ΠΣΑΚ: «Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης»

Ο ΠΣΑΚ έβγαλε ανακοίνωση για το τετ α τετ των παικτών με τον ΕΣΑΚΕ, τόνισε ότι η κουβέντα έγινε σε καλό κλίμα, ενώ περιέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλοί αθλητές
ΠΣΑΚ: «Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης»

Ο ΠΣΑΚ έβγαλε ανακοίνωση για το τετ α τετ των παικτών με τον ΕΣΑΚΕ. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών τόνισε ότι η κουβέντα έγινε σε καλό κλίμα και τέτοιες συζητήσεις θα έπρεπε να γίνονται πιο συχνά. Από την άλλη, ο ΠΣΑΚΕ περιέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο και την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλοί αθλητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ αντιπροσωπείας των ΠΣΑΚ και ΕΣΑΚΕ, με τους ιδιοκτήτες των 14 ομάδων της Basket League.

Ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών κατέθεσε τις προτάσεις του, οι οποίες αφορούν τα συμβόλαια των παικτών, σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Υπουργείο και την Ομοσπονδία, οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα. 

Συζητήθηκε το ποσοστό που θα καταβληθεί στους καλαθοσφαιριστές, ενώ έγινε μεγάλη αναφορά στους αθλητές οι οποίοι είναι χαμηλόμισθοι και προτείναμε να πάρουν ακέραιο το συμβόλαιο τους.

Για πολλούς αθλητές υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης και όπως είναι γνωστό, το μπάσκετ έχει ημερομηνία λήξης.

Τέτοιου είδους συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά και με τη συμμετοχή όλων των φορέων, προκειμένου να βρίσκουμε λύσεις σε όλα τα εμπόδια που παρουσιάζονται και να ανταλλάζουμε ιδέες για την ανάδειξη του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε.

Μην ξεχνάμε βέβαια τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε και ότι πάνω απ’ όλα βάζουμε υγεία μας. Το μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα»

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο