Όποιος διαφωνεί με εκείνη την σοφή ρήση που λέει: «το μήλο κάτω απ’ την μηλιά θα πέσει», μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του, βλέποντας την Lucia Navarro.

Κάτι σας λέει το επώνυμο;. Ναι δεν κάνατε λάθος. Η εν λόγω νεαρή δεσποινίδα είναι κόρη του παλαίμαχου σταρ του ισπανικού μπάσκετ και εμβληματικού αρχηγού της Barcelona, Juan Carlos Navarro.

Η Lucia έπεσε κάτω απ’ την… μπασκετική μηλιά του πατέρα της. Λάτρεψε από πολύ μικρή το μπάσκετ και φυσικά ασχολείται μ΄ αυτό. Μάλιστα και η άλλη κόρη του Navarro, η Lucia παίζει μπάσκετ.

Η Elsa παίζει μπάσκετ. Το θέμα μας όμως, δεν είναι αυτό. Είναι ότι η Lucia έχει πάρει το μπασκετικό DNA του πατέρα της. Και φυσικά έχει πάρει και το φονικό του σουτ. Η Lucia Navarro είναι δεινή σκόρερ και θυμίζει τον Juan Carlos στην εκτελεστική του δεινότητα.

Και όποιος έχει αντίρρηση ας δει το βίντεο που ακολουθεί και το οποίο ανέβασε το «Gigantes del Basket» στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

H Lucia Navarro δείχνει την κλάση της στο σουτ σε προπόνηση που κάνει με τον πατέρα της. Μάλιστα δεν χάνει σουτ και βάζει 5/5 τρίποντα στην σειρά!

Ο βετεράνος παίκτης είχε περιγράψει το 2016 σε ένα blog του στην σελίδα της Euroleague την μανία που έχουν οι κόρες του με το μπάσκετ και είχε αναφέρει: «Εχω δύο κόρες, την Lucia και την Elsa. Kαι οι δύο παίζουν μπάσκετ, κάτι που είναι υπέροχο. Ήθελα να παίζουν κάποιο άθλημα – όχι απαραίτητα μπάσκετ – γιατί της βοηθάει να κοινωνικοποιηθούν και να γνωρίσουν ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως γονείς. Η Lucia ήταν με την ομάδα της Καταλονίας την περασμένη σεζόν. Είναι λίγο ψηλότερη από την Elsa, αλλά και οι δύο προσφέρουν τα καλύτερα στο γήπεδο και το πιο σημαντικό, απολαμβάνουν να παίζουν μπάσκετ. Μπόρεσα να παρακολουθήσω τις προπονήσεις και τα παιχνίδια τους λίγο περισσότερο και το έχω απολαύσει πολύ. Μόλις πριν από μια εβδομάδα, η ομάδα της Lucia έπαιξε ένα τουρνουά, έφτασε στον τελικό και κέρδισε τον διαγωνισμό τριών πόντων. Και οι δύο φορούν το Νο11, τον αριθμό μου»

 

Η LUCIA NAVVARO EN ΔΡΑΣΕΙ