Το διακύβευμα τεράστιο, οι δύο αντίπαλοι σχεδόν ισάξιοι (αμφότεροι επιπέδου Euroleague). Γνωρίζαμε πριν την αναμέτρηση πως θα βλέπαμε ένα πραγματικό ντέρμπι που κάθε μπάλα θα είχε βαρύνουσα σημασία, και δεν πέσαμε έξω!

Το πρώτο μέρος άνηκε στους γηπεδούχους του κόουτς Ponsarnau, που μπήκαν καλύτερα στο παρκέ του La Fonteta και προηγήθηκαν στην ανάπαυλα με εννέα, 42-33.

Όμως, οι φωνές του Dusko Ivanovic στα αποδυτήρια έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι Βάσκοι με επιμέρους σκορ 13-23 στο τρίτο δεκάλεπτο, πήραν..κεφάλι, έστω και ισχνό (55-56).

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι είχε συνεχείς αλλαγές του προβαδίσματος με την Baskonia να έχει τον πρώτο λόγο αλλά ένα τρίποντο του Van Rossom στα 4 λεπτά πριν από την λήξη, έφερε το ματς στην ισοπαλία των 70 πόντων. Σε εκείνο το σημείο, οι “νυχτερίδες” δεν μπορούσαν να βρουν καμία επιθετική λύση με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι με δύο βολές του Shengelia και ένα τρίποντο του Shields να προηγηθούν με 5 πόντους (70-75), κάτι λιγότερο από δύο λεπτά πριν από την τελευταία κόρνα. Το 14ο τρίποντο της Valencia, από τον Fernando San Emeterio έδωσε και πάλι ελπίδα (73-75), 1:20 πριν το φινάλε. Το ζευγάρι άστοχων βολών του Shengelia στο 1 λεπτό δεν κόστισε στην Baskonia τουλάχιστον στην αμέσως επόμενη επίθεση καθώς Loyd (X2) και San Emeterio βρήκαν σίδερο στις προσπάθειες τους για προσπέρασμα ή ισοφάριση. Ο Shengelia έκανε εκ νέου λάθος (επιθετικό φάουλ) δίνοντας την τελευταία κατοχή στους γηπεδούχους (18″), οι οποίοι και πάλι δεν εκμεταλλεύτηκαν το… δωράκι και αποχαιρέτησαν το όνειρο του τελικού.

MVP αδιαμφισβήτητα ο Zoran Dragic που σε 25 λεπτά συμμετοχής ερχόμενος από τον πάγκο, πρόλαβε να σκοράρει 21 πόντους! Ο Shengelia, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο λεπτό που έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ηττηθεί η ομάδα του, ήταν για άλλο ένα παιχνίδι εκπληκτικός (17 πόντους)

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ