Trace N Chase (top)

Το μήνυμα της Ανάστασης

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το φετινό αλλιώτικο Πάσχα με τον δικό του τρόπο.
Το μήνυμα της Ανάστασης

Χριστός Ανέστη! Η φετινή Ανάσταση ήταν πιο διαφορετική από ποτέ και το φετινό Πάσχα πιο διαφορετικό από ποτέ. Σε μια εποχή που θα έπρεπε να γινόμεθα καλύτεροι άνθρωποι και να πλησιάζουμε σε ένα βασικό κομμάτι της αποστολής μας στην Γη που δεν είναι άλλο από την αρμονική μας συνύπαρξη στις κοινωνίες,ο κόσμος είναι διαφορετικός εξαιτίας της πανδημίας. Ακόμα και ο θεσμός της οικογένειας που γενικώς και αορίστως ουσιαστικά διώκεται από διάφορα συστήματα,πλήγηκε βάναυσα από τα μέτρα της πανδημίας.

Ασφαλώς δεν πρέπει να χάνουμε ποτέ την θετικότητα μας και την αισιοδοξία μας στην διαρκή μάχη καλού κακού καθώς το καλό πάντα στο τέλος θριαμβεύει. Όλα έχουν κόστος όμως όπως έχουμε ξαναπεί και άλλωστε στην γη δεν ήρθαμε για διακοπές. Το φετινό Πάσχα μας πλήγωσε ,εμάς που πιστεύουμε στον Χριστό μας και στον Θεό ,καθώς δεν μας άφησε να αποθέσουμε φόρο τιμής την Μ.Παρασκευή στο σπίτι του Χριστού μας στις εκκλησίας. Ήταν ένα λάθος της κυβέρνησης που γενικά τα έχει πάει εξαιρετικά ,καθώς η Μ.Παρασκευή είναι μια μέρα όπως αυτές που κηδεύεις ένα δικό σου άνθρωπο,τον πατέρα σου,την μητέρα σου και δεν γίνεται να μην είσαι εκεί. Θα μπορούσε να δοθεί μια μέρα για τους πιστούς με τήρηση μέτρων και ακόμα και εκτός των Οίκων του Θεού. Την ώρα που ότι υπηρετεί το χρήμα με πρόσχημα την αναγκαιότητα τροφοδοσίας ήταν ανοιχτό χωρίς να τηρούνται απόλυτα τα μέτρα. Όπως και να έχει η φετινή κατάσταση με την πανδημία έχει στείλει πολλά μηνύματα που έχουμε αναλύσει. Και θα στείλει και ακόμα περισσότερα.

Και η πρώτη μας ευχή του Πάσχα είναι του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και με αυτούς που αγαπάμε. Ο άνθρωπος αποξενώνεται από τον Δημιουργό του,από την αποστολή του στην γη που είναι η αρμονική συνύπαρξη και η αγάπη και έτσι σαν Νέμεσις η πανδημία απομάκρυνε τον έναν από τον άλλο υπό τον φόβο..Και αυτές οι γιορτές ήταν πολύ διαφορετικές. Όλα περνούν και η ανθρωπότητα έχει περάσει πολύ χειρότερα. Συνεπώς θα περάσει και αυτό και ας ελπίσουμε να προκύψουμε καλύτεροι και σοφότεροι άνθρωποι εκτιμώντας τις ανθρώπινες αξίες. Αναθεωρώντας τι εκτιμάμε ως πρότυπα σήμερα,αναθεωρώντας για το που δίνουμε βάση στους προυπολογισμούς. Προυπολογισμοί για όπλα με άπειρα δις την ώρα που έκοβαν από την υγεία που φάνηκε γυμνή και αδύναμη μπροστά σε μια πανδημία που δεν ήταν και κάτι τρομερό μάλιστα σαν θνησιμότητα. Την ίδια ώρα βέβαια ο πολύς κόσμος και σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις και Οργανισμοί συνεχίζουν να ενδιαφέρονται με πρώτους πρώτους τους πολίτες του ανεπτυγμένου χώρου μόνο για τα...χωράφια τους. Εκατομμύρια παιδάκια πεθαίνουν από έλλειψη νερού κάθε χρόνο αλλά ουδείς ασχολείται αφού το κακό δεν είναι σπίτι μας... Υποκρισία σε μια εποχή που θα έπρεπε η τεχνολογία και η ανάπτυξη να είναι για όλους. Δεν είναι δική μας η γη και δεν μπορεί να ζούμε κόντρα στην Θεία μας προέλευση που μιλά για αγάπη για όλους.Ούτε τα παιδάκια δεν μας ενδιαφέρουν; Υποκριτές και φαρισαίοι θα έλεγε πάλι άκρως επίκαιρα ο Χριστός μας

Η Ανάσταση του Χριστού μας δείχνει ότι η ζωή δεν τελειώνει εδώ και ότι οι πράξεις μας εδώ μας ακολουθούν. Συνεπώς μην ζείτε σαν να μην υπάρχει αύριο,γιατί υπάρχει και ο λογαριασμός έρχεται μετά τον φυσικό μας θάνατο συνήθως. Kαλή Ανάσταση και καλό Πάσχα λοιπόν με υγεία ,ευτυχία . Πρωτίστως όμως επίσης με αγάπη,καλοσύνη ,ελπίδα ,δυναμη πνευματικη ,φώτιση και εσωτερική Ανασταση στις ψυχές σε μια εποχή που οι περισσότερες χάνονται στον βωμό της προσωπικότητας και της ψευδαίσθησης. Μην ταίζετε μόνο το σώμα σας και το εγώ σας. Αλλά την ψυχή σας. Για να μην την χάσετε...Βάλτε το εμείς πάνω από το εγώ. Ήρθαμε για το μάθημα να ζούμε σε κοινωνίες. Όχι σαν αρπαχτικά. Και με την ευχή να γινόμαστε όλοι καλύτεροι άνθρωποι που δεν σημαίνει καλύτερη ζωή εξωτερικά...

Άλλωστε δεν ήρθαμε σε πάρτι αλλά σε αποστολή στην γη,όπως έλεγε και η μητέρα μου Αικατερίνη Σταυροπούλου Γεωργίου. Που μάλιστα συμπλήρωνε ότι "Η Ανάστασις του Ιησού Χριστού, σηματοδοτεί δια τον άνθρωπον το σημείον της πλήρους επιγνώσεως της ουσίας της υπάρξεώς του και του προορισμού του, καθώς και της επιτεύξεως του προορισμού αυτού εν πλήρει συνειδήσει, καθ’ όσον αυτός ευρίσκεται ακόμα με φυσικόν υλικόν σώμα στην Γην.
Έχοντας ο άνθρωπος απαρνηθή τον προσωπικόν ανθρώπινον εαυτόν του, ενώνεται με την Μονάδαν του ή πνευματικήν του Οντότηταν, δηλαδή την κατ’ εικόνα και ομοίωσιν Θεού, Ουσίαν της υπάρξεώς του. Παύει πλέον να είναι ένας απλός συνηθισμένος άνθρωπος, και αποβαίνει μια ανθρώπινη ύπαρξις έχουσα πλήρην συνείδησιν του σκοπού της ζωής της, και του χρέους της απέναντι στον Θεόν - ΠατέρανΔημιουργόν, καθώς και προς κάθε άλλο δημιούργημα της Θείας Δημιουργίας.Η όλη επίγεια ζωή της υπάρξεως αυτής, είναι μια συνεχής προσπάθεια τελειοποιήσεως -σύμφωνα με τα Θεία Πρότυπα- ώστε να αποβεί αυτό δια το οποίον επλάσθη και προορίζετο να αποβή· δηλαδή το κατ’εικόνα και ομοίωσιν του Θεού-, είναι η εντολή που έδινε ο Ιησούς Χριστός προς όλους εκείνους που τον άκουγαν και τον ρωτούσαν τι θα πρέπει να κάνουν: -Εστέ τέλειοι, ως Πατήρ εν τοις ουρανοίς, τέλειος έστιν-."

Ελπίζουμε να γίνει καλύτερος ο κόσμος που έχει χάσει στο σύνολό του τον δρόμο του και ειδικά όσοι μας διαφεντεύουν....Ανάσταση για την πατρίδα μας με τις πολλές πληγές καθώς μετά το μνημόνιο έρχεται και το κορωμνημόνιο ή η εποχη του....Ανάσταση για τον κόσμο που δοκιμάζεται....Να βγουν όλοι υγιείς από τα νοσοκομεία. Και όσοι έστω και με περιοριστικά μέτρα φάγατε το φαγάκι σας,είστε με τα πολύ δικά σας άτομα ή έστω μόνοι αλλά υγιείς,εκτιμήστε το αυτό... Τι άλλο πρέπει να δείτε δηλαδή;Ακόμα και πανδημία βλέπουμε την πιο σοβαρή από το 1918.Ευχή για γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητά μας. Και δεν ξεχνούμε όσους είναι σε χειρότερη θέση από εμάς καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε στην δική τους...Καλή δύναμη σε όλους και με την βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας και όπως Αναστήθηκε ο Χριστός μας νικώντας τον θάνατο να τα νικήσουμε και εμείς και να βρούμε όλοι ατομικά και συλλογικά,τον πραγματικό μας δρόμο για μια καλύτερη κοινωνία..Χριστός Ανέστη!

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο