Η Valencia ήδη είχε πάρει το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στην Barcelona, και περίμενε απλά τον αντίπαλο της από το ζευγάρι της Real Madrid και της Bilbao. Οι “Μαδριλένοι” κατάφεραν να επικρατήσουν με 93-83 κόντρα στη μαχητική Bilbao

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Η Bilbao φαινόταν αποφασισμένη να δυσκολέψει τη Real Madrid. Ωστόσο, η ομάδα του Pablo Lasso “πάτησε γκάζι” στο δεύτερο ημίχρονο και ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο. Με πολύ καλή επίθεση, αλλά και σύνεση στην άμυνά της, η Real δεν άφησε στους φιλοξενούμενους δικαίωμα να αντιδράσει και να “κλέψει” την πρόκριση. 

Για τους γηπεδούχους σε εξαιρετική βραδιά ήταν ο Sergio Llull που σημείωσε 19 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Facundo Campazzo με 13 πόντους αλλά και 9 ασίστ. Ο Αργεντίνος “μάγος”  προσέφερε για άλλη μια φορά τρομερό θέαμα με τις εξαιρετικές του δημιουργίες.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη είχαν τον Jonathan Rousselle σε καλό “φεγγάρι” που σημείωσε 16 πόντους μοιράζοντας και 5 ασίστ. Καταλυτικός παράγοντας στην εμφάνιση της Bilbao επίσης ήταν και ο Axel Bouteille που σημείωσε 13 πόντους και ήταν μεγάλη βοήθεια.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 50-47, 73-63, 93-83

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ