Τα ταλέντα του MBCE Big Shoes Camp by Mike Evaggelitsis αποκαλύπτονται!

Πέντε νέα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ που συνεργάζονται με το MBCE Camp μιλούν στο basketblog.gr για το αγαπημένο τους άθλημα και τις εμπειρίες τους από το camp του Μάικ Ευαγγελίτση.
Τα ταλέντα του MBCE Big Shoes Camp by Mike Evaggelitsis αποκαλύπτονται!

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ένα άθλημα που φέρνει συνεχώς επιτυχίες τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό και φυσικά σε διεθνές επίπεδο, γεμίζοντας την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό με περηφάνια.

Όταν βέβαια υπάρχει ο όρος ανάπτυξη, υπάρχουν και τα παιδιά. Και όπου υπάρχουν παιδιά, υπάρχουν και προπονητές με όρεξη και διάθεση να ασχοληθούν με αυτά τα νέα ταλέντα και να τους δείξουν το δρόμο προς την αγάπη για αυτό το άθλημα.

Έτσι συμβαίνει και με τους μικρούς φίλους του Μάικ Ευαγγελίτση, τους Δημήτρη Ραμέα, Στράτο Ευθυμίου, Μιχάλη Καραπάντζο, Νίκο Χατζέλλη και Χρήστο Κόλλια. Τα πέντε παιδιά παρότι είναι διαφορετικών ηλικιών, με τον μικρότερο να είναι μόλις 10 και τον μεγαλύτερο 16 ετών, όμως το κλίμα του MBCE Big Shoes Basketball Camp by Mike Evaggelitsis είναι τέτοιο που όλοι γίνονται μια ομάδα.

Τα πέντε παιδιά μίλησαν στο basketblog.gr για την αγάπη τους για το μπάσκετ αλλά και την σχέση που έχουν χτίσει με τον προπονητή τους, Μάικ Ευαγγελίτση.

·        Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε με το μπάσκετ;

Δ.Ρ.: «Το έχω ξεκινήσει αρκετά χρόνια από μικρός, μου είχε κάνει καλή εντύπωση από μικρός και με κράτησε το άθλημα και συνεχίζω ακόμα».

Σ.Ε.: «Και εγώ ξεκίνησα από μικρός να αθλούμαι, από 8 χρονών, αλλά ξεκίνησα πρώτα με ποδόσφαιρο και βόλεϊ, για να καταλήξω τελικά στο μπάσκετ, το οποίο μου άρεσε πιο πολύ γι’ αυτό και αποφάσισα να συνεχίσω μέχρι τώρα».

Μ.Κ.: «Εγώ είχα ξεκινήσει από 5 χρονών, γράφτηκα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και μου άρεσε πιο πολύ το μπάσκετ».

Ν. Χ.: «Και εγώ ξεκίνησα από μικρή ηλικία, 6 ετών, και το είδα στην αρχή ως χόμπι, μου άρεσε να παίζω, αλλά μετά από λίγο καιρό το πήρα πιο σοβαρά».

Χ.Κ.: «Εγώ ξεκίνησα πριν από ένα χρόνο όταν τυχαία συνάντησα το Δημήτρη Διαμαντίδη και μου είπε ο ξάδερφος μου να ασχοληθώ με το μπάσκετ και αυτό ήταν η αφορμή για να ξεκινήσω».

·        Τι είναι αυτό που σας εμπνέει και ασχολείστε με το μπάσκετ;

Δ.Ρ.: «Όσο ασχολούμαι με το μπάσκετ, έχω ένα στόχο που προσπαθώ να πετύχω και αυτό με κάνει να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να περνάω τόσες ώρες στο παρκέ».

Σ.Ε.: «Πέραν των στόχων που έχει θέσει ο καθένας μας μέσω του μπάσκετ, είναι και ένα είδος ξεκούρασης λόγω του προγράμματος που έχουμε με το σχολείο και τα φροντιστήρια. Για εμάς το να τρέξουμε ή να κάνουμε προπόνηση δεν είναι κάτι κουραστικό αλλά ένας τρόπος να ξεφύγουμε και να ηρεμήσουμε και το απολαμβάνουμε».

Μ.Κ.: «Και εγώ έχω βάλει ένα στόχο όπως ο Δημήτρης, να έχω παίξει σε μία μεγαλύτερη ομάδα σε λίγα χρόνια, περίπου στα 16».

Ν.Χ.: «Το μπάσκετ είναι σαν μια οικογένεια μετά από λίγο καιρό. Όλοι οι συμπαίκτες και οι προπονητές σε βοηθούν και συζητάτε πολλά θέματα και εκτός του αθλήματος και είναι ένας καλός τρόπος να είσαι έξω από το σπίτι και έχεις ένα δημιουργικό ρόλο».

Χ.Κ.: «Και εγώ έχω κάποιους στόχους και προσπαθώ να τους εκπληρώσω για να γίνομαι όλο και καλύτερος».

·        Ήσασταν και οι 5 στο φετινό MBCE Big Shoes Basketball Camp By Mike Evaggelitsis. Ποιες ήταν οι εμπειρίες που αποκομίσατε και πώς ζήσατε εκείνες τις ημέρες;

Δ.Ρ.: «Ήταν κάτι που μας βοήθησε στην εξέλιξη μας με τις πολλές ώρες προπονήσεων. Εκεί η ζωή μας ήταν το μπάσκετ και ήταν διαφορετικά από την καθημερινή προπόνηση που έχουμε εδώ αλλά περάσαμε πολύ όμορφα και πολύ δημιουργικά».

Σ.Ε.: «Είναι πολλά πράγματα που μπορούμε να πούμε. Το ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το καμπ ενώνει όλες τις ηλικίες,  τους πολύ μικρότερους με τους μεγαλύτερους. Δεν είχαμε διαφορές, όλοι ήμασταν μαζί και αυτό βοήθησε στο να βγει ένα τόσο καλό αποτέλεσμα».

Μ.Κ.: «Εμένα με βοήθησε να βελτιωθώ. Ήταν μία εμπειρία που με έφερε σε επαφή με πολύ κόσμο και έκανα καινούριους φίλους».

Ν.Χ.: «Το καμπ του Μάικ Ευαγγελίτση είναι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα καμπ. Εκτός από το μπάσκετ, μαθαίνεις να ζεις για λίγο καιρό μακριά από την οικογένεια σου, έχεις άλλο πρόγραμμα, ξυπνάς πιο νωρίς και ζεις με το μπάσκετ».

Χ.Κ.: «Κάθε μέρα ήταν διαφορετική, ενώ εδώ που βρισκόμαστε ζούμε σε μια ρουτίνα. Στο καμπ κάναμε αυτό που αγαπούσαμε περισσότερο από όλα, το μπάσκετ και γι’ αυτό ήθελα να πάω εκεί».

·        Ποια είναι η σχέση σας με τον Μάικ Ευαγγελίτση;

Δ.Ρ.: «Εγώ τον γνώρισα πριν από περίπου ένα χρόνο στον Προμηθέα Χαλανδρίου, όμως η σχέση μας ως παίκτη-προπονητή κράτησε πολύ λίγο γιατί μετά ακολούθησαν οι ατομικές προπονήσεις και με βοήθησε πάρα πολύ. Ήταν δίπλα μου τόσο σε καλές όσο και σε κακές εμφανίσεις και με βοηθά σε πολλούς τομείς της ζωής και η σχέση μας είναι άριστη».

Σ.Ε.: «Εγώ τον Μάικ τον ξέρω σχεδόν 3 χρόνια, όταν ήμασταν ακόμα στον Πόλις. Εγώ τόσο ήμουν στο παιδικό και αυτός ήταν προπονητής στο εφηβικό. Με πρόσεξε τότε και μου πρότεινε να ανέβω στο εφηβικό. Από τότε έχει δώσει πολύ σημασία σε μένα και σε πράγματα που δεν είδα άλλο προπονητή να κάνει. Είναι ένας φίλος εκτός γηπέδου. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά να μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και ο Μάικ με έχει βοηθήσει πολύ και σε αυτό το κομμάτι».

Μ.Κ.: «Εγώ τον Μάικ τον ξέρω περίπου ένα χρόνο, από τότε που ήρθε στον Προμηθέα. Γενικά μέχρι τότε εγώ δεν ήμουν καλός στο τεχνικό κομμάτι, αλλά από τότε που με ανέλαβε με έχει βοηθήσει τόσο στην άμυνα όσο και στην τεχνική πάρα πολύ και τον ευχαριστώ από εδώ».

Ν.Χ.: «Εγώ τον γνώρισα πέρυσι το καλοκαίρι όταν πήγα σε μία περίοδο του camp και μετά πήγα και στο χριστουγεννιάτικο καμπ. Ο πατέρας μου μίλησε με τον κόουτς και μου είπε για τις ατομικές, εννοείται πως τον ακολούθησα και από φέτος είμαι μαζί του και στον Προμηθέα».

Χ.Κ.: «Και εγώ τον γνώρισα ένα χρόνο πριν. Η σχέση μας βελτιώθηκε από τότε που ξεκίνησα τις ατομικές. Πάντα μιλάμε πριν τους αγώνες αλλά και μετά και είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω πάντα και εκτός μπάσκετ».

·        Είστε και οι 5 σε διαφορετική ηλικία. Πόσο διαφορετικό είναι να συνδυάσετε τη ζωή και τις υποχρεώσεις ενός παιδιού με το μπάσκετ;

Δ.Ρ.: «Άμα το δει κάποιος μπορεί να του φανεί εύκολο, απλά πηγαίνεις και μπάσκετ. Όταν όμως κάνεις και περισσότερες προπονήσεις είσαι πιο κουρασμένος και αυτό λειτουργεί διαφορετικά στη γενικότερη ζωή σου. Αν θες να ασχοληθείς σοβαρά με το μπάσκετ τότε πρέπει να θυσιάσεις κάποια πράγματα και μέσα σε αυτά είναι και οι πολύ καλοί βαθμοί στο σχολείο, γι’ αυτό και πρέπει να επιλέξεις τι θες να κάνεις. Και εγώ νοιάζομαι περισσότερο με το άθλημα που αγαπώ».

Σ.Ε.: «Σίγουρα είναι πιο δύσκολο από την αρχή γιατί πρέπει να τα συνδυάζει όλα μαζί. Αν έχεις καλό πρόγραμμα μπορείς να τα καταφέρεις. Όταν όμως έχεις περισσότερες προπονήσεις, τότε σίγουρα δυσκολεύεσαι, αν όμως το αγαπάς δεν θα σε ενοχλεί αν χάνεις βόλτες ή γιορτές ή στιγμές με φίλους».

Μ.Κ.: «Εγώ προσωπικά βάζω αυτή τη στιγμή λίγο πιο πάνω το σχολείο από το μπάσκετ γιατί πρέπει να σπουδάσω και είναι δύσκολο να τα συνδυάσεις και τα δύο μαζί. Θα έχεις λιγότερο καλή απόδοση στο σχολείο, όμως κάνεις κάτι που αγαπάς».

Ν.Χ.: «Κατά τη γνώμη μου όσο κι αν αγαπάς το μπάσκετ, πρέπει να το στερηθείς λίγο για να πας καλά στο σχολείο. Και οι μεγάλοι παίκτες με τους οποίους μου έχουν πει ότι πρέπει να έχω πάνω από όλα το σχολείο και τις σπουδές μου».

Χ.Κ.: «Εγώ βάζω πιο πάνω το μπάσκετ από το σχολείο. Περνάω περισσότερο χρόνο στο παρκέ παρά να διαβάζω και προφανώς αυτό έχει επιπτώσεις στη σχολική μου απόδοση, όμως από τη στιγμή που θέλω να ακολουθήσω το μπάσκετ δεν με πειράζει».

·        Το MBCE Camp έχει παρελθόν, παρόν και κυρίως μέλλον και αυτό το χτίζουν τόσο ο Μάικ Ευαγγελίτσης, όσο και εσείς. Θα είστε στο επόμενο μεγάλο event;

Δ.Ρ.: «Εμείς το θέλουμε πάρα πολύ και περιμένουμε πως και πώς να έρθει η στιγμής. Όσο είναι ο Μάικ Ευαγγελίτσης θα ακολουθούμε και το camp και φυσικά τον ίδιο.

Σ.Ε.: «Σίγουρα η δικιά μου ηλικία θα είναι «δύσκολη» του χρόνου μιας και θα έχω διάβασμα λόγω πανελληνίων. Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να είμαι σε 1 ή 2 περιόδους. Έτσι κι αλλιώς εγώ θέλω να ασχοληθώ με το μπάσκετ και κατά τη διάρκεια του πανεπιστημίου για να είμαι στο χώρο και ελπίζω να τα καταφέρω».

Μ.Κ.: «Εγώ προσωπικά θέλω να είμαι και του χρόνου και στις 3 περιόδους του καμπ όπως και πέρυσι. Πρέπει βέβαια να διαβάζω περισσότερο για να γραφτώ και του χρόνου στο camp και να μπορώ να τα συνδυάζω όλα».

Ν.Χ.: «Και εγώ θα είμαι και στις τρεις περιόδους. Περιμένω τη στιγμή γιατί βελτιώνομαι σε ατομικό επίπεδο και είναι μία πολύ ωραία εμπειρία».

Χ.Κ.: «Θα πάω και εγώ εννοείται το επόμενο καλοκαίρι γιατί ξεφεύγουμε από αυτά που ζούμε το χειμώνα και είναι μία καλή ευκαιρία για την ατομική μας βελτίωση».

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο