Οι Memphis Grizzles θα δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο στον Ja Morant προτού τού επιτρέψουν να επανενταχθεί στο υπόλοιπο σύνολο, χωρίς πάντως να του έχουν κόψει την επικοινωνία με τους συμπαίκτες του.

Ο Τζα Μοράντ περνά την πρώτη μεγάλη, προσωπική, κρίση της καριέρας του. Όλα όσα έχουν προηγηθεί τον έχουν φέρει σε δυσμένεια και σε πρώτη φάση δεν είναι δυνατόν ούτε ο ίδιος ν’ απολαμβάνει το μπάσκετ ούτε το μπασκετικό κοινό τον ίδιο.

Ο 23χρονος γκαρντ των Γκρίζλις μπήκε ήδη σε συμβουλευτικό πρόγραμμα που εδρεύει στη Φλόριντα και θα παραμείνει σε αυτό έως ότου κριθεί πως βοηθήθηκε στην προσπάθειά του να μάθει πώς να διαχειρίζεται το άγχος και γενικότερα τη συμπεριφορά του.

Γι’ αυτό και το χρονικό διάστημα της επανένταξής του στις υποχρεώσεις της ομάδας του Μέμφις δεν έχει προσδιοριστεί. Θα εξαρτηθεί από την πορεία της όλης διαδικασίας και τις ενδεχόμενες κυρώσεις που θα του επιβληθούν από τη λίγκα, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα. Το σίγουρο, γι’ αρχή, είναι πως ο Μοράντ θα χάσει το παιχνίδι με τους Χιτ. Όπως έχασε κι αυτό με τους Μάβερικς στο Ντάλας.