Ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban μίλησε στο ESPN και είχε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να πει όσον αφορά το «αύριο» της ομάδας του.

Το πρώτο μεγάλο ζήτημα αφορά τον Καϊρί Ίρβινγκ και τη πιθανότητα να ανανεώσει με τους Μάβερικς. Όπως είναι γνωστό φέτος διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου που είχε υπογράψει με τους Νετς κα το οποίο του απέφερε 136 εκατομμύρια δολάρια. Εάν επιλέξει την free agency θα μπορέσει να βρει νέο τετραετές έναντι 220.6 εκατομμυρίων δολαρίων, ειδάλλως θα μπορέσει να ανανεώσει στους Μάβερικς για τα επόμενα πέντε χρόνια έναντι 272 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Πιστεύω ότι έχουμε καλές πιθανότητες να τον ανανεώσουμε» ανέφερε ο Μαρκ Κούμπαν, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο ο Λούκα Ντόντσιτς να εξελιχθεί σε νέο… Ντιρκ Νοβίτσκι στο Ντάλας, είπε: «Θα ήθελε να είναι μαζί μας για όλη την καριέρα του, αλλά είναι κάτι που πρέπει και εμείς να το κερδίσουμε. Πώς; Με το να κατακτήσουμε πρωταθλήματα, Είναι απίστευτο το πώς γιατρεύει τα πάντα. Πάρτε παράδειγμα τον Αντετοκούνμπο. Πριν κατακτήσει το πρωτάθλημα όλοι έλεγαν που θα πάει μετά τους Μπακς. Και ότι δεν πρόκειται να παραμείνει. Και πάντα θα γίνεται αυτό εάν ένας σούπερσταρ παραμένει σε μια ομάδα χωρίς να κατακτά τίτλο…»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Λούκα Ντόντσιτς είχε υπογράψει το supermax συμβόλαιο μετά το rookie του συμβόλαιο, τον Αϋγουστο του 2021 το οποίο θα του αποφέρει στο σύνολο (σ.σ. από τη σεζόν 2022-23 και μετά) 207 εκατομμύρια δολάρια.

Όσο για την πιθανότητα να μπουν οι Μαβς φέτος στο play-in, ο Κούμπαν έδωσε μια χαρακτηριστική απάντηση: «Ακόμα δεν έχει βγει η χοντρή για να τραγουδήσει…» εννοώντας ότι η ομάδα του δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη.

Αναφερόμενος για τον Jalen Brunson ο Mark Kuban είπε ότι “τα πράγματα χαλάνε όταν εμπλέκονται οι γονείς“. Ήταν μια σαφέστατη αιχμή προς τον Ρικ Μπράνσον, τον πατέρα του Τζέιλεν, του οποίου ο ρόλος επηρέασε, κατά πάσα πιθανότητα, τις εξελίξεις.

Δεν είναι τυχαίο πως λίγες εβδομάδες πριν από την επισημοποίηση της συμφωνίας με τους Νικς ο πρεσβύτερος Μπράνσον προσελήφθη ως ασίσταντ του Τομ Τιμπόντο. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί επίσης σε Μπουλς και Τίμπεργουλβς, ωστόσο το timing της ένταξής του στο προπονητικό τιμ των Νικς δεν είναι ψέμα πως βόλεψε τις καταστάσεις.