Δείτε τα σημερινά αποτελέσματα στην BBL:

Alba Berlin – Bayreuth 80-68

Στο παιχνίδι που “άνοιξε” το σημερινό πρόγραμμα της 18ης “στροφής” του Γερμανικού πρωταθλήματος, η Alba Berlin επικράτησε πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ 80-68 επί της Bayreuth, καθώς ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα σε όλη τη διάρκειά του.

Κορυφαίος για το “συγκρότημα” του coach Reneses ήταν ο Maodo Lο, ο οποίος “σταμάτησε” σήμερα στους 23 πόντους και τις 6 ασίστ. Επάξια δίπλα του στάθηκε ο Simone Fontecchio που σημείωσε 11 πόντους ενώ 10 πόντους πρόσθεσε ο αρχηγός της ομάδας, Βen Lammers.

Από την άλλη μεριά, για την Bayreuth  ξεχώρισε ο Matthew Tibby, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Dererk Pardon, ο οποίος είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ, όσους πόντους πρόσθεσε και ο εξίσου θετικός σήμερα Osvaldas Olisevicius.

Oldenburg – Giessen 93-97

Σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι, η Giessen πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό με 97-93 στην έδρα της Oldenburg , χάρη στην εκπληκτική της επιθετική λειτουργία στα κρίσιμα λεπτά της αναμέτρησης. Αυτή ήταν η μόλις της 3η νίκη στο πρωτάθλημα, “ξεκολλώντας” από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα.

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Brandon Thomas, ο οποίος πέτυχε 25 πόντους με 4 εύστοχα σουτ τριών πόντων, ενώ στο πλευρό του στάθηκε ο Brandon Bowman που είχε 19 πόντους και 4 ριμπάουντ. Πολύ θετική ήταν και η παρουσία του Jonathan Stark, ο οποίος τελείωσε το ματς με 14 πόντους.

Για την Oldenburg σήμερα ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Nathan Boothe, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους έχοντας εξαιρετικά ποσοστά, ενώ στο πλάι του στάθηκε επάξια ο Rickey Paulding με τους 13 πόντους που σκόραρε, όσους είχε και ο Rasid Mahalbasic.

Ulm – Gottingen 93-64 

Εύκολο βράδυ είχε η Ulm απέναντι στην Gottingen για την “άτυπη μάχη” της “8αδας” του πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε στην έδρα της με το εμφατικό 93-64. 

Για τους νικητές ξεχώρισαν αρκετοί παίκτες λόγω του αλτρουισμού τους, ωστόσο ο Troy Caupain ήταν ο πρώτος σκόρερ όχι μόνο της ομάδας του, αλλά και της αναμέτρησης γενικότερα με τους 17 πόντους που σημείωσε. Στους 16 πόντους και τις 4 ασίστ “σταμάτησε” ο Per Gunther, ενώ τέλος ο Thomas Klepeisz παρουσιάστηκε αρκετά θετικός με τους 14 πόντους.

Στην αντίπερα όχθη, η εμφάνιση του Dennis Kramer ήταν πολύτιμη με τους 15 πόντους που σκόραρε και τα 4 ριμπάουντ που “κατέβασε”. Με διψήφιο αριθμό πόντων και μάλιστα με 11 τελεώισε το παιχνίδι και ο Τai Odiase για την Gottingen.

Vechta – Ludwigsburg 66-84

Θέτοντας τα “θεμέλια” για το “διπλό” από την αρχή του αγώνα σήμερα, η Ludwigsburg πήρε μια άνετη νίκη απέναντι στην Vechta, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 84-66, παραμένοντας όμως στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της BBL, με την Alba βέβαια να “καραδοκεί” πίσω της.

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε για άλλο ένα παιχνίδι τους ο Desi Rodriguez, που “σταμάτησε” στους 20 πόντους, προσθέτοντας ακόμη και 4 ριμπάουντ. Δίπλα του με αξιώσεις στάθηκε ο Jaleen Smith, ο οποίος μέτρησε 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Τέλος, αξιόλογη ήταν και η εμφάνιση του Jonah Radebaugh, ο οποίος πρόσθεσε 12 πόντους.

Για την ομάδα του coach Calles ξεχώρισε ο Will Vorhees, που σημείωσε 19 πόντους και “μάζεψε” 5 ριμπάουντ, ενώ ο αμέσως επόμενος καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων ήταν ο Jordan Barnett με τους 17 πόντους που πέτυχε.

Bayern Munich – Frankfurt 84-58

Το “συγκρότημα” του Andrea Trinchieri συνεχίζει με σταθερή πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα, το οποίο απέδειξε και σήμερα μετά την άνετη νίκη της κόντρα στην Frankfurt με 84-58, παραμένοντας στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας στη Γερμνανία.

Για τους “Βαυαρούς” σήμερα ξεχώρισε ο Paul Zipser, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ επάξια δίπλα του στάθηκε και ο Jalen Reynolds που πρόσθεσε εξίσου 17 πόντους. Θετική ήταν και η παρουσία σήμερα του JaJuan Johnson που πέτυχε 13 πόντους.

Για την ομάδα της Frankfurt, που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων ξεχώρισε ο Quantez Robertson, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Chemnitz – Bamberg 85-82

Σε ένα παιχνίδι, το οποίο εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι και φινάλε “θρίλερ” η Chemnitz πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην “πεσμένη” Bamberg με 85-82.

Οι νικητές είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Marcus Thornton, ο οποίος μέτρησε 23 πόντους και 5 ασίστ. Επάξια δίπλα του στάθηκε και ο George King που είχε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά, “έλαμψε” με την παρουσία του στο παρκέ ο Devon Hall, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Kenneth Ogbe, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους.

Crailsheim Merlins – Basketball Braunschweig 75-69

H oμάδα της Crailsheim Merlins, λίγο έλλειψε να ηττηθεί από την κατώτερη Braunschweig, ωστόσο παρουσιάστηκε ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, πανηγυρίζοντας ακόμη μια νίκη, αυτή τη φορά με 75-69, παραμένοντας στα υψηλά “στρώματα” της βαθμολογίας.

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Trae Bell-Haynes, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, σημειώνοντας 21 πόντους και μοιράζοντας ταυτόχρονα και 4 ασίστ. Στο πλευρό του αρκετά θετικός παρουσιάστηκε ο Fabian Bleck, που είχε 14 πόντους και 3 ασίστ.

Για τους ηττημένους από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Karim Jallow, ο οποίος παρά την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε από την αντίπαλη άμυνα στην αρχή του ματς, κατάφερε να σημειώσει 18 πόντους και να μαζέψει 5 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο James Robinson που τελείωσε το ματς με 13 πόντους. 

Hamburg – Bonn 71-78

Στο παιχνίδι που έκλεισε την “αυλαία” της αγωνιστικής στο Γερμανικό πρωτάθλημα, η Bonn έκανε την “μεγάλη έκπληξη” της ημέρας, πανηγυρίζοντας σημαντικό διπλό στην έδρα της Hamburg με 78-71.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε τρομερή κατάσταση τον πρώην παίκτη του Προμηθέα Πατρών, Chris Babb, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους, προσθέτοντας παράλληλα και 6 ασίστ στον “καμβά” του. Στο πλευρό του στάθηκαν θετικά ο Isaiah Philmore και ο Leon Kratzer που πέτυχαν από 15 και 14 πόντους έκαστος.

Από την άλλη μεριά, για την Hamburg ξεχώρισε ο Jordan Swing με τους 15 πόντους που σημείωσε, όσους πρόσθεσε και ο εξίσου καλός σήμερα Justus Hollatz. 

Δείτε τη βαθμολογία στην BBL:

1. Ludwigsburg 17-1
2. Alba Berlin 15-1
3. Crailsheim Merlins 15-3
4. Βayern Munich 14-3
5. Oldenburg 14-4
6. Ulm 11-7
7. Hamburg 9-7
8. Bamberg 8-11

9. Frankfurt 7-11
10. Chemnitz 6-11
11. Gottingen 6-12
12. Bayreuth 6-12
13. Basketball Braunschweig 5-9
14. Syntainics MBC 5-11
15. s.Oliver Wurzburg 5-11
16. Bonn 5-11
17. Giessen 3-14
18. Vechta 3-15