Πολλά είναι τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να εκτοξεύσουν ή να γκρεμίσουν τα όνειρα και τους στόχους της κάθε ομάδας ανεξαρτήτως επιπέδου, με την συνέπεια στο πλάνο, το υγιές κλίμα μεταξύ των πρωταγωνιστών αλλά και την πίστη σε όσα ορίζει η εποχή και οι εξελίξεις που φέρει να είναι μόνο μερικά εξ αυτών.

Κατά καιρούς και σε πολλά και διαφορετικά πρωταθλήματα έχουμε αντικρίσει συλλόγους του ενός παίκτη υπό την έννοια ότι όλα γυρίζουν γύρω από αυτόν και τις τάσεις του στο παρκέ. Έχουμε αντικρίσει όμως και συλλόγους-παρέες εντός και εκτός παρκέ με την παντελή απουσία του εγωισμού και του κινήτρου προσωπικής ανάδειξης να είναι τα απόλυτα όπλα τους ακόμα και ενάντια σε αντιπάλους πιο ικανούς ατομικά και από άποψη “ταλέντου” ή εμπειρίας. Και εφόσον η νίκη και η ήττα είναι ανεξαρτήτως συνθηκών εντός προγράμματος, τότε ας κερδίζει ή ας χάνει κανείς με τον τρόπο που επιθυμεί…
Μια από τις ομάδες λοιπόν που δείχνει να έχει την έννοια της οικογένειας αποβάλλοντας κάθε ίχνος ατομικισμού δεν είναι άλλη από το Αιγάλεω, το οποίο έχει εκκινήσει πάρα πολύ αλτρουιστικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο (2022-2023) στον κόσμο του 2ου ομίλου της Β Εθνικής, εκεί όπου στα τρία πρώτα παιχνίδια μετράει δύο νίκες και μάλιστα συνεχόμενες.

Ουσιαστικά, η ομάδα του Φώτη Καρακώστα, μια από τις πλέον σταθερές παρουσίες στο επίπεδο των Εθνικών Κατηγοριών αλλά και του ελληνικού μπασκετικού γίγνεσθαι γενικότερα εδώ και σωρεία ετών είναι από τις φουρνιές όπου η απουσία ενός απόλυτου νούμερο 1 παίκτη καταλήγει κατά μία έννοια να κάνει καλό στο σύνολο -με το Σίτι να χαρακτηρίζεται σε αυτήν την εκκίνηση της σεζόν από μια πολύ μεγάλη ποικιλία στο σκοράρισμά του.

Για την ακρίβεια, ο πρώτος του σκόρερ, ο Λεωνίδας Παπαδολιάς, μετράει “μόλις” 11 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ από εκεί και πέρα έξι ακόμα συμπαίκτες του αριθμούν από 7 μέχρι 9 πόντους ανά βραδιά. Μπορεί το νούμερο αυτό να μην τρομάζει σε μια πρώτη ματιά -άλλωστε το Αιγάλεω δεν σκοράρει αρκετά φέτος μετρώντας 68 πόντους ανά βραδιά- αλλά το γεγονός πως μπορεί να διαθέτει ανά πάσα στιγμή στο παρκέ 3-4-5 πηγές που αφενός μπορούν να σκοράρουν και αφετέρου μπορούν να γεννήσουν στιγμές και για τον περίγυρό τους είναι απίθανα σημαντικό για κάθε προπονητή και κάθε ομάδα με βαθιά όνειρα.

Φυσικά, εκτός από τα θετικά στοιχεία που κερδίζει το Σίτι δημιουργεί με τόσες πολλές διαθέσιμες πηγές ταυτόχρονα εντός των τεσσάρων γραμμών πάρα πολλά προβλήματα σε κάθε αντίπαλη άμυνα, η οποία από ένα σημείο και μετά αναγκάζεται να προβεί σε pick your poison τακτικές, που είναι φυσικά γεμάτες ρίσκο.

 

Αναλυτικά οι σκόρερ του Αιγάλεω φέτος:

  1. Λεωνίδας Παπαδολιάς: 32 πόντοι
  2. Γιάννης Μαλτέσιος: 27 πόντοι
  3. Νίκος Κούτουλας: 25 πόντοι
  4. Σωκράτης Ψαρόπουλος: 24 πόντοι
  5. Μιχάλης Καρασταμάτης: 24 πόντοι
  6. Ανδρέας Χαϊκάλης: 21 πόντοι
  7. Γιάννης Κουκουνιάς: 20 πόντοι
  8. Νίκος Κόκκαλης: 13 πόντοι
  9. Χριστόδουλος Καράβολας: 9 πόντοι
  10. Κώστας Οικονομόπουλος: 8 πόντοι
  11. Άγγελος Νικολιδάκης: 2 πόντοι

 

Φυσικά ακόμα είναι πολύ νωρίς, με τα πολύ δύσκολα δείγματα γραφής κόντρα σε Πρωτέα Βούλας, ΑΕ Νέας Κηφισιάς και ΟΦΗ να είναι μεν ικανοποιητικά αλλά όχι αρκετά βάσει εποχής. Ωστόσο, αυτό το ξεκίνημα στη σεζόν και τα πολλά πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν στα δρώμενα μόνο θετικά μπορεί να αντιμετωπιστεί εν όψει της συνέχειας σε έναν όμιλο όπου πέραν του Πανιωνίου όλα είναι ανοιχτά για τα Playoffs και τα Playouts.