Στην Ισπανία και την Unicaja Malaga αναμένεται να περάσει την επόμενη σεζόν ο Tyson Carter, όπως έκανε γνωστό η Zenit St. Petersburg το μεσημέρι της Πέμπτης (4/8), η οποία τον παραχωρεί δανεικό.

Έτσι, μετά από μια πρώτη γνωριμία με τη ρωσική ομάδα, με την οποία έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου στη VTB United League σοκάροντας την CSKA Moscow σε 7 παιχνίδια, ο πρώην παίκτης του Λαυρίου θα μεταβεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ιβηρική χώρα με στόχο να δείξει ξανά την αξία του.

Πέρυσι, μέτρησε 7 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ κατά μέσο όρο στη VTB με την ομάδα του Xavi Pascual.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Αμερικανός γκαρντ Τάισον Κάρτερ θα είναι δανεικός στην Ουνικάχα Μάλαγα για τη σεζόν 2022-2023. Θα παίξει στη Liga ACB και σε μία από τις διοργανώσεις της FIBA.

Ο Κάρτερ εντάχθηκε στη Ζενίτ τον Δεκέμβριο του 2021. Έπαιξε σε 20 αγώνες της VTB League με μέσο όρο 6,6 πόντους, 1,6 ριμπ και 2,7 ασίστ.

Η Zenit ευχαριστεί τον Tyson για τη βοήθειά του στην κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων της VTB United League και ελπίζει ότι η επόμενη σεζόν θα περάσει ομαλά και χωρίς τραυματισμούς για αυτόν. Το συμβόλαιο με εκτός ομάδας εξακολουθεί να ισχύει μέχρι το τέλος της σεζόν 2024-2025.

Ευχαριστούμε, Tyson, και τα λέμε σύντομα!».