Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μπει οριστικό «λουκέτο» στο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Και αυτό δεν είναι κάτι που θέλει η ισπανική Λίγκα, αλλά πολλές από τις ομάδες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Mundo Deportivo» αρκετές ομάδες της ισπανικής Λίγκας ζητάνε να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα!

Οι ομάδες θεωρούν ότι το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει μπροστά στην επέλαση του coronavirus. Και δεν έχουν μείνει μόνο στα λόγια, καθώς την επιθυμία τους δείχνουν να την έχουν εκφράσει επίσημα στην ACB.

Στο δημοσίευμα πάντως, δεν αναφέρεται ποιοι είναι αυτοί οι σύλλογοι κι αν ανάμεσά τους είναι και οι δυο γίγαντες του ισπανικού μπάσκετ, Real και Barcelona. Οι “αιώνιοι” του ισπανικού μπάσκετ, θα πληρώσουν ακριβά πιθανή διακοπή του πρωταθλήματος. Έχουν που έχουν οικονομικά προβλήματα και μπαίνουν… μέσα, θα έρθει και η διακοπή και θα επιφέρει μεγάλες ζημιές σε εισιτήρια, χορηγούς και τηλεοπτικά δικαιώματα και θα… δέσει το γλκυκό.

Η διοργανώτρια αρχή, πάντως, δεν συμμερίζεται αυτές τις απόψεις και όπως έλεγαν από την Ισπανική Λίγκα: «Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με αυτή την πανδημία».

Αύριο (16/2) θα υπάρξει, πάντως, μια πρώτη εικόνα για το αύριο του ισπανικού πρωταθλήματος, καθώς θα γίνει τηλεδιάσκεψη της Liga Endesa. Εκεί οι ομάδες και η ηγεσία της ισπανικής Λίγκας θα κάνουν μια εκτίμηση της κατάστασης, θα βάλουν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα και θα υπάρξουν κάποιες αποφάσεις.