Στο πρώτο παιχνίδι της BBL στην μετά κορονοϊού εποχή, η Gottingen επικράτησε μετά από μια μεστή εμφάνιση επό της Crailsheim Merlins με 89-78. Οι δύο ομάδες έδειξαν πολύ θετικό πρόσωπο παρά τη μεγάλη διακοπή που είχε το πρωτάθλημα.

Για τους γηπεδούχους αδιαμφισβήτητα ξεχώρισε ο Bennet Ηundt που σημείωσε 30 πόντους, ευστοχώντας 5 φορές από τη γραμμή των 6,75, ενώ επάξια στάθηκε δίπλα του και ο Mihajlo Andric, ο οποίος “σταμάτησε” στους 18 πόντους.

Από την άλλη, η Crailsheim Merlins είχε σε καλή ημέρα τον Javontae Hawkins που σημείωσε 17 πόντους, ενώ εξίσου καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Sebastian Herrera που πρόσθεσε άλλους 15 πόντους.

Το πρώτο παιχνίδι μετά την πολύμηνη διακοπή στο Γερμανικό πρωτάθλημα είναι γεγονός. Το παιχνίδι ανάμεσα σε Gottingen και Crailsheim Merlins ήταν ένα ματς το οποίο προσέφερε πλούσιο θέαμα και οι ομάδες έπαιξαν σαν να μην υπήρχε ποτέ η διακοπή αυτή.

Από την πρώτη κιόλας περίοδο, το σκορ “άνοιξε” γρήγορα. Οι ομάδες ήταν ιδιαίτερα εύστοχες και οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο στο προβάθισμα από την αρχή. Ο Bennet Hundt για τους γηπεδούχους φάνηκε να είναι “καυτός” από την αρχή του παιχνιδιού και γρήγορα ταλάνισε την αντίπαλη άμυνα.

Η πρώτη περίοδος έληξε με την Gottingen να προηγείται με διαφορά 9 πόντους (29-20), έχοντας το “πάνω” χέρι από την αρχή. Ωστόσο, στο δεύτερο δεκάλεπτο η Crailsheim Merlins αντέδρασε. Το παιχνίδι βέβαια συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να είναι αρκετά εύστοχες, τόσο από τη γραμμή του τριπόντου, όσο και από αρκετούς αιφνιδιασμούς στο “ανοιχτό γήπεδο”.

Παρά το γεγονός πως η Crailsheim Merlins ισορρόπησε την κατάσταση, η διαφορά παρέμεινε σταθερά στους 9 πόντους και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Gottingen να έχει “μαξιλαράκι” ασφαλείας στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου (51-42).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια για να γυρίσουν υπέρ τους το παιχνίδι, κυρίως με καταλυτικό παράγοντα τον Javontae Hawkins, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφερναν συνεχώς να ανεβάζουν τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας. Το δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο και τελείωσε ξανά με 9 πόντους διαφορά υπέρ της Gottingen (68-59). 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι φάνηκαν στην αρχή του να μην αφήνουν περιθώρια στους αντιπάλους τους. Παρά την άμεση απάντηση της Crailsheim Merlins στα πρώτα πέντε λεπτά της περιόδου, η διαφορά έμεινε σταθερά υπέρ της Gottingen. Ο Sebastian Herrera προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα της Gottingen στη συνέχεια με κάποια εύστοχα τρίποντα, ωστόσο γρήγορα η άμυνα προσαρμόστηκε στα δεδομένα του αγώνα. 

Η Gottingen “έσφιξε” ακόμη περισσότερο την άμυνά της και κατάφερε να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά μέχρι και το τελικό σφύριγμα. Έτσι, στην επιστροφή της BBL στην αγωνιστική δράση, η Gottingen ήταν η μεγάλη νικήτρια του παιχνιδιού απέναντι στην Crailsheim Merlins με σκορ 89-78.

Τα δεκάλεπτα: 29-20, 51-42, 68-59, 89-78

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ