Ήθελε θάρρος μία τέτοια απόφαση, ειδικά την ώρα που τα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης έβαζαν οριστικό “λουκέτο” στην σεζόν 2019-2020. Η BBL δεν ήθελε να ολοκληρωθεί έτσι άδοξα η σεζόν και συγκέντρωσε τις δέκα πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα στο Μόναχο για ένα τουρνουά, από το οποίο θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής. 

Η πρώτη ημέρα του τουρνουά του Γερμανικού πρωταθλήματος μπάσκετ, ήταν η πρώτη ημέρα μπάσκετ στην μετά Covid-19 εποχή, με όλη την μπασκετική υφήλιο να έχει στραμμένο το βλέμμα της εκεί.

Στο πρώτο παιχνίδι η Gottingen επικράτησε με 89-78 της Crailsheim Merlins έχοντας τον Bennet Hundt σε δαιμονιώδη κατάσταση:

Στο βραδινό παιχνίδι, το μεγάλο φαβορί όχι μόνο του ματς αλλά της διοργάνωσης, η Bayern, που μάλιστα παίζει στην έδρα της (Audi Dome), γνώρισε την ήττα από την Ulm του Jaka Lakovic με 95-85:

Σήμερα στην μάχη ρίχνονται οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες του άλλου ομίλου. Στις 16:00 η Alba Berlin θα κοντραροχτυπηθεί με τους Fraport Skyliners (την ομάδα της Φρανκφούρτης) ενώ στις 20:00 η Rasta Vechta θα αντιμετωπίσει την Ludwigsburg, που μέχρι την διακοπή βρισκόταν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω μόνο από την Bayern. Ρεπό έχει η Bamberg σήμερα.

Tags:
BBL