Πριν την διακοπή του Γερμανικού πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας του Covid-19 βρισκόταν στην δέκατη θέση με ρεκόρ 10-10. Οριακά δηλαδή λαμβάνει μέρος στο τελικό τουρνουά του Μονάχου που θα αναδείξει τον πρωταθλητή καθώς οι πρώτες δέκα ομάδες συμμετέχουν μόνο.

Και τι με αυτό; Η Ulm έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο. Μετά την σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα επί της γηπεδούχου και πρωταθλήτριας Γερμανίας, Bayern, και η 5η του βαθμολογικού πίνακα έως την διακοπή, Oldenburg έπεσε “θύμα” έκπληξης.

Το συγκρότημα του Jaka Lakovic παρουσιάζεται πολύ έτοιμο και κυριαρχώντας σε όλη την διάρκεια του ματς, πήρε με περίσσια άνεση το δεύτερο του ροζ φύλλο αγώνα στο τελικό τουρνουά, με 85-66.

Πρώτος σκόρερ ξανά ο Tyler Harvey με 15 πόντους, ενώ ο Klepeisz έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική εμφάνιση του Σαββάτου με 10 πόντους και 6 ασίστ.

Για την Oldenburg που έκανε πρεμιέρα στο τελικό τουρνουά και έφυγε από το Audi Dome με σκυμμένο το κεφάλι, οι Mahalbasic (17 πόντους) και Boothe (19 πόντους) πάλευαν μόνοι τους.

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Την Τετάρτη στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, η Oldenburg θα αντιμετωπίσει την Gottingen και χρειάζεται το ροζ φύλλο αγώνα ενώ η Ulm αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στην Crailsheim.