Σε «φούσκες» τα προκριματικά του EuroBasket 2021

Η FIBA αποφάσισε να καταργήσει τα εντός – εκτός έδρας παιχνίδια και να βάλει σε “φούσκες” όλες τις ομάδες για τα προκριματικά του EuroBasket 2021, στα πρότυπα του ΝΒΑ.
Σε «φούσκες» τα προκριματικά του EuroBasket 2021

Το δρόμο που χάραξε το ΝΒΑ ακολουθεί και η FIBA. Η παγκόσμια ομοσπονδία, αναλογιζόμενη την ασφάλεια των αθλητών, αποφάσισε να διεξάγει σε “φούσκες” τα “παράθυρα” του Νοεμβρίου (2020) και του Φεβρουαρίου (2021) για όλες τις διοργανώσεις της, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της προκριματικής φάσης του EuroBasket 2021.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης και έχει αντιπάλους τη Βουλγαρία, τη Βοσνία και τη Λετονία. Έχει 2-0 στον όμιλο μετά τις νίκες που σημείωσε το 2019 επί της Βουλγαρίας (73-63) και της Βοσνίας (70-65). Η Εθνική έχει ακόμα να αντιμετωπίσει δύο φορές τη Λετονία (0-2) και από μία τη Βοσνία (1-1) και τη Βουλγαρία (1-1).

Οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 26-29 Νοεμβρίου 2020 και στις 21-22 Φεβρουαρίου 2021. Οι ημερομηνίες αυτές, φυσικά, πρόκειται να αλλάξουν.

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας:

«Όλα τα παιχνίδια των δύο παραθύρων θα γίνουν σε “φούσκες”, αντί εντός και εκτός έδρας αγώνων, με τη σύμφωνη γνώμη των αρχών δημόσιας υγείας της διοργανώτριας πόλης και σε συμμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της FIBA (συμπεριλαμβανομένων του τεστ κορονοϊού και ελεγχόμενης εισόδου σε ένα ασφαλές περιβάλλον στη διοργανώτρια πόλη).

Η εκάστοτε "φούσκα" θα αποτελείται από 4 ή 8 ομάδες (ένα ή δύο προκριματικά γκρουπ). Οι διοργανωτές θα αποφασιστούν σε τοπικό επίπεδο και θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο