Ο Νίκος Ζήσης μετακόμισε το καλοκαίρι του 2015 στην Μπάμπεργκ μετά το πέρασμά του από την Φενέρμπαχτσε (ξεκίνησε εκείνη την σεζόν 2014-15 στην Ούνικς και τον Δεκέμβριο του 2014  μετακόμισε στους Τούρκους) και βρήκε εκεί την Ιθάκη του. Μα και η ομάδα βρήκε στο πρόσωπό του έναν ηγέτη, ο οποίος θεωρείται σημείο αναφοράς του συλλόγου από τότε. Ο 35χρονος γκαρντ είχε υπογράψει αρχικά για 2 χρόνια, αλλά το 2017 υπέγραψε κι άλλο συμβόλαιο με τους Γερμανούς ως το καλοκαίρι του 2019.

Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν, αλλά οι Γερμανοί δεν θέλουν να τον χάσουν με τίποτα. Θεωρούν, όμως, ότι ο Ζήσης έφτασε πια τα 35 και δεν είναι απίθανο το καλοκαίρι να σταματήσει το μπάσκετ.

Ετσι δεν του πρότειναν νέο συμβόλαιο από τώρα (το καλοκαίρι άλλωστε θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να παίζει ή αν θα κρεμάσει τα παπούτσια του). Εκαναν κάτι άλλο. Του ζήτησαν να μείνει στην ομάδα αν το θέλει, σε άλλο πόστο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας «bblprofis.de» η ομάδα της Βαμβέργης του ζήτησε (αν αποφασίσει να… συνταξιοδοτηθεί) να παραμείνει στον σύλλογο ως νέος τεχνικός διευθυντής.