Η Άλμπα Βερολίνου μπορεί να πέρασε από το ΟΑΚΑ (105-106 στην δεύτερη παράταση) αλλά στο Λούντβινγκσμπουργκ (προάστιο της Στουτγκάρδης) είχε “στάση”. Την προηγούμενη εβδομάδα οι “πρωτεουσιάνοι” είχαν γνωρίσει την ήττα στο Μόναχο από την Μπάγερν (πρώτη τους στην BBL) και σήμερα έχασαν ξανά. Με αυτά και με αυτά η Λούντβινγκσμπουργκ η οποία παίζει μόνο στο Γερμανικό πρωτάθλημα βρίσκεται μία ανάσα (7-1) από την πρωτοπόρο και αήττητη Μπάγερν. Οι δευτεραθλητές Γερμανίας προηγήθηκαν στο ημίχρονο με εννέα πόντους διαφορά, 35-44 αλλά η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους οι οποίοι ευτύχησαν να έχουν σε εξαιρετική ημέρα τους Κάρινγκτον (18 πόντους), Βάιλερ-Μπάμπ (17 πόντους) και Νάιτ (15 πόντους). Για την Άλμπα, οι Γκιεντράιτις, Χέρμανσον και Σίκμα πάλεψαν αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι. Ο πρώτος πέτυχε 17 ενώ οι άλλοι δύο από 16 πόντους.

Χωρίς να “πατήσει το γκάζι” η Μπάγερν πανηγύρισε την έβδομη της νίκη στην BBL (σε ισάριθμα παιχνίδια) και πλέον στρέφει το βλέμμα της στην “διαβολοεβδομάδα” και τους “αιώνιους”. Για τους Βαυαρούς, MVP ο Πόλ Ζίπσερ με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ άξιος συμπαραστάτης του, ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς με 17 πόντους.

Η Άλμπα Βερολίνου έχει δύο εντός έδρας αναμετρήσεις για την Turkish Airlines Euroleague. Την Τρίτη αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα και την Πέμπτη υποδέχεται στο Βερολίνο τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, η Μπάγερν έχει και αυτή δύο παιχνίδια στο Μόναχο, την Τρίτη με τον Ολυμπιακό και την Παρασκευή με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της όγδοης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/11

Γκίσεν-Μιτελντόιτσερ 98-95

Βέκτα-Μπραουνσβάιγκ 106-103

Αμβούργο-Γκέτινγκεν 87-93

Κυριακή 17/11

Μπάγερν Μονάχου-Μπάιροιτ 91-79

Βούρτσμπουργκ-Φρανκφούρτη 68-67

Όλντενμπουργκ-Βόννη 88-83

Λούντβινγκσμπουργκ-Άλμπα Βερολίνου 81-77

Μπάμπεργκ-Ούλμ 78-81

Το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής:

Σάββατο 23/11

Γκέτινγκεν-Γκίσεν

Φρανκφούρτη-Μπάμπεργκ

Άλμπα Βερολίνου-Όλντενμπουργκ

Κραιλσχάιμ-Βέκτα

Βούρτσμπουργκ-Λούντβινγκσμπουργκ

Κυριακή 24/11

Μιτελντόιτσερ-Μπάγερν Μονάχου

Ούλμ-Αμβούργο

Μπάιροιτ-Βόννη

Η Βαθμολογία: