Οι φίλοι της Μπιλμπάο μπορεί να βλέπουν πια το κακό πρόσωπο της ομάδας τους (ο σύλλογος που κάποτε έπαιζε στην Ευρωλίγκα βυθίστηκε σιγά, σιγά και πλέον παίζει στην Α2 της Ισπανίας), αλλά δεν έχουν ξεχάσει το κοινωνικό προφίλ του συλλόγου και τις κοινωνικές τους ευαισθησίες. Ο κόσμος της ομάδας τήρησε και φέτος μια εντυπωσιακή… φιλανθρωπική παράδοση.

Κάθε φορά ο κόσμος πετάει από τις εξέδρες λούτρινα αρκουδάκια και γεμίζει το γήπεδο. Οι οπαδοί των Βάσκων το έκαναν πράξη αυτό σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και φέτος. Στο σημερινό ματς (16/12) με την Ουρέσνε, στο οποίο μάλιστα η Μπιλμπάο πήρε τη νίκη με 73-60, οι φίλαθλοί της ομάδας έριξαν αμέτρητα λούτρινα αρκουδάκια μέσα στο παρκέ της «Bilbao Arena».

Η… ρίψη είχε τον φιλανθρωπικό σκοπό της. Γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Cruz Roja Bizkaia». Ο Οργανισμός παίρνει τα κουκλάκια και τα προσφέρει σε παιδιά που έχουν ανάγκη και χρειάζονται ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες μια ξεχωριστή συμπαράσταση για να νιώσουν ότι ο κόσμος είναι δίπλα τους.

 

Η «ΒΡΟΧΗ» ΜΕ ΛΟΥΤΡΙΝΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΠΙΛΜΠΑΟ