Η Ενωση των Ισπανών Διαιτητών δεν έκανε… πλάτες στους Χουάν Κάρλος Γκονζάλες Γκαρθία, Μιγκέλ Ανχελ Πέρεθ Πέρεθ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ που τα έκαναν «θάλασσα» στον τελικό του Copa del Rey ανάμεσα στην Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα.

Το διαιτητικό τρίο έκανε «εγκλήματα» στον τελικό, όπως ένα φάουλ πάνω στον Σίνγκλετον… που θα έπαιρνε πόντο στο Τάε Κβον Ντο αλλά δεν δόθηκε ποτέ. Κορυφαίο όμως, ήταν η φάση στο τέλος της παράτασης που έκρινε το ματς. Ο Ράντολφ έκοψε κανονικά τον Τόμιτς στην εκπνοή, αλλά οι διαιτητές (παρά το ότι είδαν το instant replay) μέτρησαν το καλάθι και έδωσαν τη νίκη (94-93) και το τρόπαιο στην Μπαρτσελόνα.

Η Ενωση Ισπανών Διαιτητών πήρε θέση για το όλο θέμα και… «κρέμασε στα μανταλάκια» τους 3 διαιτητές του τελικού. Η αρχή της ισπανικής διαιτησίας με επίσημη ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε και στα social media παραδέχτηκε πως αναγνωρίζει τα σημαντικά λάθη, που έγιναν στον τελικό.

Η ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων:

1 Αναγνωρίζουμε τα σημαντικά λάθη στο τέλος του αγώνα.

2 Αποδεχόμαστε τις κινήσεις που μπορεί να κάνει η ACB γι’ αυτά τα λάθη.

3 Μεταφέρουμε στην ACB την απόλυτη πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στην προπόνησή μας, μέσα στη σεζόν, για να έχουμε τις καλύτερες διαιτησίες.

4 Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο σύνολο των διαιτητών».

Συμφωνεί και η ACB

Με την ένωση διαιτητών συμφώνησε και η ACB, που ανέφερε μεταξύ σε ανακοίνωσή της:

“Είναι προφανές ότι έγιναν αρκετά σοβαρά διαιτητικά σφάλματα στο τέλος του αγώνα.

Για πρώτη φορά έγινε διαθέσιμη στο κοινό η εικόνα από το Instant Replay και για τον λόγο αυτό κάθε πλάνο που βλέπουν οι διατητές είναι δημόσιο για τον κόσμο και οι φίλάθλοι βλέπουν ακριβώς όσα εξετάζουν οι ρέφερι και την απόφαση που εκείνοι έλαβαν. Από την άλλη πλευρά, έχουν γίνει περιστατικά τα οποία δεν μπορεί να εξετάσει ένα διαιτητής από το Instant Replay και στα οποία μπορεί να υπάρχουν λάθη.

Κάθε φορά που έχουμε περισσότερα τεχνολογικά βοηθήματα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε με τον σωστό τρόπο ώστε να βοηθήσουμε τους διαιτητές να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, γνωρίζοντας πάντα ότι αυτό συνυπάρχει με το ανθρώπινο λάθος. Το να βελτιώσουμε αυτή την οπτική με έναν παρεμφερή τρόπο και σε διαρκή τεχνική προετοιμασία μέσα στην σεζόν είναι μία από τις προτεραιότητές μας τους επόμενους μήνες και πρόκειται να το κάνουμε μαζί με την Ένωση διαιτητών”.

Είναι διαιτητές Ευρωλίγκα

Η Ρεάλ έγινε «μπαρούτι» με την διαιτητική τριάδα και απειλεί ακόμα και με αποχώρηση από τις εγχώριες διοργανώσεις ακολουθώντας τον δρόμο του Ολυμπιακού. Βεβαια οι τρεις διαιτητές του τελικού (Χουάν Κάρλος Γκονζάλες Γκαρθία, Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ Πέρεθ και Μπέντζαμιν Χιμένεθ) σφυρίζουν και στην Ευρωλίγκα και έχουν κάνει λάθη κι εκεί, αλλά ουδείς είχε πει κάτι ως τώρα…

 

ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΤΟΜΙΤΣ

 

ΤΟ POST ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΣΠΑΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

 

TO ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΡΑΛΝΤΟΛΦ

 

ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ