Η ΑΕΚ πέρασε σαν σίφουνας από την Ουγγαρία και την έδρα της Ζολνόκι, νικώντας τη με 76-89 και επιστρέφοντας έτσι στα θετικά αποτελέσματα στο Champions League. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ήταν εκπληκτική πίσω από τη γραμμή του τρίποντου (15/30 σουτ) και με ηγέτες τους Ντίξον και Ούκιτς έφτασε σε μια άνετη επικράτηση.

Η “Ένωση” κυνηγούσε στο σκορ μόνο σε ένα μικρο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου, όμως από την στιγμή που πήρε το προβάδισμα, πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα οι Ούγγροι να μην μπορέσουν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της στη συνέχεια. Πλέον η ΑΕΚ έχει 5 νίκες και 3 ήττες στον όμιλο, ενώ η Ζολνόκι είναι ουραγός με μόλις ένα ροζ φύλλο αγώνα σε 8 αναμετρήσεις.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ντιξον με 29 πόντους και 8/12 τρίποντα!

Το φιλμ του αγώνα

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-8, με τον Ντίξον να ξεκινάει φουριόζος, αφού έβαλε ένα τρίποντο και έδωσε μια ασίστ στον Ούκιτς. Η Ζολνόκι δεν άφησε τους παίκτες του Γιούρι Ζντόβντς να ξεφύγουν αφού μείωσε γρήγορα σε 10-11 με δυο καλάθια του Πόποβιτς στο 5′. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έδειχνε να βολεύει τους γηπεδούχους, οι οποίοι πέρασαν μπροστά στο σκορ με 17-14 στο ‘7 μετά από δύσκολο καλάθι που σημείωσε ο Μπάρνιες, κάτι που ανάγκασε τον Γιούρι Ζντόβτς να καλέσει εσπευσμένα time-out. Οι Ούγγροι προσπάθησαν να ξεφύγουν στο τέλος τη πρώτης περιόδου, όμως η Ένωση κατάφερε να μειώσει στο πόντο (22-21) με τη βολή του Ντίξον στη λήξη του δεκαλέπτου, ο οποίος σταμάτησε στους 8 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ελληνικός σύλλογος βελτιώθηκε αμυντικά, βρίσκοντας παράλληλα επιθετικές λύσεις, κάτι που του επέτρεψε να προηγηθεί με προηγήθηκε 22-26 στο 12′ μετά από απανωτά καλάθια των Σάκοτα, Μαυροειδή και Λαρεντζάκη. Στη συνεχεία η ΑΕΚ ανέβασε και άλλο την απόδοση της, φτάνοντας στο +7 (30-37) στο 16′, χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Λαρεντζάκη. Το νερό φαινόταν να είχε μπει στο αυλάκι για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έφτασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+10, 34-44) με τον Μαυροειδή να έχει 2/2 βολές στο 19′. Το ημίχρονο έκλεισε στο 37-50 για την ΑΕΚ, με τα τρίποντα του “καυτού” Ούκιτς (16 πόντους στο ημίχρονο) και του Σάκοτα ύστερα από ασίστ του Κροάτη γκαρντ.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ στην τρίτη περίοδο ήταν εκπληκτικό, αφού με σερί 0-7 μετά από lay-up του Λαρεντζάκη, εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους (37-57) στο 22′. Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν διατεθειμένοι να τελειώσουν από νωρίς το παιχνίδι με καθοδηγητές τους Ντίξον και Ούκιτς, όμως οι Ούγγροι δεν ήθελαν να τα παρατήσουν τόσο εύκολα. Ο Πόποβιτς μείωσε σε 58-68, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ΑΕΚ. Εκεί ανέλαβε δράση ο Ιβάνοβιτς, ο οποίος έδωσε ανάσα στην “Ένωση”, ευστοχώντας σε τρίποντο για το 58-71 στο 29′. Ο Ντίξον (είχε 5 τρίποντα στο δεκάλεπτο) έβαλε την υπογραφή του στο τέλος της τρίτης περιόδου, ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων και γράφοντας έτσι το 58-74.

Στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ έκανε σωστή διαχείριση του αγώνα και βρήκε λύσεις σε όλες τι στιγμές που η αντίπαλος της πήγε να της βάλει δύσκολα. Τα τρίποντα έμπαιναν με το τσουβάλι με τον Ντίξον να δίνει την χαριστική βολή στη Ζολνόκι στο 37′, σκοράροντας το όγδοο του τρίποντο στο ματς και γράφοντας το 74-89. Το τελικό σκορ (76-89) έδειξε την ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας απέναντι στην αντίπαλο της σε μια βραδιά πάντως που “έβρεξε” τρίποντα”.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 37-50, 58-74, 76-89

 

ZΟΛΝΟΚΙ: Μπάρνις 4, Ράιτ 5, Έιλινγσφελντ, Ουίτμαν 6 (2), Βοϊβόντα 11 (1), Τοτ 9, Μπορίσοφ 13 (1), Πόποβιτς 6, Παβλίσεβιτς 22 (6).

ΑΕΚ: Ούκιτς 20 (3), Σάκοτα 10 (1), Μιλόσεβιτς 3, Ντίξον 29 (8/12 τρίπ.), Λαρεντζάκης 10 (2), Φάλκερ 4, Ιβάνοβιτς 3, Μαυροειδής 6, Σκουλίδας 2, Ουίλιαμς 2.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.