Το καπέλο του έβγαλε στον Βασίλη Σπανούλη σε δηλώσεις που παραχώρησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Ο κόσμος των σπορ” ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Γιώργος Λεπενιώτης, εν όψει της γιορτής που ετοιμάζουν οι ερυθρόλευκοι προς το πρόσωπο του Kill Bill τονίζοντας πως είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει φορέσει ποτέ τα χρώματα των Πειραιωτών σε όλα τα αθλήματα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Είμαστε χαρούμενοι που θα ζήσουμε αυτό το σαββατοκύριακο γεμάτο από αναμνήσεις και στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες στον κόσμο του Ολυμπιακού. Είναι ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στον Βασίλη Σπανούλη. Μια δεξίωση προς τιμήν του το Σάββατο και την Κυριακή η μεγάλη γιορτή για να τιμήσουμε αυτό τον μεγάλο αθλητή. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση. Θα ζήσουμε στιγμές συγκινητικές και θέλουμε να τιμήσουμε αυτόν τον μεγάλο αθλητή για όσα έχει πετύχει”.

 

Για το γεγονός πως είναι ο πρώτος που ο Ολυμπιακός αποσύρει τη φανέλα του:

“Αν αναλογιστούμε αυτά που έχει προσφέρει του αξίζει. Τον θεωρώ το μεγαλύτερο αθλητή σε όλα τα αθλήματα του Ολυμπιακού. Δεν προσέφερε μόνο αγωνιστικά αλλά εντός και εκτός του γηπέδου. Όσα έδινε στους αγώνες. Είναι ένα παράδειγμα για όλα τα παιδιά. Κανείς δεν αξίζει περισσότερο από τον Βασίλη αυτή τη γιορτή.

Είμαστε χαρούμενοι με την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει. Έχει αποδείξει πως δεν χτίζονται με τα ψηλά μπάτζετ αλλά με εμπιστοσύνη στον προπονητή, στους παίκτες. Να συνεχίσουμε για να φτάσουμε και πάλι στο final-4 και να πάρουμε τους τίτλους στην Ελλάδα”.

 

Για τα συνεχόμενα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

“Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είναι ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο. Θα είμαστε έτοιμοι. Θα παίξουμε αρκετές φορές και πρέπει να απολεύσουμε αυτούς τους αγώνες”.