Πυρά από Απόλλωνα Πάτρας κατά ΑΣΕΑΔ

Οι Πατρινοί εξαπέλυσαν ομοβροντίες κατά του Ανώτατου Συμβουλίου με αφορμή την απόρριψη της προσφυγής που είχαν κάνει κατά του Χολαργού
Πυρά από Απόλλωνα Πάτρας κατά ΑΣΕΑΔ

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του Απόλλωνα Πάτρας για αντικανονική συμμετοχή του Χολαργού στη Α2 και έτσι ο Χολαργός θα αγωνιστεί κανονικά στην Basket League στη νέα σεζόν. Οι Πατρινοί δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια καθώς εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας  την απογοήτευση τους για όλη τη διεξαγωγή της υπόθεσης. Οι μελανόλευκοι ανέφεραν ότι το σκεπτικό δεν τους δόθηκε αναλυτικά από το ΑΣΕΑΔ, τόνισαν ότι δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο με αυτό που έγινε κατά του Απόλλωνα και επισήμαναν ότι είναι πρωτοφανές να επιλύεται ένα τέτοιο θέμα με διαδικασίες που υποτιμούν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

“Με έκπληξη γίναμε σήμερα αποδέκτες της απόφασης του ΑΣΕΑΔ, το οποίο σε δύο προτάσεις μας ανακοινώνει ότι απέρριψε την προσφυγή της ΚΑΕ Απόλλων Πάτρας.

Σεβόμαστε απόλυτα την δικαιοσύνη, αλλά δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι στην σχετική επιστολή που λάβαμε, δεν αναπτύσσεται σκεπτικό που να τεκμηριώνει την σε βάρος μας απόφαση. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα «διαβιβαστικό». Ζητήσαμε να μας σταλεί το σκεπτικό της απόφασης, αλλά μας παρέπεμψαν στο αρχικό έγγραφο.

Συνηθίζεται κάθε απόφαση να συνοδεύεται από ένα εκτενές και στοιχειοθετημένο σκεπτικό το οποίο να βασίζεται στη νομολογία. Κάτι τέτοιο δεν τηρήθηκε στην περίπτωσή μας.

Εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο ανάλογο με αυτό που έγινε εις βάρος του Απόλλωνα Πάτρας. Θεωρούμε πρωτοφανές στα χρονικά να επιλύεται (δήθεν) ένα τόσο σημαντικό θέμα με διαδικασίες που υποτιμούν το κύρος της δικαιοσύνης και την ιστορία του Απόλλωνα Πάτρας. Για την διοίκηση της ΚΑΕ και του Συλλόγου η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι προσβλητική και θεωρούμε ότι υπάρχουν ευθύνες για αυτή την αντιμετώπιση, αλλά και για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι δικαστικές αποφάσεις αποτελούνται από δύο μέρη, σκεπτικό και διατακτικό, και δημοσιεύονται ΑΚΕΡΑΙΕΣ. Σήμερα μάθαμε ότι μπορούν να δημοσιευτούν και «σε δόσεις» και αντίστροφα, πρώτα το διατακτικό και αργότερα, μετά τις δικαστικές διακοπές, το σκεπτικό.

Επειδή μέχρι στιγμής ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τους λόγους απόρριψης της προσφυγής μας επιφυλασσόμαστε να εκφέρουμε οποιαδήποτε άποψη.

Σε κάθε περίπτωση, εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας τόσο για τη διαδικασία που τηρήθηκε κατά την εκδίκαση της αρχικής ένστασής μας ενώπιον της ΕΟΚ όσο και για την αποδοχή της παρέμβασης του ΧΟΛΑΡΓΟΥ ενώπιον του ΑΣΕΑΔ, γεγονότα που προκάλεσαν τον έντονο προβληματισμό μας. Σε περίπτωση αναιτιολόγητης δικαστικής κρίσης θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας”.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο