Η τελική φάση της ACB ξεκίνησε δυναμικά χθες (18/06) και σήμερα (18/06) η Valencia κατάφερε να πάρει το πρώτο “ροζ” φύλλο αγώνα της ημέρας κόντρα στην MoraBanc Andorra με 90-74.

Η ομάδα του Jaume Ponsarnau είχε την υπεροχή στο παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, καθώς στο τέλος του είχε πάρει διαφορά μέχρι και 8 πόντων (22-14). Στη συνέχεια, η MoraBanc Andorra ισορρόπησε την κατάσταση χωρίς να μειώσει τη διαφορά παραπάνω, αλλά χωρίς κιόλας να την αφήσει να “εκτοξευθεί” και οι δύο ομάδες πέρασαν στα αποδυτήρια με τη Valencia να προηγείται με 50-41.

Στο τρίτο δεκάλεπτο παρά την προσπάθεια της Andorra, οι “Νυχτερίδες” “έσφιξαν” την άμυνά τους και δεν άφησαν την αντίπαλό τους να πλησιάσει αρκετά στο σκορ. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε μορφή διαδικαστικού χαρακτήρα, και η Valencia έφτασε σχετικά εύκολα στην πρώτη νίκη της στην επιστροφή του πρωταθλήματος.

Για την Andorra ξεχώρισε ο David Jelinek καθώς σημείωσε 11 πόντους, ενώ για τη Valencia σε τρομερή μέρα βρέθηκε ο Alberto Díaz με τους 17 πόντους και τα δύο εύστοχα τρίποντα που σημείωσε, ενώ άξιος συμπαραστάτης του στον αγώνα ήταν ο Mike Tobey που πρόσθεσε άλλους 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 41-50, 60-67, 74-90

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ