Δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικές ώρες από τη νέα μεγάλη νίκη των Denver Nuggets στην έδρα των Los Angeles Lakers, ένα αποτέλεσμα που τους φέρνει ένα μόλις βήμα από την πρώτη τους διαχρονικά παρουσία σε Τελικούς ΝΒΑ καθότι προηγούνται πια με 3-0 στις νίκες.

Από την άλλη μεριά φυσικά, και αναφορικά με το πως βλέπουν τα πράγματα οι Λιμνάνθρωποι, ακόμα και αν και σχεδόν όλες τους οι ήττες ήταν ως επί το πλείστον οριακές βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο του αποκλεισμού καθότι δεν έχουν κανένα άλλο περιθώριο για νέα ήττα στην τελική σειρά της Δύσης με τους Nuggets.

Μάλιστα, και η ίδια η ιστορία τίθεται αντιμέτωπη με τους Λιμνάνθρωπους, καθότι καμία ομάδα από καταβολάς ΝΒΑ δεν έχει καταφέρει ποτέ να επιστρέψει από το εις βάρος της 0-3 σε μια σειρά Playoffs. Ανεξαρτήτως γύρου δε, αυτό το ρεκόρ έγκειται διαχρονικά στο εκκωφαντικό 0-149 -με τους συλλόγους εκείνους που φτάνουν σε αυτό το προβάδισμα να μην λυγίζουν ποτέ μέχρι τέλους της εκάστοτε σειράς.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι Lakers όχι μόνο μετρούν 8 αποκλεισμούς σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά δεν έχουν κατορθώσει να κερδίσουν ποτέ ακόμα και ένα ματς όταν βρεθούν πίσω στο σκορ με 0-3 στις νίκες -με το τελευταίο παράδειγμα να λαμβάνει χώρα το 2013 και τη σειρά του πρώτου γύρου της Δύσης κόντρα στους μέλλοντες φιναλίστ San Antonio Spurs.