Για τον 2ο όμιλο της Β Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών σε ένα ματς που στιγματίστηκε από την έντονη καθυστέρηση πριν το εναρκτήριο τζάμπολ εξαιτίας ενός προβλήματος με το χρονόμετρο που δεν επέτρεψε ουσιαστικά στους διαιτητές να δώσουν το πράσινο φως για την εκκίνηση, το Αιγάλεω πέρασε από την έδρα του Διαγόρα για την 17η στροφή του 2ου ομίλου της Β Εθνικής επικρατώντας με 80-74 στην παράταση -εξασφαλίζοντας έτσι κατά 90% την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού του στην τέταρτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Ωστόσο το παιχνίδι έχει και 3ο ημίχρονο καθώς ο Διαγόρας έκανε ένσταση  ο Γ.Σ. Διαγόρας για το γεγονός ότι το Αιγάλεω δεν χρησιμοποίησε τους νεαρούς αθλητές που δηλώθηκαν στο φύλλο αγώνα. Είναι πάρα πολύ πιθανό ο «γηραιός» να δικαιωθεί και να κερδίσει το παιχνίδι με το «Σίτι» στα χαρτιά. Στην προκήρυξη και στο άρθρο 7 (αθλητές δικαιούμενοι συμμετοχής), γράφονται τα εξής: «Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δύο ή ενός αθλητών κάτω των 21 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το 2022 και νεότεροι, εφόσον δηλώνεται 12άδα στο φύλλο αγώνα η 11άδα αντίστοιχα. Σε αντίθετη περίπτωση, το σωματείο θα δηλώνει 10άδα, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα αθλητών κάτω από 21 ετών. Σε περίπτωση που καταστρατηγηθεί αυτή η διάταξη το παράπτωμα χαρακτηρίζεται σαν αντικανονική συμμετοχή αθλητή με όλες τις εντεύθεν συνέπειες, που προβλέπονται στις ειδικές διατάξεις του γενικού κανονισμού της οργάνωσης και διεξαγωγής διοργανώσεων, καθώς και στον ειδικό πειθαρχικό κανονισμό της Ε.Ο.Κ.

Σήμερα το Αιγάλεω με δική του απάντηση στα δημοσιεύματα περί ένστασης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 14:00 αλλά τελείωσε στις 18:00 λόγω της έντονης καθυστέρησης πριν το εναρκτήριο τζάμπολ εξαιτίας ενός προβλήματος με το χρονόμετρο. αλλά και της έλλειψης της αστυνομίας που ήρθε μόλις 7 λεπτά πριν λήξει ο αγώνας αλλά και των συνεχόμενων  διακοπών που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 αθλητές του Αιγάλεω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αιγάλεω.

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ένσταση της Ομάδας του Διαγόρα κατά του αποτελέσματος του αγώνα με την ομάδα μας.
Για την ενημέρωση και μόνο του μπασκετικού φίλαθλου κοινού της χώρας απλά θα αναφέρουμε τα εξής.
Σε ένα γήπεδο που μόνο η εξωτερική πινακίδα παρέπεμπε σε γυμναστήριο που διεξάγονται αθλητικές συναντήσεις χωρίς χρονόμετρα, χωρίς να έχει ενημερωθεί η αστυνομία, η οποία και παρατέθηκε στο γυμναστήριο για 7 ολόκληρα λεπτά και αποχώρησε μετά με κριτές και κομισάριους που ψάχνανε να βρούνε εκείνη την ώρα τι ισχύει και πως θα αποφύγουν τα δυσάρεστα για το σωματείο του Διαγόρα.
Κάναμε τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί ο αγώνας που ήταν ορισμένος στις 14:00 και τελείωσε περίπου στις 18:00 με συνεχόμενες πολυλεπτες διακοπές που είχανε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 αθλητές μας.
Κυρίοι του Διαγόρα διαλέξατε λάθος τρόπο να διεκδικήσετε ότι με κόπο και ίδρωτα κατέκτησε η ομάδα του Αιγάλεω εντός των γραμμών του γηπέδου. Η συνέχεια θα μας βρει αντιμέτωπους και πάλι στις δικαστικές αίθουσες και σας πληροφορούμε ότι και πάλι θα είμαστε νικητές όπως μας αξίζει.
Εκ του ΔΣ

 

Ωστόσο ο Διαγόρας Ρόδου έβγαλε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται ότι πριν από 2 χρόνια στο γήπεδο του Βενετοκλείου γίνοταν κανονικά αγώνες της Basket League ενώ άφησε αιχμές για την διαιτησία τονίζοντας την σύμφωνα με τον Διαγόρα, κακή συμπεριφορά των οπαδών του Αιγάλεω στα εντός έδρας παιχνίδια

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ροδίτικης ομάδας:

”Μιλάνε όλοι, μιλάει και το… Αιγάλεω”!

Ο Γ.Σ. Διαγόρας απάντησε εύστοχα και καυστικά στο Αιγάλεω, στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες. Αναλυτικά: ”Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Αιγάλεω… ναι του Αιγάλεω, να μιλάει για ακατάλληλα γήπεδα, χρονόμετρα, κομισάριους, αστυνομία και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Κι όμως διαβάσαμε από το Αιγάλεω… ναι από το Αιγάλεω, να προσπαθεί να παραδώσει μαθήματα… ήθους. Ναι από το Αιγάλεω, που όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στους εντός έδρας αγώνες του. Που ήμασταν μάρτυρες τη σεζόν 2010-11, όταν έσπασαν τα αποδυτήρια, τα τζάμια και επιτέθηκαν στους παίκτες της ομάδας μας. Ναι του Αιγάλεω, που όλοι ξέρουν τι συμβαίνει εκεί μέσα όταν διεξάγονται τα παιχνίδια του. Να ενημερώσουμε λοιπόν το Αιγάλεω ότι στο γήπεδο αυτό μέχρι και πριν από 2-3 χρόνια διεξάγονταν αγώνες της Basket League. Σ’ αυτό το γήπεδο κανείς δεν έσπασε τα αποδυτήρια για να επιτεθεί σε παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας και ευτυχώς δηλαδή που δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο, σε αντίθεση με μας που βιώσαμε έντονα τα όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν. 

Είναι δικαίωμα μας να κάνουμε ένσταση και να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Επίσης, να ενημερώσει κάποιος το συντάκτη της ανακοίνωσης ότι οι παίκτες δεν ανοίγουν διάλογο με την κερκίδα και δεν βρίζουν τους φιλάθλους. Εδώ δεν είναι Αιγάλεω κύριοι, εδώ είναι η Ρόδος, που φημίζεται για τη φιλοξενία της σε όλα τα επίπεδα. Και κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ακόμη ψάχνουμε να δούμε πως χρεώθηκε με δύο συνεχόμενα φάουλ και μία τεχνική ποινή σε δύο λεπτά ο Νίκολας Ελαμέ. Όσο κι αν ψάξαμε και συνεχίζουμε να ψάχνουμε, ακόμη δεν έχουμε καταλάβει. Και φυσικά, δεν είμαστε Αιγάλεω εμείς, ευτυχώς. Είναι αυτό που λένε μιλάνε όλοι, μιλάει και το… Αιγάλεω”.

Το Αιγάλεω με ρεκόρ 9-7 και 25 βαθμούς βρίσκεται στην 5η θέση του 2ου ομίλου της Β Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών που έκανε το 2/2 κόντρα στους Ροδίτες μετά και το 68-56 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στον πρώτο γύρο.

Ο  Διαγόρας Ρόδου με ρεκόρ 5-11 και 21 βαθμούς  βρίσκεται στην 10η  θέση και στη ζώνη των playout.

Το φύλλο αγώνα.

Διαγόρας Ρόδου-Αιγάλεω 74-80

Διαιτητές: Αναστασίου-Δελαγραμμάτικας-Χρόνης (Ξάνθος)
Δεκάλεπτα: 17-11, 40-33, 53-55, 69-69 (κ.α.), 74-80

Γ.Σ. Διαγόρας (Κουταλιανός): Ιορδάνογλου 8(1), Μπόζιτς 7(1), Καράβας 3(1), Μαρουλλάκης 6, Παρδακάς 3(1), Πιλκούδης 8, Γκίνος, Χρύσης 15(2), Σκλήβας 12, Ελαμέ 12, Μητσού
Α.Ο. Αιγάλεω (Καραχάλιος): Αβραμίδης 6, Κόκκαλης 26(3), Χαϊκάλης 5(1), Καρασταμάτης 12(1), Οικονομόπουλος Α., Μαλτέσιος 16, Οικονομόπουλος Κ. 1, Παπαδολιάς 10, Κουκουνιάς 4