Στα χαρακώματα έχουν μπει η Φώτης Κατσικάρης και Gran Canaria μετά το θέμα της επιστολής που δόθηκε στον Φώτη Κατσικάρη έπειτα από το πρόσφατο ματς της ομάδας με τη Zaragoza και με την οποία ο σύλλογος ενημέρωνε τον Έλληνα κόουτς ότι δεν θα του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Ο Κατσικάρης είχε άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με τους Ισπανούς. Στο συμβόλαιο όμως, υπήρχε όρος που ανέφερε ότι η ανανέωση για τη νέα σεζόν να γίνει μόνο αν η ομάδα περάσει στην «8άδα» της ACB.

Η Gran Canaria είναι ακόμα μέσα στον στόχο της, αλλά παρόλα αυτά ο σύλλογος έδωσε το… μπουγιουρντί στον προπονητή του.

Ο Κατσικάρης πήρε ανάποδες και τόνισε σε δηλώσεις του ότι όλο αυτό ήταν άδικο και δεν θα περάσει έτσι.

Η ομάδα πάντως, εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε ότι έπρεπε να είχε ενημερώσει τον κόουτς για τις πιθανές επιλογές της ως τις 25 Ιουνίου και αυτό απλά έκανε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Gran Canaria:

«Η Gran Canaria θέλει να ξεκαθαρίζει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο του Φώτη Κατσικάρη με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον Τύπο.

Η Gran Canaria εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για τη διαρροή πληροφοριών που υπονομεύουν την εικόνα του κλαμπ και των επαγγελματιών που εργάζονται σε αυτό, από τη στιγμή μάλιστα που ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκριση στα ημιτελικά για τρίτη φορά στην ιστορία της ομάδας μας.

Η αλήθεια είναι ότι το συμβόλαιο που υπογράφηκε με τον προπονητή Φώτη Κατσικάρη στις 25 Ιουνίου 2019 ορίζει διαφορετικές επιλογές σε ό,τι αφορά τη συνέχιση ή μη της συνεργασίας μας σε σχέση με τη σεζόν 2020/21.

Για την ενεργοποίηση της σχετικής οψιόν, η Gran Canaria είχε προθεσμία ως τις 25 Ιουνίου για να το πράξει. Σε αυτή την περίπτωση, η επικοινωνία της ομάδας με τον προπονητή αφορά τις συμβατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δυο πλευρών και είναι δεσμευτικές. Πρόθεση του συλλόγου είναι να μην παρατείνει τη σύμβαση για τη σεζόν 2020/21, εκτός αν επιτευχθούν οι στόχοι.

Κάτι τέτοιο θα ήταν σαφές πριν από την 25η Ιουνίου που είχε προγραμματιστεί εξ αρχής ως ημερομηνία που η ομάδα θα ενημέρωνε τον κόουτς για τη συνέχιση της συνεργασίας τους όμως η πανδημία μετέφερε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Επομένως, δεν έχουμε μπροστά μας μια κατάσταση διακοπής της σύμβασης με τον Φώτη Κατσικάρη, αλλά η ενημέρωση μας προς το πρόσωπο του αφορά την άσκηση των επιλογών που προβλέπονται στην εν λόγω σύμβαση».