Τριαντόπουλος: «Να κρατήσουμε ζωντανή την κληρονομιά, πρόθυμοι να φάμε το…ξύλο»

Ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Τάκης Τριαντόπουλος, μίλησε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου για όλα και έκανε αναφορές στη νέα διοίκηση, στην επόμενη μέρα της ομάδας, στα νέα δεδομένα, αλλά και στο αύριο του συλλόγου
Τριαντόπουλος: «Να κρατήσουμε ζωντανή την κληρονομιά, πρόθυμοι να φάμε το…ξύλο»

Ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Τάκης Τριαντόπουλος, μίλησε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου για όλα. Έκανε αναφορές στη νέα διοίκηση, στην επόμενη μέρα της ομάδας, στα νέα δεδομένα, αλλά και στο αύριο του συλλόγου.

Μίλησε για την μεταβίβαση των μετοχών και την πορεία των επαφών για την πώληση της ομάδας, ενώ τόνισε ότι όλοι είναι διατεθειμένου να κάνουν τα πάντα για την ομάδα.

Αναλυτικά ο Τάκης Τριαντόπουλος είπε:  

Αρχικά ανέφερε: «Καλημέρα σας. Ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ. Θέλω να ξεκινήσω κάνοντας μια γενική τοποθέτηση για τη σημερινή κατάσταση. Πριν λίγο καιρό ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε πως σταματάει την ενασχόλησή του με τον ΠΑΟ και την πρόθεσή του να μεταβιβάσει τις μετοχές, εφόσον βρεθεί αγοραστής. Μου ζητήθηκε να αναλάβω μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο την επόμενη μέρα, με στόχο να μείνει η ομάδα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο μέχρι να βρεθεί αγοραστής. Ο ρόλος μου θα ήταν τεχνοκρατικός. Δέχτηκα να στηρίξω την προσπάθεια, έχοντας και την εμπειρία της προηγούμενης θητείας μου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το '15-'17. Είχε γίνει μια σοβαρή προσπάθεια τότε, φέραμε μεγάλους χορηγούς, κάναμε ρεκόρ στα διαρκείας, ιδρύσαμε και τις ακαδημίες. Πριν λίγες μέρες ο κ. Παπαδόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί για τους δικούς του λόγους. Υπό το φόβο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό σε μια κρίσιμη στιγμή, συμφώνησα με τον κ. Γιαννακόπουλο να αναλάβω αυτή την τιμητική θέση. Δεν επιθυμώ να παριστάνω τον παράγοντα, δεν έχω αυτή την εμπειρία. Θέλαμε παναθηναϊκές προσωπικότητες να ηγηθούν της προσπάθειες. Αλβέρτης - Διαμαντίδης, τα λόγια είναι περιττά. Δώσαμε τα χέρια και αρχίσαμε τον σχεδιασμό της δύσκολης και ιδιαίτερης χρονιάς. Δύσκολη λόγω της αποχώρησης της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Ο κ. Γιαννακόπουλος μας έδωσε το ελεύθερο να κινηθούμε όπως εμείς νομίζουμε σε όλα τα ζητήματα, όπως και στα θέματα Ευρωλίγκας - Θύρας 13. Κάναμε συνάντηση και με τους δύο. Υπογράψαμε την αναγνώριση των συνδέσμων ως ΚΑΕ. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε στη δύσκολη χρονιά που έρχεται. Δίπλα μας θα έχουμε ανθρώπους με ιστορία και αγάπη για τον ΠΑΟ. Θα ακολουθήσουμε το μοντέλο που προτείνει η Ευρωλίγκα, που στηρίζεται σε τρεις άξονες: επιχειρηματικό κομμάτι, οικονομικό και νομικό και μετά το ρόστερ. GM θα είναι οι Αλβέρτης - Διαμαντίδης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εγώ. Στο επιχειρηματικό κομμάτι τον ρόλο του επιχειρηματικού διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Ντίνος. Πολλά χρόνια δίπλα μας, την τελευταία διετία ήταν στον ΑΟ. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του στην ΚΑΕ. Προπονητής μας θα είναι ο κ. Βόβορας με συνεργάτες τους Χαραλαμπίδη, Γιαπλέ και Σιούτη. Τεχνικός Διευθυντής ο Νίκος Παππάς, team manager ο Γιώργος Καλαϊτζής. Συνεργάτης του ο κ. Ασημακόπουλος. Το υπόλοιπο σταφ παραμένει ως έχει».

Στη συνέχεια τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ περισσότερα από τα 40' στο παρκέ. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μία από τις κορυφαίες τις Ευρώπης. Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την κληρονομιά της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Οι νίκες αγοράζονται με χρήματα, τα υπόλοιπα όχι. Τα υπόλοιπα χτίζονται. Ζητάμε από όλους να στηρίξουν την προσπάθεια. Το '15 αποφάσισαμε να αρχίσουμε τις ακαδημίες με τον Φραγκίσκο. Τότε μπήκαν τα capital controls. Σκεφτήκαμε μήπως πρέπει να αλλάξουμε κάτι στον προγραμματισμό μας. Σηκώθηκε ο Φραγκίσκος, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε: "Τι λέτε ρε. Είμαστε ο ΠΑΟ. Δεν γίνεται να κάνουμε πίσω". Ευχαριστώ πολύ».

Το μπάτζετ

Για το αν υπάρχει ήδη μία πρώτη εικόνα για το μπάτζετ: «Προφανώς υπάρχει μια βάση που κινούμαστε. Την προηγούμενη Παρασκευή δουλέψαμε πάνω στις βάσεις, για να αρχίσει ο σχεδιασμός. Αυτό θα χτίζεται μέρα με την μέρα. Έχουμε κάνει κάποιες προβλέψεις. Συζητώντας και με τους χορηγούς και με τις προσπάθειες που θα κάνουμε και θα δούμε. Θέλουμε να βγάλουμε διαρκείας με ένα ποσοστό, ενημερώνοντας τον κόσμο πως υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπουν στο γήπεδο. Οι βάσεις έχουν μπει. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προχωρώντας ίσως αλλάζουν και τα δεδομένα».

Ο σχέσεις με την Euroleague

Για τις σχέσεις Παναθηναϊκού - Euroleague: «Αυτά που εκφράσαμε για την Ευρωλίγκα είναι τα πιστεύω μας. Δεν τα αλλάζουμε. Αυτό που είπαμε και στην Ευρωλίγκα και τον κ. Μπερτομέου είναι πως πλέον οι συζητήσεις, οι συμφωνίες και οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνονται εσωτερικά, χωρίς δημόσιες αντιπαλότητες που βλάπτουν το προϊόν. Ο Μπερτομέου μας είπε πως είναι πρόθυμος να συζητήσεις μαζί μας. Είναι καλό για όλους να γίνεται αυτή η συζήτηση σε ήρεμο κλίμα, χωρίς φασαρία. Είναι θετικός σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς λέμε πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι και ήρεμοι, για να μην δημιουργούμε φασαρία στην ομάδα. Είναι διατεθειμένος ο κ. Μπερτομέου να κάτσουμε στο τραπέζι και να τα πούμε εσωτερικά. Από την μεριά του Παναθηναϊκού, τουλάχιστον, δεν θα ακούσετε ξανά κάτι για την Ευρωλίγκα».

Για το τι θα γίνει αν ο Γιαννακόπουλος αποφασίσει να μιλήσει για την σχέση Παναθηναϊκού – Ευρωλίγκας και να ανεβάσει τους τόνους: «Είναι κάτι υποθετικό. Λέτε εσείς πως μπορεί να γίνει. Όταν και αν μιλήσει, θα δούμε».

«Να το φάμε το ξύλο»

Για τα οικονομικά δεδομένα και το αν μπορεί να υπάρξει υπέρβαση του μπάτζετ: «Μπορεί να θεωρείται αδόκιμο το σχήμα. Αυτό υπάρχει. Είμαστε πρόθυμοι να φάμε το ξύλο. Εμείς θα προχωρήσουμε. Αν βρεθεί κάποιος καλύτερος, ευχαρίστως να του παραχωρήσω τη θέση μου. Στον Βόβορα έχουμε δώσει το μίνιμουμ του μπάτζετ. Μόνο παραπάνω μπορούμε να πάμε πλέον».

«Οι μετοχές πίσω στον Γιαννακόπουλο»

Για την μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τις κινήσεις για την πώληση της ομάδας: «Οι μετοχές δεν γίνεται να παραμείνουν στον κ. Παπαδόπουλο. Υπάρχει ασυμβίβαστο. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να μεταβούν οι μετοχές πίσω στον κ. Γιαννακόπουλο. Έχουμε κάνει κινήσεις για να βρεθεί αγοραστής. Έχει ετοιμαστεί μία παρουσίαση με την αποτίμηση και την ιστορία. Δεδομένα που ενδιαφέρουν τους επενδυτές. Έχουμε αναθέσει σε δύο μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού αυτό το πρότζεκτ, να βρουν πιθανούς αγοραστές. Ήδη κάποια funds έχουν δείξει ενδιαφέρον και περιμένουν τον φάκελο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να τον μελετήσουν. Υπάρχει πρώτο ενδιαφέρον. Τις προθέσεις του κ. Γιαννακόπουλου για το μέλλον δεν τις γνωρίζω και δεν μπορώ να απαντήσω για λογαριασμό του».

Για το θέμα της αποδέσμευσης του Fredette: «Δεν έχουμε κάποια εξέλιξη. Ψάχνει να βρει ομάδα. Πήρε μια παράταση. Του έχουμε δώσει το ελεύθερο και περιμένουμε τις εξελίξεις».

Για τις εκλογές της ΕΟΚ: «Δεν θα ήθελα να το συζητήσω αυτή τη στιγμή. Δεν είμαι παράγοντας. Θα το συζητήσουμε εσωτερικά, θα δούμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα και θα το στηρίξουμε».

Η διευκρίνιση για το «ξύλο»

Για το θέμα το «ξύλου» που είχε πει αρχικά διευκρίνισε: «Για το "ξύλο" που είπα, αναφερόμουν στους δημοσιογράφους. Είναι μια μεγάλη ευθύνη. Αποδέχτηκα τη θέση. Με τη βοήθεια όλων θα πάμε στο δύσκολο έργο».

Για τα εισιτήρια διαρκείας και την έδρα στη νέα σεζόν: «Ο κόσμος μας ζητάει να βγάλουμε διαρκείας για να στηρίξουν την ομάδα, ακόμα κι αν δεν ανοίξουν τα γήπεδα. Το σκεφτόμαστε. Το ΟΑΚΑ θα είναι η έδρα μας, προφανώς. Δεν υφίσταται κάτι για άλλο γήπεδο. Όσο για τις φοροαπαλλαγές, υπήρξαν κάποιες σκέψεις από την κυβέρνηση. Φοροαπαλλαγές για να μπορούν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Ίσως γινόταν μείωση στον ΦΠΑ των εισιτηρίων και τη φορολογία στους παίκτες. Δυστυχώς, δεν έχουμε δει κάτι επίσημα. Περιμένουμε και ελπίζουμε να δούμε την κυβέρνηση να βοηθάει την κατάσταση, για να μην δούμε άλλες ομάδες που δεν θα μπορούν να κατέβουν στο πρωτάθλημα. Είναι μια δύσκολη χρονιά, που θα αλλάξει τον κόσμο. Δεν θα είναι τίποτα πια ίδιο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να διαψευστούμε στο ότι θα υπάρξουν χειρότερες συνέπειες στο μέλλον».

Για την λύση του συμβολαίου του Thomas: «Είμαστε πολύ κοντά, ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση».

Για τους στόχους στη νέα σεζόν: «Πρέπει να είναι μια χρονιά που δεν θα έχει κανείς το άγχος ότι πρέπει να πετύχει. Η ομάδα πρέπει να παίξει ελεύθερα. Για τον Παναθηναϊκό. Και όπου καλύτερα πάμε. Δεν νομίζω πως πρέπει να μπει ένα βάρος. Πάμε να κάνουμε κάτι που θα ευχαριστηθούμε όλοι. Θα δίνουμε το 100% ακόμα κι αν χάνουμε. Όπου φτάσουμε, χαμηλά ή ψηλά... Δεν έχει και μεγάλη σημασία φέτος».

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο