Τεράστιο μπλέξιμο με το Final-8 του BCL λόγω νέων μέτρων για τον Covid-19!

Τα νέα υγειονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τον κορονοϊό, μπλέκουν πολύ την διοργάνωση του Final-8 του Basketball Champions League, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο ΟΑΚΑ και όλα τα σενάρια είναι πλέον πιθανά!
Τεράστιο μπλέξιμο με το Final-8 του BCL λόγω νέων μέτρων για τον Covid-19!

Τα νέα υγειονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τον κορονοϊό, μπλέκουν πολύ την διοργάνωση του Final-8 του Basketball Champions League, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο ΟΑΚΑ. Στο όλο θέμα υπάρχει τεράστιο μπέρδεμα και τεράστιο μπλέξιμο, τίποτα δεν αποκλείεται και όλα τα σενάρια είναι πλέον πιθανά!

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα που έχουν να κάνουν με τον κόσμο και την παρουσία του όπως π.χ. πληρότητα πλέον μόνο 50% σε συναυλίες που γίνονται σε ανοιχτούς χώρους, αναστολή λειτουργίας κέντρων διασκεδάσεων και συναυλιών σε κλειστές αίθουσες για 14 ημέρες κλπ.

Αυτό δυσκολεύει πολύ την διοργάνωση του Final-8 του BCL που έχει αναλάβει η ΑΕΚ και η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο κλειστό στάδιο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Η ΑΕΚ και η FIBA ήθελαν να υπάρχει κόσμος (συγκεκριμένος αριθμός, βέβαια και όχι φυσικά πληρότητα 100%, καθώς αυτό δεν είναι εφικτό λόγω της πανδημίας). Και το ήθελαν για πολλούς λόγους, ανάμεσά τους και οικονομικοί.

Ειδικά για την ΑΕΚ το οικονομικό κομμάτι είναι σημαντικό, καθώς η ομάδα θα σηκώσει το οικονομικό βάρος (με την βοήθεια της Κυβέρνησης, βέβαια) της διοργάνωσης, η οποία θα κοστίσει μίνιμουμ 1,5 εκατ.ευρώ (το πιο πιθανό είναι ότι θα πάει σχεδόν στα διπλάσια λεφτά, αλλά αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει)!

Η παρουσία κόσμου, άρα η πώληση εισιτηρίων θα «ζεστάνει» κάπως οικονομικά την ομάδα και θα κάνει την… χασούρα πιο μικρή.

Τώρα όμως, όλα ανατρέπονται με τα νέα μέτρα.

Πλέον τίποτα δεν θεωρείται σίγουρα και σενάρια λένε ότι είναι ορατό ακόμα και το ενδεχόμενο να μην γίνει η διοργάνωση στην Ελλάδα και να μετακομίσει σε Ισπανία η Τσεχία.

Και αυτό είναι ορατό όχι μόνο λόγω του θέματος της παρουσίας του κόσμου, αλλά και της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του ιού, που υπάρχουν στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο