Δεύτερη χρονικά ημέρα στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ και τι ημέρα ήταν γεμάτη παιχνίδια, ντέρμπι και εντυπώσεις από όλα τα επίπεδα.

Την πρώτη του εμφάνιση στα παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος έκανε πριν από μερικές ώρες με κάθε επισημότητα ο Σάσα Βεζένκοβ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ ήταν συμπαθητικός με 8 πόντους (3-6 σουτ, 2-5 τρίποντα) και 2 ριμπάουντ σε 15 λεπτά παρουσίας στη νίκη των Kings επί των Jazz στην Utah και άφησε εντυπώσεις για ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο εγγύς μέλλον.

Ντεμπούτο, με ήττα ωστόσο, στο ΝΒΑ και για τον Victor Wembanyama. Ο Γάλλος φόργουορντ έκανε το πολυπόθητο ντεμπούτο του στη λίγκα κόντρα στους Mavericks του τριπλού Luka Doncic, αλλά τόσο το γεγονός πως φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ και έπαιξε 23 λεπτά (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 λάθη, 5 φάουλ) όσο και οι 11 σερί πόντοι των Doncic και Kyrie Irving στο φινάλε αποδείχθηκε καθοριστικό για την ήττα των Spurs στο ντέρμπι του Τέξας.

Πέρασαν από την Νέα Υόρκη οι Celtics και οι Cavaliers. Οι μεν Κέλτες με πρωταγωνιστές τους Jayson Tatum και Kristaps Porzingis -στην επιστροφή του ως αντίπαλος στο Maddison Square Garden- που έγραψαν έκαστος 30+ πόντους κέρδισαν με ανατροπή στο τελευταίο 6λεπτο τους Knicks στο τέλος, ενώ το Cleveland από την άλλη μεριά με πέντε πόντους στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα από τον Donovan Mitchell πήραν το ντέρμπι με τους Nets στο Brooklyn.

Από εκεί και πέρα, στα της Ανατολής από τη μια μεριά Heat και Raptors πέτυχαν πολύ δύσκολες εντός έδρας νίκες με απόσταση καλαθιού κόντρα σε Pistons και Timberwolves, αντίστοιχα, ενώ από την άλλη Magic και Pacers… ξέραναν τους Rockets και τους Wizards, αντίστοιχα, με 30 και 23 πόντους διαφορά, αντίστοιχα.

Στη Δύση, Clippers και Pelicans μπήκαν επίσης με το δεξί στη νέα σεζόν λυγίζοντας τους Blazers και τους Grizzlies, αντίστοιχα, ενώ οι Thunder άλωσαν το Σικάγο και την έδρα των Bulls.

 

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της σημερινής ημέρας (26/10) συγκεντρωτικά πατώντας ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας (27/10) αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ

Μπορείτε να δείτε την κατάταξη σε Δύση και Ανατολή εκτενώς πατώντας ΕΔΩ

 

 

Tags:
ΝΒΑ