Η Γερμανική Λίγκα έκανε «κωλοτούμπα» μετά τον κακό χαμό που ξέσπασε από την απόφαση της να μην μπορούν να κάνουν οι παίκτες δηλώσεις για πολιτικά και ρατσιστικά θέματα στην φετινή σεζόν. Η απόφαση αυτή, που είναι ξεκάθαρα και καραμπινάτη «λογοκρισία» και απόλυτο «φίμωμα» και έχει ως στόχο να μην υπάρχουν αντιδράσεις για την δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό στην Μινεάπολη, προκάλεσε σάλο στο γερμανικό πρωτάθλημα και το… ξεφωνητό κατά της BBL έπεσε σύννεφο.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του γερμανικού πρωταθλήματος, ο Stephan Holz, που είχε κάνει την αρχική ανακοίνωση, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους και τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν τιμωρίες σε πιθανή παράβαση της εντολής αυτής από παίκτες των ομάδων.

Ο Stephan Holz έκανε νέα τοποθέτηση επί του θέματος. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχουν ποινές, αλλά από την άλλη, δεν έκανε καμία αναφορά στο όνομα του Floyd και στο όλο θέμα και φυσικά δεν πήρε πίσω την απόφαση.

Αναλυτικά ο Εκτελεστικός Διευθυντής της BBL είπε:

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μεγάλη αλληλεγγύη από την πλευρά μας και ειδικά προς του παίκτες του πρωταθλήματος που προέρχονται από τις ΗΠΑ και προς αυτός που θέλουν να δώσουν ένα παράδειγμα. Θέλουμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση με τον σωστό τρόπο.

Οι αθλητές ενδιαφέρονται κυρίως να κάνουν μία δήλωση ενάντια στον ρατσισμό κι όχι ενάντια σε πολιτικές πεποιθήσεις. Γι’ αυτό φυσικά δεν θα τιμωρήσουμε κανέναν σ’ αυτή τη διαδικασία».