Πυρ ομαδόν από τις 11 ομάδες της Basket League κατά Άρη!

Η απόφαση του Άρη να σηκώσει παντιέρα επανάστασης για το μοίρασμα των τηλεοπτικών εσόδων και να τορπιλίσει την κεντρικοποίηση, έκανε τις 11 άλλες ομάδες της Basket League να «επιτεθούν» στους «κίτρινους» με κοινή ανακοίνωσή τους
Πυρ ομαδόν από τις 11 ομάδες της Basket League κατά Άρη!

Η απόφαση του Άρη να σηκώσει παντιέρα επανάστασης για το μοίρασμα των τηλεοπτικών εσόδων και να τορπιλίσει την κεντρικοποίηση και τη συμφωνία με την ΕΡΤ, προκάλεσε πόλεμο στις τάξεις της Basket League με αντιπάλους τους «κίτρινους» από τη μια και όλες τις άλλες ομάδες της κατηγορίας από την άλλη.

Οι 11 άλλες ομάδες της Basket League εξαπέλυσαν πυρά όλες μαζί προς τους «κίτρινους».

Οι 11 ομάδες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι σχεδόν όλες οι ομάδες προέβησαν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία για το καλό του Ελληνικού μπάσκετ.

Οοι ομάδεςε τόνιζαν: "Την τελευταία πραγματικά στιγμή, με ορατό τον κίνδυνο να τιναχτούν όλα στον αέρα και χωρίς προηγουμένως να έχει θέσει το οποιοδήποτε ζήτημα, η ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, για αδιευκρίνιστους λόγους, επέλεξε να καταψηφίσει την συμφωνία και μάλιστα με προσβλητικό έναντι των συνομιλητών της τρόπο".

«Δεν υπονομεύτηκε η συμφωνία, στο περιθώριο ο Άρης»

Οι ομάδες ανέφεραν στη συνέχεια ότι η απόφαση του Άρη δεν «στάθηκε τελικά ικανή να υπονομεύσει την συμφωνία, διότι οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας θέτοντας έτσι την ομάδα του Άρη στο περιθώριο, στο οποίο η ίδια επιδίωξε να μείνει».

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των 11 ομάδων της Basket League κατά του Άρη:

«Ανακοίνωση των 11 ομάδων της Basket League για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.

Τους τελευταίους μήνες γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να επιτευχθεί, μετά από πολλά χρόνια, συμφωνία μεταξύ των μελών του ΕΣΑΚΕ για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και την παραχώρηση τους έναντι εύλογου αντιτίμου στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Σε αυτό το διάστημα έγιναν αμέτρητες συναντήσεις και αντίστοιχες συζητήσεις και σχεδόν όλες οι ομάδες προέβησαν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία για το καλό του Ελληνικού μπάσκετ.

Την τελευταία πραγματικά στιγμή, με ορατό τον κίνδυνο να τιναχτούν όλα στον αέρα και χωρίς προηγουμένως να έχει θέσει το οποιοδήποτε ζήτημα, η ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, για αδιευκρίνιστους λόγους, επέλεξε να καταψηφίσει την συμφωνία και μάλιστα με προσβλητικό έναντι των συνομιλητών της τρόπο.

Η απόφαση αυτή του Άρη δεν στάθηκε τελικά ικανή να υπονομεύσει την συμφωνία και την αλλαγή σελίδας στο Ελληνικό μπάσκετ. Οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας θέτοντας έτσι την ομάδα του Άρη στο περιθώριο, στο οποίο η ίδια επιδίωξε να μείνει.

ΚΑΕ ΑΕΚ

ΚΑΕ Ηρακλής

ΚΑΕ Ιωνικός Bc Hellenic Coin

KAE Κολοσσός H Hotels

KAE Λάρισα Bread Factory

KAE Λαύριο Megabolt

KAE Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

ΚΑΕ ΠΑΟΚ

ΚΑΕ Περιστέρι

ΚΑΕ Προμηθέας

ΚΑΕ Χαρίλαος Τρικούπης»

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο