι ήταν η Partizan και η Anadolu Efes. Δεν μπορώ να πω ότι είναι μια αθλητική αδικία, επειδή υπάρχουν όλες αυτές οι συνθήκες. Οι άνθρωποι της διοργάνωσης σκέφτηκαν πως ήταν η λιγότερο επιζήμια. Το αποδεχτήκαμε. Δεν είμαστε εκνευρισμένοι, καταλαβαίνουμε τα πάντα.

Συγχαίρω όλες τις ομάδες που θα μείνουν στην Euroleague. Δεν μπορώ να πω ότι είναι επιτυχία της διοίκησης ή επιτυχία κάποιων ομάδων. Δεν υπήρχαν άλλες επιλογές. Επίσης, πιστεύω πως είναι τέχνη να παίζεις στην Euroleague, χωρίς να έχεις κερδίσει ένα τρόπαιο.

Αυτή τη σεζόν, η Partizan ήταν πάνω από κάθε στάνταρ, πάνω από το επίπεδο του EuroCup. Είχαμε περισσότερους οπαδούς από άλλες ομάδες της Euroleague.

Η απόφαση που έπρεπε να πάρω ήταν η δυσκολότερη της ζωής μου και πιθανώς η πιο δύσκολη στην ιστορία του συλλόγου. Μπήκαμε σε μια θέση άδικα, που έπρεπε να διαλέξουμε αν θα πάμε αριστερά ή δεξιά. Μιλήσαμε με την Euroleague και την FIBA. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την συνεργασία, την προσέγγιση και την κατανόηση της κατάστασης στην οποία είμαστε. Αυτή η απόφαση δεν είναι εναντίον της FIBA ή της Euroleague.

Είχαμε τέσσερις επιλογές. Η Euroleague ήταν η πρώτη, αλλά δεν συνέβη ποτέ. Η δεύτερη ήταν η FIBA. Αυτή είναι η καλύτερη διοργάνωση για την Partizan, από οικονομικής άποψης. Πολλοί επιχειρηματίες, όπως εγώ, που βλέπουν την κατάσταση που είμαστε, πίστευαν ότι είναι πιο σοφό να πάμε στο BCL, για να εξασφαλίσουμε τα οικονομικά μας. Να παίξουμε σε μια διοργάνωση που θα έχουμε περισσότερα έσοδα, αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και έχουμε καλά αποτελέσματα.

Υπήρχε ακόμα και η επιλογή να μην συμμετέχουμε καθόλου στην Ευρώπη και να εστιάσουμε στην Αδριατική Λίγκα.

Η τέταρτη επιλογή ήταν το EuroCup ξανά. Η διοργάνωση από την οποία δύο ομάδες πάνε στην Euroleague. Κανένας από εμάς δεν νιώθει καλά να παίξει πάλι στο EuroCup, επειδή είμαστε πάνω από αυτή τη διοργάνωση εδώ και πολύ καιρό τώρα. Αλλά ξέρουμε την αξία του θεσμού αυτού.

Αυτό δίχασε το Διοικητικό Συμβούλιο. Πήραμε την απόφαση με την οποία θα έμεναν οι σπόνσορες και τα μέλη του Συμβουλίου.

Οπότε, από τη μία είχαμε τα οικονομικά, από την άλλη το μπάσκετ. Είμαι ένας άνθρωπος από τον οικονομικό κόσμο και πρέπει πρώτα να σκεφτώ εμπορικά, αλλά έχω και μια γνώση στα αθλητικά, μετά από τρία χρόνια στην Partizan και αποφάσισα να μείνω στην Euroleague και να παίξω στο EuroCup.

Θέλω να ευχαριστήσω τη FIBA για τη στήριξη, την καλή μπασκετική πρόταση, είχαμε μια ανοιχτή επιλογή, χωρίς να μας εκβιάσει κανείς. Η απόφασή μας είναι αυτή και θα την υπερασπιστούμε.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε βασισμένη στο γεγονός ότι η Partizan ανήκει στην ευρωπαϊκή ελίτ. Και αν μια μέρα η κατάσταση αλλάξει, η Partizan θα το σκεφτεί ξανά. Η Partizan έχει φίλους και στην Euroleague και στην FIBA. Η Partizan δεν ανήκει στο EuroCup, αλλά στην Euroleague».

Tags:

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο