Ο Sarunas Jasikevicius έσταξε «μέλι» για τον Νικ Καλάθη. Ο Saras αποθέωσε τον άλλοτε συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό και νυν παίκτη του στην Barcelona, Νικ Καλάθη και έσταξε «μέλι» για το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα των Καταλανών.

«Ο Καλάθης έχει μεγάλες προοπτικές, πράγμα που ισχύει για ολόκληρη την ομάδα», είπε ο προπονητής της Barcelona, για τον Ελληνοαμερικανό γκαρντ, ο οποίος είπε «αντίο» το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό και μετακόμισε στην καταλανική αρμάδα.

Ο προπονητής της Barcelona δεν έμεινε πάντως, μόνο στον Καλάθη.

Ο Saras Jasikevicius έκανε αναφορά και στην πορεία της προετοιμασίας των «μπλαουγκράνα», αλλά και στην συμμετοχή τους στο ισπανικό SuperCup.

Ο προπονητής των Καταλανών επισήμανε ότι οι «μπλαουγκράνỨπροσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη τους, να μάθουν να παίζουν ως ομάδα και αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να κοιτάνε πλέον μπροστά.

Ο Λιθουανός τόνισε αναλυτικά: Είχαμε μερικές μέρες, για να διορθώσουμε όσα δεν πήγαν καλά κόντρα στην Ανδόρα. Από εδώ και πέρα σκεφτόμαστε μπροστά. Το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέρα που έχουμε για να βελτιωθούμε, να μάθουμε πράγματα, να αφομοιώσουμε τα νέα συστήματα, να είμαστε πιο πειθαρχημένοι.

Αν δεν έχεις κίνητρο για το ισπανικό Super Cup, τότε υπάρχει πρόβλημα. Η ομάδα έχει υψηλό κίνητρο, δουλέψαμε καλά και θέλουμε να βγάλουμε την προσπάθειά μας στο παρκέ το βράδυ του Σαββάτου. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε ως ομάδα και βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία».